Esports B92.net

Zbog Dead Man’s Hand Warriora promenjena HCT pravila

Jedan od zanimljivijih i težih špilova za igranje koji se pojavio nakon izlaska Knights of the Frozen Throne ekspanzije jeste nova varijanta Fatigue Warriora, koja se bazira na novoj Warrior karti Dead Man's Hand, a koji koji je osmislio i popularisao poznati Hearthstone strimer i igrač Dog.

nikola savić klan rur
Podeli

U osnovi, špil je pun removal karata i teške kontrole, a sama pobeda špila se zasniva na tome da iscripte sva sredstva protivniku i da zatim doveka mešate svoju ruku iznova i iznova nazad u špil i tako nikada ne izgubite Fatigue trku. Špil je dizajniran tako da pobeđuje neke od sporijih špilova u trenutnoj meti, i uz odgovarajuće tech karte, ima sasvim solidne rezultate protiv popularnih meta špilova kao što su Razakus Priest, Jade Druid i Quest Exodia Mage.

Špil je veoma zabavan, ali i veoma težak i izazovan za igranje, jer ima zaista veoma čudan win condition i stalno morate da balansirate i razmišljate koja je idealna ruka koju želite da pomšetate nazad u špil.

Popularnost špila dovela je do toga da je on od jednog običnog eksperimentalnog decka postao sasvim ozbiljan takmičarski špil, pa je počeo da se pojavljuje i na turnirima iz zvanične Blizzardove serije Hearthstone Championship Tour (HCT), u okviru koje se ovih dana igraju plej-of turniri za letnje regionalne šampionate.

Zbog veoma komplikovanih situacija do kojih ovaj špil dovodi, Blizzard je specifično promenio i dodao pravila kako bi se izbegle neke nejasnoće. Naime, špil može često da dovede do toga da partija ne može da se završi, odnosno da uđe u beskonačni “loop”, i u tom slučaju novo pravilo kaže da je pobednik onaj igrač koji nakon što prođu 90 krugova, kada Hearthstone automatski prekida partiju i bude nerešeno, je onaj igrač koji je na kraju imao zbirno više armora i Healtha. Ovo je prvi put da Blizzard menja pravila po pitanju “nerešeno” mehanike, jer je ranije partija ponavljana ukoliko dođe do toga da se iz nekog razloga završi nerešeno.

Ovo pravilo je uvedeno kako bi se prosto izbeglo da partije koje traju po sat vremena i 90 krugova se završe tako što niko ne dobije, jer bi stvorile noćnu moru orgnizatorima po pitanju rasporeda mečeva, a ionako već vidimo probleme sa tajmingom i rasporedom, pogotovo ukoliko ovaj špil dobije još veću popularnost.

Da li ste vi probali Dead Man's Hand Warriora? Jel volite generalno Fatigue špilove ili vas takvi mečevi ubijaju u pojam?

Izvor: Klan RUR

Prati B92 na Viberu

Hearthstone

Rečnik Hearthstone žargona i termina za početnike

Iako često pišemo ovde o raznim Hearthstone temama, ponekada verovatno zdravo za gotovo uzimamo da svi poznaju i razumeju žargone koji se koriste u Hearthstone svetu i koji su ustanovljeni praktično od kada je igra i izašla. Neki od njih su preuzeti iz drugih igara, bilo kartičnih bilo video igara, dok su drugi jedinstveni za Hearthstone.

Hearthstone utorak 12.09. 09:37 Komentara: 10

Hearthstone: Stižu nerfovi!

Baš kao što je Ben Brode i najavio za vikend, Blizzard je rešio da ne čeka “vekovima” da se meta sama od sebe reši i večeras nam je najavljen novi set nerfova koji uglavnom udara na neke basic karte, koje se igraju u svojim klasama praktično od kada Hearthstone postoji.

Hearthstone utorak 5.09. 19:53 Komentara: 13

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu