Mešamo karte: Dragon Paladin

Ovo je rubrika u kojoj ćemo jednom nedeljno predstaviti neki Hearthstone špil.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

14:18

Mešamo karte: Dragon Paladin
foto. Blizzard

Kako će nam uskoro stići patch koji će potpuno nerfovati mnoge top tier špilove u meti, možda je najbolje da ovoga puta pričamo o jednom zanimljivom decku koji nije prisutan među trenutnim popularnim deckovima, ali smatramo da ima velikog potencijala.

Kao Hearthstone igrača uvek su me fascinirali nešto sporiji deckovi koji protivnika dobijaju na value ili tako što ga jednostavno „grindaju“. Jedan od takvih tipova špilova bio je i klasični Midrange Paladin, pogotovo nakon dolaska GvG ekspanzije, ali i sa izlaskom Justicar Trueheart u TGT.

Iako midrange Paladin kao arhetip nije control deck, često se ponašao upravo tako jer je u pitanju veoma spor tip Paladina koji protivnika dobija tako što mu jednostavno pojede sve resurse i lagano mu uzima health sa stalnim prisustvom na tabli. U tom smislu veoma slično funkcioniše i Dragon Paladin o kome danas pričamo.

Sa izlaskom Karazhan avanture, Dragon tip je dobio par izuzetno korisnih karata koje se uklapaju u ovakav tip špila. Upravo zbog toga ljudi su smatrali da će doći do vraćanja u život Dragon Priesta, ali i da će Dragon Paladin dobiti drugu šansu. Iako se to još nije desilo u vrhovima Hearthstone sveta, deck koji ja igram već par nedelja se pokazao kao izuzetno stabilan špil, sa velikim potencijalom i protiv Control i protiv Aggro špilova, dok su mu verovatno najveća mana combo deckovi.

Te karte o kojima govorimo su Netherspite Historian, Nightbane Templar i Book Wyrm.

Netherspite Historian je fenomenalna Discover karta koja ima odlične statse za svoju cenu i efekat, pa je u stanju da se koliko-toliko bori za tablu u ranom delu partije protiv agresivnih/tempo deckova, ili da makar pinguje nešto. Ono što ipak sija kod ove karte jeste njena Discover opcija koja je veoma svestrana jer vam omogućava da izaberete nekog value Dragona ukoliko igrate control matchup, ili pak jeftinog Dragona zarad tempa protiv bržih deckova. Osim toga, sama činjenica da vam daje dodatnog Dragona u ruku je odlična, jer olakšava aktiviranje drugih karata sa „If you're holding a dragon“ efektima.

Nightbane Templar naizgled ne deluje kao ništa posebno, ali imati mogućnost da stvorite tri miniona turn 3 je od zaista velikog značaja kada se borite za tablu protiv deckova kao što su Zoo, Midrange Hunter i Aggro/Midrange Shaman. U control partijama vam omogućava da lako popunite tablu nakon protivničkog AoE turna.

Book Wyrm je prava zvezda, minion koji u sebi nosi i tempo i value. Biti u mogućnosti da odgovorite sa minionom na karte kao što su Fandral, Violet Teacher, Twilight Guaridan, Imp Gang Boss je neverovatna i često ćete biti jako srećni što imate Wyrma u ruci. Mnogi su ovu kartu upoređivali sa Kodo Beastom, ali je Book Wyrm neuporedivo bolji, naravno sa svojim manama, a jedna od njih je da će vam se, vrlo retko, dešavati da nemate Dragona za aktivaciju njegove osobine, ali smatramo da imamo dovaljno Dragon karata u decku da do ovoga ne dolazi.
Od ostalih Dragona tu je 2x Faerie Dragon, koji je odličan izbor za early game jer je otporan na spellove i ping, što znači da gotovo garantuje trejd na tabli. Tu je Twilight Guardian bez koga Dragon deckovi jednostavno ne idu. Dragon Consort ima solidne statse za cenu, a njegov efekat vam često daje odlične prilike u kojima možete da preokrenete tempo na vašu stranu u ključnom trenutku.

Kao late game Dragon, tu je samo Ysera, jer nema potrebe za više iz prostog razloga što imamo Historiane da nam uvek daju dodatnog velikog Dragona kao što su Nefarian, Onyxia ili druga Ysera. Za late game tu je naravno i Tirion, karta koja je toliko moćna da jednostavno nema smisla praviti Paladin deck bez njega.

Od ostalih karata tu je Dragon packet u vidu odličnog Blackwing Corruptor, i solidne Blackwing Technician. Tu su i standarde single target control Paladin karte, Aldor i Keeper of Uldaman, koji neutrališu pretnje i omogućavaju povoljne trejdove.

Ivory Knight je još jedna nova karta koja je stigla sa Karazhanom i koja je veoma korisna, opet zahvaljujući jednoj od kod igrača najvoljenijoj mehanici – Discover. U ovom slučaju možete da nađete prekopotreban drugi Equality ili da jednostavno uzmete najskuplji ponuđeni spell kako biste se maksimalno healovali i izvukli iz problematične situacije.

Ovaj deck se kroz moje iskustvo pokazao kao odličan izbor protiv nešto popularnijih deckova u meti, a pogotovo je odličan protiv gotovo svakog Warrior špila. Njegova snaga je u tome što ume da se izbori sa tempo orijentisanim deckovima, kada se uspešno bori za tablu prvih par poteza, ali i da pobedi control deckove, tako što igra aggresivno i lako popuni nazad tablu nakon AoE spella. Njegova snaga je u njegovoj svestranosti sa kartama kao što su Netherspite Historian i Ivory Knight , u mogućnosti da lako kontroliše tablu i neutrališe kako velike pretenje, tako i rane „napuni tablu“ taktike. Možda najveća mana decka je što mimo „Discover“ karata nema načina da vuče karte iz samog špila, tu je samo Azure Drake, ali Ivory Knight uvek može da vam nađe spell koji vuče karte.

Ovaj deck vam svakako ne preporučujemo ukoliko želite da brzo i efikasno stignete do legenda, ali je deck veoma zabavan i nosi se potpuno ravnopravno sa dosta popularnih špilova u meti.

AUTOR: Nikola Savić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: