HotS: Probius patch balans izmene

Ovog puta čekali smo malo duže na balance update, iako je patch bio jako potreban pogotovo za najnovijeg heroja u Nexusu, malog Proba.

Izvor: nikola saviæ KlanRUR

Četvrtak, 30.03.2017.

20:55

HotS: Probius patch balans izmene
foto: Blizzard

Probius ima popularnost pikovanja od samo 4.5% što je nezamislivo malo za novog heroja. Svi su kukali dokle više Warcraft i assassin heroji, i onda kada je došao novi zanimljivi heroj, nije uspeo da nađe primenu u igri.

Novi balance je možda i najrealniji do sada, tačno je napravio sitne izmene koje su bile potrebne, bez da neki heroj dobije ogroman nerf ili buff. Zahvaćeni su heroji iz svih klasa, Gall, Ragnaros, Tychus, Varian, Murky, Tassadar, Arthas, Cho, Leoric i naravno buff za Probiusa.

I Cho i Gall su dobili mali buff na par magija. Gallu je povećan damage na Shadowflame (Q) dok je Cho dobio malo veći sustain kroz Consuming Blaze (W) jer je healing povećan sa 30 na 40 i povećan Bacis Attack damage kao i Upheaval (R) sa 100 na 175. Za sada su u Blizzardu zadovoljni kako prolazi rework na ovom heroju, ali su želeli da dodaju još malo damage u oba Ogra.

Ragnaros ponovo dobija mali nerf, što nije ni čudno s obzirom da je trenutno najjači melee assasin u igri. Videćemo kako će se ove promene odraziti na našu regionalnu RUR ligu, jer je Ragnaros bio pick/ban u svakom meču do sada. Smanjen mu je Basic Atack kao i damage na Empower Sulfuras (Q) za nekih 5%. Empower Sulfuras je standardan bild koji se igra na Ragnarosu i sa ovim nerfom ne samo da mu je oštećen damage već i self-heal, što će ga činiti malo manje izdržljivim u team fightu. Takođe, povećan je i cooldown na Sulfuras Smash (R) za 20 sekundi. Za ovako snažan ultimate pravo je čudo što ova promena nije stigla ranije. Da li se možda BY FIRE BE PURGED vraća u metu?

Od assassina izmenjen je još i Tychus koji je dobio mali buff. Starcraft odmetnik je nekako pao u zaborav posle zadnjeg nerfa, ali Blizzard želi da vrati svog “tank killera” u Nexus. Povećan je damage na Minigun (D) sa 2 na 2.5% od Max Health i pomerena je granica na level 4 talentu The Bigger They Are na 35%. Tako da sada kada imate Tychusa u timu ne morate da se ustručavate da fokusirate tenkove.

Varian … po koji put spominjemo njegovo ime. Pitanje da li će Blizzard uspeti konačno da izbalansira svog jedinog Multi-Class heroja. Ponovo je na meti Taunt bild, smanjen je bonus HP sa 40 na 30% ali je povećan Base HP i HP regen. Kada se malo uradi matematika ovo skoro nije nikakav nerf na Taunt bild, ali je svakako buff za ostala dva bilda jer je povećan base HP. Do sada se skoro stalno Varian igrao kao tank, što baš i nije ideja Multi-Class heroja, tako da sada možemo da očekujemo više Fury i Arms Variana.

Hype koji je napravljen oko malog Proba pre nego što je ušao u Nexus vrlo brzo je nestao kada je zapravo počeo da se igra. Mali range na Warp Rift (W), relativno veliki cooldown na Pylon (D) i mali damage na Photon Cannon (E) su bili samo neki nedostaci koji su bili neophodni da vredna radilica nađe svoje mesto u novom univerzumu. Blizzard je saslušao svoj community i odradio buff na skoro sve magije. Smanjen je cooldown na Worker Rush (Z) za 10 sekundi i sada je uvek aktiviran kada se nalazite u Hall of Storms (Isti slučaj kao i sa Sgt. Hammer). Smanjen je cooldown na Warp in Pylon (D) za 2 sekunde. Povećan je range na Warp Rift (W) za 15% i Slow za 5%. Photon Cannon (E) traje duže 2 sekunde i povećan je damage sa 95 na 105. Nadamo se da će ove promene biti dovoljne za Probiusa, jer je za sada dobar samo na dve mape, Braxis Holdout i Towers of Doom, zbog odličnog zoniranja oko map objectiva.

Tassadar je dobio male izmene na Plasma Shiled (Q) gde je trajanje smanjeno sa 8 na 5 sekundi i sada daje neprijateljima te 3 sekunde prostora ukoliko uspeju da naprave dovoljan burst da skinu shield, ali je povećan Life leech za 10% što je sjajan buff s obzirom da se Tassadar uvek kombinuje sa nekim Auto-Attack herojem. Archon (R) damage je smanjen kao i splash damage, jer ipak je Tassadar support.

Arthas se sjajno snašao u novoj meti posle reworka i sve više ga viđamo u solo tank varijanti, što nije baš zamišljeno za ovog heroja. Zbog toga je Blizzard odlučio da mu smanji malo Physical Armor sa 15 na 10 i dužinu trajanja roota na level 16 talentu Remorseless Winter (E) sa 1.75 na 1.25.

I za kraj, ostavili smo davno zaboravljenog heroja. Leoric dobija mali buff potpuno neočekivano. Basic Attack damage je povećan sa 138 na 150 i Skeletal Swing (Q) damage sa 116 na 125. Videćemo da li je ovo samo početak promena, za sada je Blizzard prosto i jednostavno objasnio u Developer komentaru zašto su napravili ove izmene: “ALL SHALL SUFFER!”

Sve izmene na talentima ovih heroja možete pogledati na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: