Esports B92.net

HotS: Ana Spotlight!

Dok nestrpljivo očekujemo da večeras (ponedeljak) stigne Ana na PTR server, Blizzard nam je kao po običaju pripremio spotlight video gde možemo bliže da se upoznamo sa novim herojem koji nam stiže u Nexus, prvi od dva najavljena nova Overwatch heroja.

nikola savić klan rur
Podeli

Kao što smo i očekivali, Ana je skillshot support heroj koja se odlikuje snažnim support i heal osobinama, ali koje zahtevaju dobro pozicioniranje, preciznost i pre svega koordinaciju između Ane i ostalih igrača kako bi se izvukao maksimum iz svih abilitija.

Njene prednosti su dakle jako lečenje i veliki domet, ali i zanimljiva mogućnost da negira lečenje protivničkim herojima, što unosi jednu potpuno novu dimenziju strategije u meti, i verujemo da će Ana da unese dosta svežine na profesionalnoj sceni.

Njene mane su izostanak bilo kakve mobilnosti, mali Health i to što za razliku od većine ostalih healera, ne može sebe da leči.

Anin Trait je Shrike, pasivna osobina koja svakom Aninom osnovnom napadu (AA) daje otrovni DOT (Damage over Time) efekat koji može da se stakuje i sa svakim stakom količina štete koju nanosi se povećava, nešto vrlo slično kao što već imamo kod Lunare.

Anino Q je Healing Dart. Kao što i samo ime kaže, to je strelica koja leči vaše saigrače (pojedinačne mete). Leči poprilično puno i ima veoma mali Cooldown, ali je caka u tome što je u pitanju skillshot, dakle morate da naciljate i pogodite vašeg saigrača, inače ste protraćili njen efekat. Olakšavajuća okolnost je to što prolazi kroz sve minione i protivničke heroje, tako da je jedino bitno da dobro naciljate željenog saigrača i da se on naravno ne mrda u tom trenutku (baš kao kad nam u stvarnom životu daju injekcije).

Biotic Grenade je njeno W. Ova granata ima AoE (Area of Effect) i svi saigrači koje pogodite u polju gde bacite granatu bivaju lečeni i dobijaju na kratko 25% bonus na sve lečenje. Sa druge strane, svi protivnički heroji koje pogodite primaju Damage i negira im sve sve lečenje u tom periodu, što može biti neverovatno korisna osobina, da u pravim trenucima osigura takedown protivničkih heroja.

Na kraju, Anino E je Sleep Dart. Ovo je takođe skillshot i kada pogodi protivničkog heroja stavi ga u stanje spavanja na određeno vreme. Za razliku od ostalih CC efekata, ukoliko u bilo kom trenutku uspavani heroji prime Damage, momentalno se bude.

Anin prvi Heroic (R) je veoma interesantan i zove se Nano Boost. Kada ga odigrate na saigrača, taj heroj dobije veliki Spell Damage bonus, dobije rapidnu mana generaciju i smanjen Cooldown na abilitijima. Kao što i možete da zaključite, ovo najbolje radi u kombinaciji sa jakim Mage herojima kao što su Jaina ili Li Ming.

Drugi Heoric je Eye of Horus, koji je dobra opcija ukoliko u vašem timu nemate adekvatan izbor za Nano Boost. Ana zauzme poziciju (snajpersko gnezdo) i ispaljuje nekoliko hitaca po celoj mapi koji ili značajno leče ukoliko pogode prijateljske heroje, ili nanose veliki damage ukoliko pogode protivnike.

Naravno, ovo je tek prvi pogled na Anu, tek treba da (verovatno već večeras) izađe i zvanična lista svih Talenata, i tada ćemo imati mnogo jasniju sliku o njenoj ulozi, ali sasvim sigurno unosi dosta toga zanimljivog. Iz videa vidimo da na Level 1 ima 3 Quest talenta što nam se sviđa jer omogućuje raznolike stilove i prilagođavanje partiji, kompozicijama timova i mapi.

Možda dual support meta se vraća? Ko zna.

Kakvi su vaši utisci? Pogledajte spotlight video:

Prati B92 na Viberu

HotS

Pro igrač suspendovan zbog nesportskog ponašanja!

Biti pro igrač ne znači samo primati platu i nastupati na turnirima. Pro igrač treba prvi da bude ambasador svoje igre, jer upravo od takvih igrača najviše učimo. Na veliku žalost jednog pro igrača, njegov potez je zabeležen uživo na strimu, tako da je Blizzard morao da reaguje po ovom pitanju. Da li je kazna ispravna, ili možda u neku ruku i prestroga, procenite sami.

HotS petak 15.09. 14:05 Komentara: 2

Hintovi za novog HotS heroja!

Nismo još ni stigli da se izigramo kako treba sa Kel’thuzadom, a već nam Blizzard nagoveštava ko bi mogao biti sledeći heroj, ali možda i ne mora da se radi o heroju, možda je neki drugi sadržaj? No, ipak mislimo da je heroj.

HotS petak 15.09. 12:12 Komentara: 0

HGC EU: 7. kolo – Može li tim bez sponzora do BlizzCon-a?

Ako ćemo da sudimo drugu fazu po prošlom kolu, onda nas očekuju paklene četiri nedelje. Moćni Fnatic na samo 11% od poraza, timovi bez sponzora pobeđuju velika imena kao što su Liquid ili Expert. Više se ništa ne zna! Nema favorita, igra se do poslednjeg hita na coru, jer zna se šta je na kraju tunela- BlizzCon!

HotS petak 1.09. 03:04 Komentara: 0

Kel’Thuzad stigao na PTR!

Danas je taj dan kada konačno prestajemo da maštamo o Kel’Thuzadu! Danas je kad kada palimo naš Battle.net, da ne kažemo Blizzard App, ažuriramo PTR server i napokon posle više od deset dana gledanja strimera i ostalih članova HotS zajednice kako igraju KT-a i mi možemo da haramo Nexusom sa ovim legendarnim negativcem.

HotS sreda 30.08. 15:05 Komentara: 1

HotS: Balance patch – RIP double support meta

Pored svog ludila oko gamescoma i najave Kel’Thuzada, nekako smo zaboravili na samu igru. Naravno, Blizzard nije, pa su tako izbacili Garrosh balance patch koji je odmah dostupan na live serveru. Zahvaćen je veliki broj heroja, ali nisu sve izmene toliko bitne.

HotS četvrtak 24.08. 10:20 Komentara: 0

HotS: Novosti sa Gamescoma – izmene na Lt. Morales i Jaini

Još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija od strane Blizzarda o novom patchu ili izmenama koje stižu sa Kel’Thuzadom, ali danas je prosto nemoguće sakriti tako nešto. Pojavio se zanimljiv post na Redditu, gde je HotS zajednica prikupila sve infomacije od strimera i posetilaca Gamescoma, pa smo tako uspeli da saznamo barem delić onoga šta nas očekuje sledeće nedelje na PTR serveru.

HotS četvrtak 24.08. 10:16 Komentara: 2

Kel’Thuzad – pregled osnovnih osobina

Blizzard je otkrio sve detalje vezano za novog heroja koji stiže u Nexus. Kel’Thuzad je novi assassin heroj. Kao i svaki mage heroj u igri, odlikuje ga veliki damage ali po ceni malog survavibilitya. Međutim, za razliku od ostalih mage heroja, Kel’Thuzad ima odličnu kontrolu bojnog bolja sa raznim oblicima CC magija, kao što su slow, root i stun.

HotS utorak 22.08. 13:49 Komentara: 1
strana 1 od 10 idi na stranu