Malthael stigao na PTR, izmene na Malfurionu i Thrallu

Svaki patch sa okruglim brojem donosi velike promene u igri. Ovog puta patch 26.0 na prvi pogled nema toliko promena, ali zato donosi sa sobom dva velika reworka na zanimljivim herojima i bitne izmene na Bolt of the Storm talenat. Dosta je Malfurion vladao metom.

Izvor: nikola ranèiæ klan rur

Utorak, 06.06.2017.

13:25

Malthael stigao na PTR, izmene na Malfurionu i Thrallu

Naravno, glavna zvezda 26.0 patcha je niko drugi nego Maltheal. Više bi bilo previše da pišemo koliko je heroj zanimljiv i baš onaj koji su fanovi tražili. Posle barem jedne odigrane partije na PTR serveru, Maltheal se čini previše “OP”, tako da čisto sumnjamo da će ugledati svetla Live servera u ovom izdanju. Zato, utiske o glavnom zlikovću iz Diablo 3: Reaper of Souls ostavljamo za sledeću nedelju kada stigne zvanično u Nexus. Za sada pogledajte Spotlight video: Pozabavićemo se drugim herojima koji su se najviše istakli u ovom patchu. Malfurion i Thrall su dobili jako zanimljive reworkove koji će dosta promeniti njihov način igre, pogotovo kod najpoznatijeg Druida u Nexusu. Promene su dobili samo Kerrigan, Raynor, Thrall, Li Li, Malfurion i Stitches. Sve promene osim Thralla i Malfa, na ostalim herojima odnose se samo na Bolt of the Storm uz još neke sitne izmene.

Popularni blink dobija mali nerf koji se odnosi na sve heroje. Range je smanjen za 20% i kod nekih heroja je sada ubačen kao varijacija na neku magija, a ne samo jednostavno teleportovanje od tačke A do tačke B. Tako npr. Thrall sada dobija i Windfury kada se teleportuje, što je jako dobro za agresivno otvaranje. Kerrigan sada pri teleportu pravi štetu neprijateljima koja se pretvara u Assimiliation Shield [Trait]. Dok Malfurion sada ima ugrađen blink u pojačan Twilight Dream na levelu 20.

Malfurion i kako će promene uticati na njegov način igre. Za početak osnovne magije su malo izmenjene. Moonfire [W] smanjena mana. Regrowth [Q], povećana mana i smanjen Heal over time. Twilight Dream [R1] više ne daje pasivno Mana Regen. Ova promena može da bude malo veći problem za igrače koji ne upravljaju dobro manom, pogotovo što je povećan mana cost na Regrowth. Glavni nerf za Malfuriona je gubitak Cleansa na levelu 7. Za pravog main healera ovo je MUST talenat u 99% slučaja. Pisali smo dosta puta o tome kako u Blizzardu rade da naprave support heroje koji mogu da imaju i malo drugačiju ulogu osim da samo leče svoje saigrače. Malfurion od ovog patcha može da bude jedan od njih.

Novi talenat na levelu 7 Strangling Vines [E] sada smanjuje healing received za 30% dok traje root. Vrlo opasno oružije s obzirom da znamo da je taj target uvek laka meta, tako da će protivnički support imati jako težak posao da održi svog saveznika u životu. Treant sada može da postane jako nezgodan. Ubačen je quest na Venfegul Roots [E] talenat na levelu 4, gde Treant dobija trajno povećan damage za svakog heroja zahvaćenog rootom. Neprijatalj koji je ranije praktično bio zanemarljiv sada može u late game da predstavlja problem. Hardened Focus na levelu 16 je izbačen, ali sada Malfurion dobija prilično fer zamenu. Kada Malfurion iskoristi Innervate [Trait] dobija 50 mane i cooldownovi se restartuju 50% brže. Odlično može da se upari sa level 1 talentom koji smanjuje 8 sekundi cooldown na Innervate. Takođe odličan dodatak na izgubljenu Mana regeneraciju od Twilight Dreama. Definitivno jako zanimljive izmene, videćemo kako će se odraziti na metu.

Izmene koje je dobio Thrall još uvek su sveže da se bilo šta zaključuje. Jako je teško proceniti da li su promene bolje ili ne, dok heroj ne stigne na Live server. Svakako je Warchief of the Horde nekako zaboravljen u trenutnoj meti. Vidi se tu i tamo, još uvek zna da zada koji udarac, ali jednostavno nije to to.

Novi Thrall je samo quest, quest, quest. Takvi heroji mogu da budu prilično nezgodni. U iskusnim rukama, i brzim završavanjem svih questova, Thrall postaje teška mašinerija. Chain Lightning [Q] dobija dosta izmena. Povećan cooldown za 2 sekunde, broj skokova povećan sa 2 na 3, ali je range smanjen sa 7 na 5. Feral Spirit [W] se ne zaustavlja više kada udari prvog heroja. Sada dodatno za svakog heroja kojeg udari produžuje se za 25%. Vrlo zanimljivo kada treba da se pojuri neki dalji target. I na kraju Forstwolf Resilience [Trait] dobija veliki nerf. Smanjen Heal sa 314 na 210.

Blizzard je napravio izmene na talentima jer su smatrali da je Thrall imao prilično generičke talente. Sa novim questovima dobija zanimljive varijacije koje mogu da otvore igru. Npr. quest talenat na levelu 4 Frostwolf Pack [W] daje smanjen cooldown i manu na [W] za čak 50% ukoliko uspete da pogodite 7 heroja, a da pri tome ne umrete ili promašite. Svi talenti na levelu 1 se odnose na njegov Chain Lightning [Q]. Gotovo na svakom levelu možete da izaberete po jedan quest talenat. Ovo je nešto na čemu žele da eskperimentišu malo, pa ko zna možda vidimo u daljoj budućnosti još ovakvih heroja.

Pored ovih izmena stigli su i novi skinovi, mountovi i ostala kozmetika. Leto se približava, pa dolaze i zanimljivi skinovi na tu temu. Provozajte srećni, tužni illi ljuti oblak ili surfujte po talasima na vašem omiljenom heroju.

IZVOR: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: