Esports B92.net

Kel’Thuzad – pregled osnovnih osobina

Blizzard je otkrio sve detalje vezano za novog heroja koji stiže u Nexus. Kel’Thuzad je novi assassin heroj. Kao i svaki mage heroj u igri, odlikuje ga veliki damage ali po ceni malog survavibilitya. Međutim, za razliku od ostalih mage heroja, Kel’Thuzad ima odličnu kontrolu bojnog bolja sa raznim oblicima CC magija, kao što su slow, root i stun.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Počećemo pregled od najzanimljivije magije, a to je njegov Trait. Master of the Cold Dark je prvi Questing Trait, ako ne računamo Bucherom Fresh Meat. Kel’Thuzad dobija 1 stack Blighta za svakog heroja koji je rootovan ili stunovan od njegovog W i E. Nakon 15 stackova Kel’Thuzad dobija smanjen cooldown na sve Basic Ability za 2 sekunde, a nakon 30 stackova dobija čak 75% povećan Spell Power.

Mage heroji uvek su imali probleme zbog relativno velikih cooldownova na svoje magije, pa tako nakon svog burst comboa koji odigraju postaju beskorisni na bojnom bolju u narednom kratkom periodu, jer auto attack nećemo ni da računamo. Kel’Thuzad za razliku od ostalih može da smanji sebi CD za 2 sekunde, a kasnije i pojača svoju snagu kroz SP.

Prvi ability Death and Decay [Q] nakon 0.5 sekundi eksplodira o prvog neprijatelja na kojeg naiđe i pravi štetu u toj oblasti. Takođe, ostavlja polje koje traje još 2 sekunde i pravi dodatnu štetu na svakih 0.5 sekundi. Kada se iskoristi lepo sa bočne strane, moći ćete da zahvatite ceo wave miniona i imate brz wave clear, što odlikuje skoro svakog magea u igri.

Još jedno odlično oruđe za wave clear jeste njegov drugi ability Frost Nova [W]. Posle 1 sekunde Kel’Thuzad stvara polje koje eksplodira, pravi štetu i usporava sve neprijatelje za 35% naredne 2.5 sekunde. Dodatno, svi neprijatelji koji se nalaze u centru Rootovani su 1 sekundu. Ovo je nešto obrnutno Jaininom Frost Ringu. Frost Nova, pored toga što je dobar za wave clear predstavlja i glavni oblik CC koji Kel’Thuzad ima. Takođe, jako je bitan faktor za kasniji tok igre zbog stackova na Traitu.

Chains of Kel’Thuzad [E] biće definitivno najzabavniji ability iz osnovnog seta. Kel’Thuzad baca lanac koji može da pogodi heroja ili Structure. Chains pravi malu štetu, ali to nije poenta ove magije. Nakon 4 sekunde, Kel’Thuzad može ponovo da baci Chains na drugi target i tako spoji te dve mete i Stunuje na 0.5 sekunde. Uz malo više skila, moći ćete sjajno da kontrolišete bojno bolje i jedva čekamo da vidimo ovaj ability u akciji.

Kada su Heroic Ability u pitanju, možete da birate između Crowd Control ili Burst Damage. Frost Blast [R1] je veliki meteor od leda koji pravi malu štetu na primarnom targetu, ali pravi znatno veću štetu neprijateljima oko njega. Dodatno, svi heroji koji se nalaze u Frozen Tombu rootovani su za 1.5 sekundi. Klasičan “game changing” ulty, koji može za delić sekunde da preokrene team fight u vašu korist.

Shadow Fissure [R2] je odličan za Burst i funkcioniše gotovo isto kao Novin Precision Strike. Kel’Thuzad pravi polje bilo gde na battlegroundu koje eksplodira nakon 1.5 sekundi i pravi veliku štetu svim herojima u toj oblasti. Shadow Fissure može da bude odličan follow-up uz npr. Varian Taunt combo ili Bucherov Lamb to the Slaughter, ali i combo sa Frost Novom za gotovo instant kill.

Frost Nova se čini kao bolji izbor zbog svog Crowd Control efekta, damage će već doći sam od sebe. Shadow Fissure je više izbor ako ste usamljeni jahač u Quick Matchu i želite sami da osigurate kilove. Za sada kit koji ima Kel’Thuzad izgleda brutalno, ostaje da vidimo koliko je “mali” taj survavibilitya jer Kel’Thuzad nema nikakav escape mehanizam pa će najverovatnije imati problema protiv melee heroja.

Izvor: Klan RUR

Prati B92 na Viberu

HotS

Pro igrač suspendovan zbog nesportskog ponašanja!

Biti pro igrač ne znači samo primati platu i nastupati na turnirima. Pro igrač treba prvi da bude ambasador svoje igre, jer upravo od takvih igrača najviše učimo. Na veliku žalost jednog pro igrača, njegov potez je zabeležen uživo na strimu, tako da je Blizzard morao da reaguje po ovom pitanju. Da li je kazna ispravna, ili možda u neku ruku i prestroga, procenite sami.

HotS petak 15.09. 14:05 Komentara: 2

Hintovi za novog HotS heroja!

Nismo još ni stigli da se izigramo kako treba sa Kel’thuzadom, a već nam Blizzard nagoveštava ko bi mogao biti sledeći heroj, ali možda i ne mora da se radi o heroju, možda je neki drugi sadržaj? No, ipak mislimo da je heroj.

HotS petak 15.09. 12:12 Komentara: 0

HGC EU: 7. kolo – Može li tim bez sponzora do BlizzCon-a?

Ako ćemo da sudimo drugu fazu po prošlom kolu, onda nas očekuju paklene četiri nedelje. Moćni Fnatic na samo 11% od poraza, timovi bez sponzora pobeđuju velika imena kao što su Liquid ili Expert. Više se ništa ne zna! Nema favorita, igra se do poslednjeg hita na coru, jer zna se šta je na kraju tunela- BlizzCon!

HotS petak 1.09. 03:04 Komentara: 0

Kel’Thuzad stigao na PTR!

Danas je taj dan kada konačno prestajemo da maštamo o Kel’Thuzadu! Danas je kad kada palimo naš Battle.net, da ne kažemo Blizzard App, ažuriramo PTR server i napokon posle više od deset dana gledanja strimera i ostalih članova HotS zajednice kako igraju KT-a i mi možemo da haramo Nexusom sa ovim legendarnim negativcem.

HotS sreda 30.08. 15:05 Komentara: 1

HotS: Balance patch – RIP double support meta

Pored svog ludila oko gamescoma i najave Kel’Thuzada, nekako smo zaboravili na samu igru. Naravno, Blizzard nije, pa su tako izbacili Garrosh balance patch koji je odmah dostupan na live serveru. Zahvaćen je veliki broj heroja, ali nisu sve izmene toliko bitne.

HotS četvrtak 24.08. 10:20 Komentara: 0

HotS: Novosti sa Gamescoma – izmene na Lt. Morales i Jaini

Još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija od strane Blizzarda o novom patchu ili izmenama koje stižu sa Kel’Thuzadom, ali danas je prosto nemoguće sakriti tako nešto. Pojavio se zanimljiv post na Redditu, gde je HotS zajednica prikupila sve infomacije od strimera i posetilaca Gamescoma, pa smo tako uspeli da saznamo barem delić onoga šta nas očekuje sledeće nedelje na PTR serveru.

HotS četvrtak 24.08. 10:16 Komentara: 2
strana 1 od 10 idi na stranu