Najjači opstaju: Kako da neko postane dobar u Tekkenu

Uzbuđenje za Tekken 7 raste kako se približavamo 2. junu i fanovi sa nestrpljenjem čekaju da sa svojim starim favoritima, ili možda novim adutima, pokažu svojim drugovima, kao i onlajn, da su upravo oni ti koji su nedodirljivi i da su oni zapravo najbolji. Kako to obično biva, pobediće sve drugare i tako će sve i biti dok ne vidi da se blizu njega održava turnir. Naučiće sve kombinacije i sve likove i neće moći nikako izgubiti, zar ne?

Izvor: Milozof Klan RUR

Četvrtak, 23.02.2017.

10:19

Najjači opstaju: Kako da neko postane dobar u Tekkenu

Upravo ovim pitanjem se pozabavio Aris, značajna ličnost na Tekken sceni i fajterskoj komuni uopšte. Prilikom svog strima odgovorio je na pitanje da li se raduje izlasku novog Tekkena, na šta je odgovorio da se raduje, ali i da već zna šta će se desiti, čime se vraćamo na prethodnu priču.

Naš igrač, glavni tabadžija u kraju, dolazi na turnir pun samopouzdanja i gordosti i seda da odigra svoj prvi meč, misleći da će sve proći bez problema. Ipak, na početku vidi da nešto nije u redu. Napadi koji inače prolaze ne prolaze, napadi ne izlaze iako blokira protivnika i gleda kako protivnik prosto leti po mapi i izgubi meč. Još uvek u neverici, odbacuje ovo i sprema osvetu, ali prvo mora da pobedi sledećeg protivnika. Još uvek ubeđen da je najbolji, veruje da ne može još jednom izgubiti i sada igra ozbiljno, ali opet se dešava ista stvar. Turnir je završen i za našeg junaka je tu kraj.

Ovo se može primeniti u svakoj igri, ali Aris govori kako nema igre koja će vas brže ubediti da ste loši kao Tekken. Pružiće vam lažan osećaj sigurnosti i uljuljkanosti, ali će vas onda baciti vukovima. Navodi da je u razgovoru sa najboljim korejskim igračima došao do zaključka da je potrebno dve godine da neko postane iole pristojan.

Zaista, Tekken je izrazito nemilosrdna igra i ja sam kao vaš autor i dalje zaglavljen u tom limbu i vrlo često se zapitam kuda dalje. Kakav mazohista jedan čovek mora biti da bi se tome podvrgnuo?

Jedna od stvari koje Aris navodi jeste da je upravo u težini sva draž igre. Slojevi povrh slojeva koje treba razotkriti i nepresušno bogatstvo različitih taktika je najjači adut koji Tekken ima i možda zbog toga nema najveću scenu, ali zasigurno jednu od najposvećenijih svojoj igri. Reč je o takvim detaljima da vi već u kretanju možete videti razliku u iskustvu između dva igrača. Igra možda jeste surova, ali vas neprestano nagrađuje za uložen trud.

Na njegovoj stranici možete naći klipove sa strima kao i transkripciju u kojima detaljnije govori o ovom problemu. Da zaokruzim celu priču, ostaviću vam sledeći klip koji možda i najbolje opisuje odnos Tekkena, u ulozi Heihačija, i igrača, u ulozi Kazuje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: