Esports B92.net

Team Liquid osvojio StarLadder Minor

U finalu je pao Mineski sa 3:1 ali možda i najbolju šansu za tron je ispustio iz ruku tragični MidOne sa samo nekoliko sekundi nepažnje.

SyS KlanRUR
Podeli

Kada vam je midlejn igrač dovoljno detinjast, razmažen i svojeglav da zahteva drugog heroja u svakom meču i nikada ne igra istog heroja dva puta za redom, a vi i dalje osvajate turnire zaredom, ipak ste neki novi nivo. Team Liquid je osvojio 135 000$ i polovinu svih Dota Pro Circuit poena što ih stavlja na 450 poena kao tim, dok se Mineski zadovoljio sa 270. CoL i Team Secret imaju po 90 poena.

Team Liquid je u finalu savladao Mineski rezultatom 3:1, gde je azijska ekipa povela ali je sa svakom sledećom partijom njen otpor bio sve slabiji. Tako smo u poslednjem meču videli sudar dva totalno različita tima, strašnog Liquida i nemoćnog Mineskija, a zanimljivi trojac core heroja Liquida je nešto što vredi zapamtiti za ubuduće. DK/Veno/AM su brzo završili gejm uz samo malu potporu Earth Spirita i KotL-a. Ovim je Team Liquid razbio kletvu koja kaže da osvajači The Internationala ne mogu da osvoje prvi sledeći turnir.

Veliki tragičari turnira su momci iz Team Secreta i specifično MidOne. Iako je mladi midlejner obično onaj bezgrešni oslonac ekipe, ovog puta je za samo 3-4 sekunde bacio sve nade i skoro pa dobijen meč. Previše agresivni nastup na Templar Assassin je zapečatio sudbinu Team Secreta u drugom meču i uskratio im još jednu šansu za finale turnira.

Iako ovaj Minor možda ne deluje kao veliki i kvalitetan turnir, zaista jeste bio. Novi nalet najboljih EU/NA/SEA ekipa je zaustavio samo Team Liquid. I sve to sa luckastim Miracle- i gomilom grešaka u lejning fazi. Nekako ovi momci u jednom trenutku odluče da je dosta bilo, genij Kuro pika se pokaže a individualni skill prevaziđe male razlike u Dota-dašnjem toku meča – i Liquid vas salomi u samo jednom okršaju.

Izvor: KlanRUR

Dota 2

Na'Vi i CoL podigli formu

Dan dva na StarLadder i-League Minoru u Kijevu je završen, a reklo bi se da je američki CompLexity najveći pobednik novog sistema. Iako su momci iz tima koji je dugo pretendovao na poziciju drugog najboljeg u NA imali dugu pauzu, u Kijevu su protiv Newbee i Na’Vi pokazali da i dalje znaju da igraju dobru Dotu.

Dota 2 subota 14.10. 12:00 Komentara: 0
strana 1 od 26 idi na stranu