HotS: Fnatic konačno dolazi do prve titule svetskog šampiona

Jako je teško pronaći prave reči koje će opisati ovaj turnir. Turnir koji je oborio sve granice, turnir koji je ispasao novu istoriju HotS-a, Mid-Season Brawl je bio sve što nismo mogli ni da zamislimo.

Izvor: nikola ranèiæ klan rur

Utorak, 20.06.2017.

15:00

HotS: Fnatic konačno dolazi do prve titule svetskog šampiona

Prvi put od 2015. godine da pobednik globalnog turnira nije korejski tim. Prvi put smo imali EU veliko finale. I konačno Fnatic uzima prvu titulu svetskog šampiona u finalu koje je na Twitchu pratilo preko 60 000 ljudi.

Sve čestitke za ovaj sjajan tim. Kompletan švedski roster došao je do svoje prve velike titule i to na najslađi način – pred domaćom publikom u Švedskoj. Propustili su šansu na BlizzConu prošle godine, propustili su šansu na Western Clashu, ali su konačno uspeli da skinu kletvu sa sebe kada je bilo najbitnije.

Ipak se na kraju ispostavilo da je onaj jedan meč prednosti koji je Fnatic imao zbog ulaska u veliko finale preko Upper Bracketa bio presudan na kraju. Team Dignitas je uspeo još jednom da savlada L5 na ovom turniru i kroz Lower Bracket je dospeo u veliko finale.

Bila je to repriza finala Upper Bracketa. Kapiten Fnatica, QuackNiix pred početak meča izjavio je da se jako plaši ponovnog susreta sa Dignitasom. Dva tima sa ogromnim rivalstvom i neverovatnim poštovanjem između igrača. Upravo tako je i počeo prvi meč.

Towers of Doom je bio toliko izjednačen da je prosto bilo nemoguće. Nijedan tim nije ništa prepuštao slučaju. I najmanja greška značila je mnogo. Međutim Team Dignitas uspeva da pobedi čak prva dva meča i povede 2-1 u seriji. Noćna mora se vratila da ih progoni još jednom. Sve je izgledalo kao finale Western Clasha gde je Dignitas slavio sa 3-2. Fnatic je imao jednu šansu da se probudi, jer da je Dignitas slavio i u trećem meču, verovatno bi sve bilo gotovo. Naravno želja za trofejem je preovladala i kada je bilo najteže Fnatic uspeva da izjednači skor.

Usledila je zatim razmena mečeva, što je dovelo do konačnog šestog i odlučujućeg meča. Ponovo se igrao Sky Temple – podsećamo vas da je Fnatic upravo na ovoj mapi slavio u finalu Upper Bracketa kada je core ostao na samo 1%. Ovog puta bio je mali tvrđi meč, ali odličnom koordinacijom u završnoj fazi meča Fnatic uspeva da ostvari svoj san. Za ovu pobedu možda je i najviše zaslužan ScHwimpi na svom Geniju, ali i generalna odluka Fnatica da za ovu veliku mapu draftuju čak tri globalna heroja, što im je omogućilo da stalno budu u prednosti sa levelom. Ako je Mid-Season Brawl bio i najmanja smernica kakva nas druga faza HGC lige očekuje, ne možemo ni da zamislimo šta nas očekuje u novembru kada se igra BlizzCon.

Ukoliko ste propustili bilo koji od ovih mečeva, ostavite sve vaše obaveze i obavezno pogledajte veliko EU finale. Ukoliko ste ljubitelji statistike i volite da znate stvari poput najigranijih heroja, najdužih partija i slično, preporučujemo vam ovaj sjajan thread na Reddditu, gde možete naći gomilu zanimljivih podataka vezanih za Mid Season Brawl.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: