Preživeli smo prvu nedelju sa Genjiem u Nexusu

Dragonblade ipak nije toliko “OP”

Izvor: nikola saviæ klan rur

Sreda, 03.05.2017.

09:17

Preživeli smo prvu nedelju sa Genjiem u Nexusu
foto: Blizzard

Prošla je prva nedelja od kako je najnoviji heroj, Genji, stigao u Nexus. Situacija na Redditu, forumima i ostalim portalima je prilično mirna. Nema postova tipa “Genji OP”, “Blizzard nerf Genji”. Da li je moguće da je Blizzard konačno izbacio odlično izbalansiranog heroja, koji se uklopio u metu ili je pak Genji too hard to play?

Kada je novi heroj u pitanju, Genji i nije toliko popularan kao ostali heroji kada stignu u Nexus. Popularnost ispod 50%, u Hero League nije odmah 1st pick/ban, a nije toliko prisutan ni u Quick Matchu. Možda je razlog da su se ljudi previše zasitili novim herojima, i žele jednostavno da i dalje istražuju stare i uživaju u HotS 2.0. Ukoliko se odlučite da se oprobate na novom heroju, daćemo vam par korisnih saveta pre nego što počnete.

Ako ste navikli na agresivniji način igre, onda je ovo pravi heroj za vas. Genji je jako mobilan range assassin kojeg karakteriše dobar sustain damage. Odličan je kod osiguravanja killa, zahvaljujući Swift Strike magiji [E] koja omogućavaja Genjiu da se dashuje daleko napred i napravi damage. Ukoliko neprijateljski heroj umre u roku od dve sekunde, nakon što je oštećen sa Swift Strike, cooldown na ovu magiju se restartuje. Zbog toga je jako bitno da ovaj ability koristite isključivo da zadate finalni udarac vašem neprijatelju. U suprotnom, naći ćete se duboko u neprijateljskoj zoni bez pravog načina da pobegente. Ne ustručavajte se da dovršite protivnika koji je krenuo da se povlači sa malo energije, jer ste u tome najbolji.
Jedini Genjiev način da preživi engage neprijatelja je njegov [W] ability Deflect, koji negira sav damage i čak deo štete vrati prvom heroju u blizini. Sa relativno velkim cooldownom koristite ovu magiju pažljivo. Ako se iskoriti u pravom momentu može da negira velike magije, kao što su Pyroblast od Kael’thasa ili Pulse Bomb od Tracer. Tu je i dodatna zaštita kroz talente na levelu 7. Perfect Defense smanjuje cooldown na Deflect, i na taj način vam omogućava da budete još agresiviniji tokom igre. Dodge vam omogućava da izbegnete i do tri Basic Attacka od neprijatelja, što je odlično kada se nalazite protiv Auto Attack heroja. Takođe, tu je Cyber Shield koji vam daje 50 Spell Armora kada iskoritite trait [D].
Genjiev prvi ability Shuriken [Q] odličan je za poke neprijatelja. Pokušajte da spustite protivnika na što manje energije pre nego što krenete u potpuni engage sa Swift Strike. Takođe, Q je odličan i dok jurite svoje protivnike. Ovo je jedini alat za wave clear, i to ne baš najbolji. Zbog toga izbegavajte da ostajete sami na liniji, jer ćete izgubiti dosta vremena da očistite ceo wave.
Kada čujete “Ryūjin no ken wo kurae!” u Overwatchu, gotovo ste sigurno mrtvi u narednih par sekundi. Sreća po sve nas, Genji nije u potpunosti verno preslikan iz Overwatch univerzuma kao ostali heroji. Dragonblade [R1] se na kraju ispostavio kao lošiji Heroic izbor. Relativno mali damage nije dovoljan rizik da postavite sebe u melee range. Koliko god kul izgledala animacija kada Genji baca svoj ulti, ipak je X-Strike [R2] po više parametara bolji izbor na 10 levelu. Ovaj Heroic Ability vam omogućava dobar damage, faktor iznenađenja ali i mogućnost disengagea. Kada se team fight zahuhta, neprijatelji neće očekivati vaš iznenadni napad iz vazduha. Još jedna velika prednost je ta što, dok Genji radi svoju animaciju X-Strikea, on je praktično neranjiv, što vam omogućava da izbegnete neke ključne skill shot magije svojih protivnika.
Zbog svojih karakteristika i velike mobilnosti Genji je jako slab kada su Crowd Control magije u pitanju. Pazite se heroja koji imaju Stun, Root ili Silence. Najveći problem može da vam napravi Valeera sa svojim iznenadnim napadom iz Stealtha ili Malfurion sa pratećim Entangling Rootom na već postojeći CC. Izgleda da se Overwatch heroji drže zajedno u Nexusu, jer je Zarya odlična kombinacija sa Genijem zbog sposobnosti da baci Shield na svoje saveznike.

Pogledajte Spotlight za ovog heroja, a mi se vidimo u Nexusu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: