HotS: Balance patch – RIP double support meta

Pored svog ludila oko gamescoma i najave Kel’Thuzada, nekako smo zaboravili na samu igru. Naravno, Blizzard nije, pa su tako izbacili Garrosh balance patch koji je odmah dostupan na live serveru. Zahvaćen je veliki broj heroja, ali nisu sve izmene toliko bitne.

Izvor: Nikola Ranèiæ KLAN RUR

Četvrtak, 24.08.2017.

10:20

HotS: Balance patch – RIP double support meta

Heroji zahvaćeni ovim patchom su: Alarak, Illidan, Kerrigan, Thrall, Bucher, Zul’jin, Xul, Zagara, Auriel, Lucio, Tassadar, Tyrande, Uther, Chen i Garrosh. Mi ćemo izdvojiti samo par njih koji su pretrpeli ozbiljnije promene, ostali heroji izmenjeni su tek za po koji talenat.

Od assassin heroja, izdvajamo Kerrigan i Buchera. Queen of Blades nekako je izgubila svoj tok u meti, vidimo je tu i tamo na Infernal Shrines i to je sve. Buffovan je damage na sam kombo, Imapling Blades W + Primal Grasp E, ali je smanjen damage na Ravage Q. Ukupan damage ostao je skoro isti, ali je sada Kerrigan više okrenuta skillovanijim igračima koji moraju da pogode kombo.

Bucher nakon poslednjih izmena na njegovom Traitu, počeo je da se pojavljuje čak i u nekim Ranked mečevima. Izgleda da su se malo preračunali sa Basic Attackom nakon brojke od 200 mesa, pa je sada Bucher dobio nerf na svoj AA. Broj mesa koji ispada od heroja smanjen je sa 25 na 20, a broj mesa koje gubi pri smrti povećan je sa 10 na 15. Yolo Bucher igrači moraće od sada još više da se paze u ranijiim fazama igre.

RIP Auriel. Nismo mogli da nađemo drugu reč da započnemo ovaj pasus. Bursting Light više nije sa nama! Ogroman nerf na celu koncepciju heroja. Osnovnih 4 sekunde na heal je premalo da iznese količinu energije koju Auriel i njeni saveznici mogu da naprave. Džaba i to što je Hope generator povećan sa 40 na 50%, kada ta energija postaje zarobljeni kapital! Detainment Strike E, od sada je orjentisan gotovo isključivo na skill shot. Initial damage smanjen je za duplo, dok je Stun damage povećan za duplo.

Najbolji saveznik Auriel kod double support mete, Uther, takođe je zahvaćen u ovom patchu. Eternal Vanguard [Trait] daje sada samo 15 (ranije 25) armora. Koncept protection Paladina polako pada u vodu. Zašto je Uther bio toliko dobar u double support meti, ali i inače nakon poslednjih izmena? Pa upravo zbog tog armora, koji je tu da negira čitav Stunlock/Burst damage koji vaš protivnik ima. Kasnije tu dolazi uloga drugog supporta, kao npr. Auriel, koji je tu da izdrži sustain bitku nakon toga. Blizzard pokušava da nadoknadi smanjenje armora tako što je povećao heal i na Holy Light Q i na Holy Radiance W. ali videćemo da li je to dovoljno.

Heroji koji nisu nabrojani uglavnom su dobili izmene u Maximum Healthu i Heal Regenu, kao i sitne izmene na nekim od talenta. Detaljne informacije o poslednjim balance izmenama možete pogledati na OVOM linku.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: