Esports B92.net

Makedonski kapiten napustio tim usred kvalifikacija

Osvajač drugog mesta na The International 2016 Saksa se posle samo dve nedelje predomislio i napustio novoformirani tim.

SyS KlanRUR
Podeli

Zaglušujuća buka raspada originalne Digital Chaos postave još uvek odjekuje Dota 2 svetom. Dok su se neki od igrača iz maestralnog tima koji je zaustavljen na korak od osvajanja The International snašli i već igraju, naš makedonski drugar Saksa je verovatno bez zle namere oštetio nekoliko dobrih igrača u njihovim ovogodišnjim šansama da nastupe na TI8.

Šta se naime desilo? U transfer periodu koji je završio pre samo nekoliko dana, ekipa Tree’n’Friends je nastala kao solidni i talentovani sastav koji bi mogao da donese svežinu na (EU?) sceni. Postava je najavljena u sastavu KheZu, W33, Timado, Cancel- i upravo, drvo – Saksa. Makedonski igrač podrške je kao najozbiljniji i najiskusniji izabran za kapitena tima, ali se zbog takmičarskog umora predomislio i objavio da odlazi na pauzu od Dote.

Razočarani w33 i KheZu su objavili svoj problem na Twitteru, a Timado (autor paint remek dela iznad) je još ranije pokazao da je bio dečački zagrejan za ovu potencijalno kvalitetnu ekipu.

Niko ne bi krivio Saksu da ovo ne stvara ozbiljan problem ostatku ekipe, koja sada propušta kvalifikacije za gomilu turnira u najjačem sastavu, i ima ogroman problem pronalaska kapitena – osovine i težišta svake ekipe. Timado je propustio šansu da nastupi za neki kvalitetniji tim, dok su ostali igrači sada osuđeni da čekaju do sledećeg transfer perioda ili pronađu kapitena, kojeg po našem verovanju na tržištu trenutno nema. Sada kada je to rečeno, možemo reći i da su objavljene spekulacije da je njegovo mesto zauzeo Synderen koji je već zaigrao za njih kao zamena.

Izvor: KlanRUR

Prati B92 na Viberu

Dota 2

Na'Vi i CoL podigli formu

Dan dva na StarLadder i-League Minoru u Kijevu je završen, a reklo bi se da je američki CompLexity najveći pobednik novog sistema. Iako su momci iz tima koji je dugo pretendovao na poziciju drugog najboljeg u NA imali dugu pauzu, u Kijevu su protiv Newbee i Na’Vi pokazali da i dalje znaju da igraju dobru Dotu.

Dota 2 subota 14.10. 12:00 Komentara: 0
strana 1 od 26 idi na stranu