Esports B92.net

Reynad: Innervate mora da ide u Wild!

Svedoci smo poslednjih nedelju dana, od kako je izašla Hearthstone ekspanzija Knights of the Frozen Throne, da je Druid postao apsolutno dominantan u svim oblastima laddera.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli

Ta dominacija je rezultat mnogih novih jakih karata koje su omogućile raznim arhetipovima Druida da postanu neverovatno jaki, mislimo na karte kao što su Spreading Plague, Druid of the Swarm, Ultimate Infestation i naravno Malfurion the Pestilent.

Ipak, u pozadini snage Druida, koji je u gotovo svakoj meti od izlaska Hearthsonea bio jak, krije se jedna druga karta za koju mnogi tvrde da je centar moći Druida – Innervate. Od vremena kada je turn 1 Chillwind Yeti bio strah i trepet, pa do danas kada turn 1 Vicious Fledgling zatvara partije, Innervate je uvek bila karta koja je ostavljala gorčinu u ustima i osećaj da prosto nije fer.

Hearthstone je igra koja se jako oslanja na tempo i upravo zbog toga svaki način da “prevarite” manu je neverovatno jak, a Innervate je u tome gospodar.

Karta se odlično uklapa i u agresivne/token špilove, jer vam omogućava neverovatan tempo i popunjavanje table u ranim potezima, baš kao što je sjajna i u sporim/ramp Druidima, jer sa njom možete mnogo ranije da izbacite svoje velike pretnje i stabilizujete, što se posebno dobro vidi sada kada su se pojavili Ultimate Infestation i Malfurion the Pestilent.

Igrači su predlagali da se karta nerfuje tako da samo obnavlja potrošenu manu, a da ne može da vam dodaje preko kako bi igrali stvari koje su skuplje od broja vaših kristala, dakle ako imate 2 kristala, potrošite ih i zatim ih “obnovite” sa Innervate. Međutim to Blizzard nikada nije prihvatio i zato sada Druid dominira ladderom.

Popularni Hearthstone strimer i vlasnik tima Tempo Storm, Reynad, sada predlaže radikalno rešenje – u potpunosti odstraniti Innervate iz Standarda i poslati kartu u Hall of Fame set, odnosno u Wild format. On smatra da je karta jednostavno neverovatno jaka i da će uvek biti jaka jer se varanje mane savršeno uklapa u svaki Druid špil i da samim tim i ograničava prostor za dizajn Druid karata, te smatra da je Ultimate Infestation savršeni primer toga, odnosno da bi Ultimate Infestation bio mnogo balansiraniji da nema Innervatea.

Mi moramo reći da se slažemo sa Reynoodleom, koji je ovom prilikom napravio i kratak video kako bi obrazložio svoje mišljenje. Da li se i vi slažete da Innervate mora da napusti Standard i ode u Wild format gde su “sve lude stvari” moguće?

Izvor: Klan RUR

Prati B92 na Viberu

Hearthstone

Zbog Dead Man’s Hand Warriora promenjena HCT pravila

Jedan od zanimljivijih i težih špilova za igranje koji se pojavio nakon izlaska Knights of the Frozen Throne ekspanzije jeste nova varijanta Fatigue Warriora, koja se bazira na novoj Warrior karti Dead Man's Hand, a koji koji je osmislio i popularisao poznati Hearthstone strimer i igrač Dog.

Hearthstone petak 15.09. 11:19 Komentara: 3

Rečnik Hearthstone žargona i termina za početnike

Iako često pišemo ovde o raznim Hearthstone temama, ponekada verovatno zdravo za gotovo uzimamo da svi poznaju i razumeju žargone koji se koriste u Hearthstone svetu i koji su ustanovljeni praktično od kada je igra i izašla. Neki od njih su preuzeti iz drugih igara, bilo kartičnih bilo video igara, dok su drugi jedinstveni za Hearthstone.

Hearthstone utorak 12.09. 09:37 Komentara: 10

Hearthstone: Stižu nerfovi!

Baš kao što je Ben Brode i najavio za vikend, Blizzard je rešio da ne čeka “vekovima” da se meta sama od sebe reši i večeras nam je najavljen novi set nerfova koji uglavnom udara na neke basic karte, koje se igraju u svojim klasama praktično od kada Hearthstone postoji.

Hearthstone utorak 5.09. 19:53 Komentara: 13

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu