StanCifka pobednik Throne of Cards IV

Češki Hearthstone igrač i bivši MTG šampion Stanislav Cifka, pobednik je četvrtog izdanja Hearthstone turnira Throne of Cards, koje organizuje Lifecoach u svome domu. On je u finalu pobedio Rumuna RDU rezultatom 4-2.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Nedelja, 09.04.2017.

21:46

StanCifka pobednik Throne of Cards IV
foto: tviè skrinšot

Na turniru je učestvovao i naš predstavnik, igrač Partizana Djuka93, koji nažalost nije uspeo da prođe grupnu fazu.

Finale je krenulo promenljivo, igrači su smenjivali pobede, ali je pri rezultatu 2-1 za RDU-a Stan ušao u seriju koja ga je i dovela do titule. Najpre je u veoma gustom meču sa novim Handlockom protiv Midrange Huntera uspeo nekako da izbori pobedu, par puta je bio na ivici smrti ali je uvek imao dovoljno da se izleči i da je izbegne, da bi na kraju i dobio taj veoma bitan matchup.

Treću pobedu uzeo je sa Quest Rogueom koga je igrao protiv Elemental Shamana RDU-a. Iako je delovalo kao da Shaman ima kontrolu table, jednom kada se već sada omraženi kvest aktivirao, situacija je bila praktično bezizlazna jer su se 5/5 chargeri samo ređali i to je bila još jedna pobeda za Čeha.

Odlučujući meč za pobedu igrao je sa Midrange Hunterom protiv veoma čudnog “lopov” Roguea koji je poneo RDU-u i partija je bila na ivici, RDU je imao imao puno štete koju je povukao iz Hunter karata koje je dobio preko Swashburglar, kao što su Gladiators Longbow i King Crush, ali mu je falio topdeck Eviscerate da bi dobio partiju, što se nije desilo, pa je pokušao da sa Secretom koji je dobio (Snipe) da lažira Explosive Trap, kako bi odbio Stana da napadne (iako je imao lethal), međutim odigravši miniona video je da je Snipe i tako izborio pobedu i uzeo titulu.

Još jedna titula za StanCifku, koji već ima titule sa major Hearthstone turnira kao što su StarLadder StarSeries 1 i DreamHack Bucharest 2015. Pobedom je zaradio 2500 evra, koliko iznosi nagrada za prvo mesto, a simpatičan detalj je bio što su svi igrači svoje novačne nagrade primili u obliku cveća napravljenog od njihovih zarađenih parta, što možete i videti na slici sa početka vesti.

Ovo je bio prvi veliki Un’Goro turnir, i ako je suditi po njemu, možemo očekivati raznovrsnu i bogatu metu, ali tu je i opravdana bojazan da novi Rogue Quest deck može da bude ozbiljno problematičan, ali je još uvek rano govoriti o nekoj stabilizovanoj meti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: