Esports B92.net

HotS: Balance patch – RIP double support meta

Pored svog ludila oko gamescoma i najave Kel’Thuzada, nekako smo zaboravili na samu igru. Naravno, Blizzard nije, pa su tako izbacili Garrosh balance patch koji je odmah dostupan na live serveru. Zahvaćen je veliki broj heroja, ali nisu sve izmene toliko bitne.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Heroji zahvaćeni ovim patchom su: Alarak, Illidan, Kerrigan, Thrall, Bucher, Zul’jin, Xul, Zagara, Auriel, Lucio, Tassadar, Tyrande, Uther, Chen i Garrosh. Mi ćemo izdvojiti samo par njih koji su pretrpeli ozbiljnije promene, ostali heroji izmenjeni su tek za po koji talenat.

Od assassin heroja, izdvajamo Kerrigan i Buchera. Queen of Blades nekako je izgubila svoj tok u meti, vidimo je tu i tamo na Infernal Shrines i to je sve. Buffovan je damage na sam kombo, Imapling Blades W + Primal Grasp E, ali je smanjen damage na Ravage Q. Ukupan damage ostao je skoro isti, ali je sada Kerrigan više okrenuta skillovanijim igračima koji moraju da pogode kombo.

Bucher nakon poslednjih izmena na njegovom Traitu, počeo je da se pojavljuje čak i u nekim Ranked mečevima. Izgleda da su se malo preračunali sa Basic Attackom nakon brojke od 200 mesa, pa je sada Bucher dobio nerf na svoj AA. Broj mesa koji ispada od heroja smanjen je sa 25 na 20, a broj mesa koje gubi pri smrti povećan je sa 10 na 15. Yolo Bucher igrači moraće od sada još više da se paze u ranijiim fazama igre.

RIP Auriel. Nismo mogli da nađemo drugu reč da započnemo ovaj pasus. Bursting Light više nije sa nama! Ogroman nerf na celu koncepciju heroja. Osnovnih 4 sekunde na heal je premalo da iznese količinu energije koju Auriel i njeni saveznici mogu da naprave. Džaba i to što je Hope generator povećan sa 40 na 50%, kada ta energija postaje zarobljeni kapital! Detainment Strike E, od sada je orjentisan gotovo isključivo na skill shot. Initial damage smanjen je za duplo, dok je Stun damage povećan za duplo.

Najbolji saveznik Auriel kod double support mete, Uther, takođe je zahvaćen u ovom patchu. Eternal Vanguard [Trait] daje sada samo 15 (ranije 25) armora. Koncept protection Paladina polako pada u vodu. Zašto je Uther bio toliko dobar u double support meti, ali i inače nakon poslednjih izmena? Pa upravo zbog tog armora, koji je tu da negira čitav Stunlock/Burst damage koji vaš protivnik ima. Kasnije tu dolazi uloga drugog supporta, kao npr. Auriel, koji je tu da izdrži sustain bitku nakon toga. Blizzard pokušava da nadoknadi smanjenje armora tako što je povećao heal i na Holy Light Q i na Holy Radiance W. ali videćemo da li je to dovoljno.

Heroji koji nisu nabrojani uglavnom su dobili izmene u Maximum Healthu i Heal Regenu, kao i sitne izmene na nekim od talenta. Detaljne informacije o poslednjim balance izmenama možete pogledati na OVOM linku.

Izvor: Klan RUR

Prati B92 na Viberu

HotS

Pro igrač suspendovan zbog nesportskog ponašanja!

Biti pro igrač ne znači samo primati platu i nastupati na turnirima. Pro igrač treba prvi da bude ambasador svoje igre, jer upravo od takvih igrača najviše učimo. Na veliku žalost jednog pro igrača, njegov potez je zabeležen uživo na strimu, tako da je Blizzard morao da reaguje po ovom pitanju. Da li je kazna ispravna, ili možda u neku ruku i prestroga, procenite sami.

HotS petak 15.09. 14:05 Komentara: 2

Hintovi za novog HotS heroja!

Nismo još ni stigli da se izigramo kako treba sa Kel’thuzadom, a već nam Blizzard nagoveštava ko bi mogao biti sledeći heroj, ali možda i ne mora da se radi o heroju, možda je neki drugi sadržaj? No, ipak mislimo da je heroj.

HotS petak 15.09. 12:12 Komentara: 0

HGC EU: 7. kolo – Može li tim bez sponzora do BlizzCon-a?

Ako ćemo da sudimo drugu fazu po prošlom kolu, onda nas očekuju paklene četiri nedelje. Moćni Fnatic na samo 11% od poraza, timovi bez sponzora pobeđuju velika imena kao što su Liquid ili Expert. Više se ništa ne zna! Nema favorita, igra se do poslednjeg hita na coru, jer zna se šta je na kraju tunela- BlizzCon!

HotS petak 1.09. 03:04 Komentara: 0

Kel’Thuzad stigao na PTR!

Danas je taj dan kada konačno prestajemo da maštamo o Kel’Thuzadu! Danas je kad kada palimo naš Battle.net, da ne kažemo Blizzard App, ažuriramo PTR server i napokon posle više od deset dana gledanja strimera i ostalih članova HotS zajednice kako igraju KT-a i mi možemo da haramo Nexusom sa ovim legendarnim negativcem.

HotS sreda 30.08. 15:05 Komentara: 1

HotS: Novosti sa Gamescoma – izmene na Lt. Morales i Jaini

Još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija od strane Blizzarda o novom patchu ili izmenama koje stižu sa Kel’Thuzadom, ali danas je prosto nemoguće sakriti tako nešto. Pojavio se zanimljiv post na Redditu, gde je HotS zajednica prikupila sve infomacije od strimera i posetilaca Gamescoma, pa smo tako uspeli da saznamo barem delić onoga šta nas očekuje sledeće nedelje na PTR serveru.

HotS četvrtak 24.08. 10:16 Komentara: 2

Kel’Thuzad – pregled osnovnih osobina

Blizzard je otkrio sve detalje vezano za novog heroja koji stiže u Nexus. Kel’Thuzad je novi assassin heroj. Kao i svaki mage heroj u igri, odlikuje ga veliki damage ali po ceni malog survavibilitya. Međutim, za razliku od ostalih mage heroja, Kel’Thuzad ima odličnu kontrolu bojnog bolja sa raznim oblicima CC magija, kao što su slow, root i stun.

HotS utorak 22.08. 13:49 Komentara: 1
strana 1 od 10 idi na stranu