Stigli su Murloci u Un’Goro – Mrglgflgflgfl!

I am more than a fish,
I am more than a man,
Death will rise from the tide,
I am Murloc!

Izvor: nikola saviæ klan rur

Utorak, 21.03.2017.

18:59

Stigli su Murloci u Un’Goro – Mrglgflgflgfl!
foto: Blizzard

Journey to Un’Goro ekspanzija je bazirana na drevnoj i divljoj džungli, u suštini prašumi, a kakva bi ona bila bez dobrih starih Murloca!

Danas su nam u Hearthstone blogu, koji predstavlja treće izdanje E. Malone’s Journal serijala, predstavljene dve nove karte iz Journey to Un’Goro ekspanzije, obe vezane za Murloce. Jedna je Shaman Quest, a druga neutralni Murloc minion, pa da vidimo šta smo to dobili.

Unite the Murlocs

foto: Blizzard
Blizzard uporno forsira Shamana kao Murloc klasu, iako su do sada skoro pa sve sve klase sem upravo Shamana prošle sa nekim takmičarskim Murloc deckovima, pogotovo u poslednje vreme razne varijacije takozvanih “Water” deckova, koji sadrže Murloc paket: Finja, 2x Murloc Warleader i 2x Bluegill Warrior.

Sa druge strane, Shaman je stalno dobijao neke interesantne Murloc karte, koje nikada nisu došle do ozbiljlnih deckova, ali smo ih viđali tu i tamo u raznim zabavnim varijacijama, karte kao što su Siltfin Spiritwalker, Everyfin is Awesome, Call in the Finishers i naravno Neptulon.

Ipak, čini se da će ovaj kvest biti tas na vagi koji će da preporodi ideju Shaman Murloca, i šteta je jedino što Everyfin is Awesome odlazi u Wild, jer se čini kao da bi se savršeno uklopio u ovakav Murloc deck.

Summonovati 10 Murloca je veoma lako, jer neki Murloci stvaraju dodatne Murloce, kao što je Murloc Tidehunter i naravno karta Call in the Finishers, koja sama po sebi pravi 4 Murloca. Tu je i Finja koji će gotovo uvek povući bar dva Murloca iz decka, tako da je i više nego moguće da već do 5 poteza “rešite” ovaj Quest i da dobijete Megafina.

A Megafin rešava upravo glavne probleme koje klasični Murloc deckovi imaju, a to su nedostatak goriva u late game delu partije, jer vam prosto napuni ruku sa i do čak 10 novih karata(!), i rešava drugi problem, a to je manjak velikih pretnji, jer je on sam po sebi 5 mana 8/8 minion, što vam je sasvim konkretna i ozbiljna pretnja,

Dakle, naše mišljenje je da je sa ovim Questom Blizzard konačno napravio onu prelomnu tačku koja će pomoći da Murloc Shaman zapravo postane ozbiljan i jak špil.

Primalfin Lookout

Druga Murloc karta koju smo videli će takođe pomoći gomilanju Murloca kako biste rešili Unite the Murlocs što pre, jer će se gotovo uvek aktivirati, a to znači dodatni Murloc preko njegovog Discovera. Šteta što Murloc Knight odlazi u Wild, jer bi bio idealno otkriće preko ovog Discover efekta.

Istina, 3/2 za 3 su dosta slabi statsi, pogotovo što mu je i Battlecry uslovljen, a ne automatizovan, slično kao kod Gorillabot A-3 za Mechove.

Imajući u vidu da Murloci mnogo zavise od prisutva na tabli, nismo sigurno koliko će ova, u osnovi anti-tempo karta, da ima svoje mesto u nekom agresivnom-tempo Murloc špilu. Ipak, sama mogućnost da otkrijete Murloc Warleader ili Finja deluje veoma primamljivo, i to treba imati na umu kada se razmišlja o ovoj karti i njenom mestu u Murloc špilovima.

Biće uzbudljivo videti da li će Murloc Shaman konačno da postane tier 1-2 deck.

Uz ovaj blog je stigao i novi simpatični video ekspedicije profesora George H. Doyle, ovoga puta direktno iz doma plemena Murloca. Na kraju vidimo još jedan detalj iz Paladiin Quest karte, tako da, odgledajte do kraja ;)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: