RUR intervju: MiLAN - od igraonice do The Internationala

Razgovarali smo sa momkom koji putuje na najveći svetski esports turnir - saznajte ko je Milan "MiLAN" Kozomara u privatnom, ali i Dota 2 svetu.

Izvor: Miloš Španoviæ KlanRUR

Petak, 14.07.2017.

13:19

RUR intervju: MiLAN - od igraonice do The Internationala

Nedavno su završene glavne kvalifikacije za The International, Evropa je dobila još dva predstavnika na The International, a među njima i Planet Dog – tim u kojem nastupaju Milan “MiLAN” Kozomara i Uroš “Swiftending” Galić.

KlanRUR je razgovarao sa obojicom igrača koji su ostvarili san mnogih iz ovog podneblja – otići na apsolutno najveći planetarni turnir. Mnogi su pokušali, ali oni su prvi koji su uspeli. Čitaocima ćemo pokušati približiti ko su to oni zaista i zašto je Planet Dog uspešan.

Danas vam prenosimo šta je to Milan imao da kaže u ćaskanju sa nama, a sutra vas očekuje i intervju sa Urošem.

Hej Milane, čestitamo na TI7 putovanju, svi ćemo navijati za Planet Dog tamo – ali zašto se zovete tako?

Hahah, to nek ostane misterija, ali mnogima se ime sviđa hahah!

Koliko sam razumeo, svi ste dobili vize i to je rešeno?

Da, to nam je najbitnije, i sada je rešeno… J4 je još uvek u Litvaniji zbog vize pa ne treniramo…

Jel bilo panike kada ste prošli kroz Open Qualifiers i kada je pravi izazov tek počeo?

Ne, uopšte, to je za nas bio samo još jedan Pro Dota kup! Svi smo igrali kvalifikacije već osim 33, ali i njemu je to lako palo. Protiv Danish Bears, Singularity i Mouza stalno igramo, scrimujemo, tako da nam je sve to bilo normalno.

Pre samog finala smo sa Mouzom kroz scrimove imali seriju oko desetak mečeva gde smo razmenjivali pobede, igrali stalno 1-za-1, i to je trajalo do same finalne serije, gde smo mi prelomili i vezali dve pobede zaredom (serija je završila 3:1).

SsaSpartan i ti ste dobri drugari, kako ste prošli kroz ovaj rivalitet iz finala, jel drugarstvo preživelo?

(osmeh) Naravno, Giorgos je jako dobar momak, nikad neće uvrediti nikoga, a ovo je za nas bilo samo još jedno nadigravanje među našim ekipama. Nismo mogli obojica da završimo tamo, ali smo predobri drugari da bismo na sve ovo gledali negativno. (Milan je kasnije spomenuo i da ga je upravo SsaSpartan naučio da igra supporta)

Kako su vam izgledale pripreme?

Savršeno normalno – overall planiranje, scrimovi, priča pre i analiza posle meča, možda dogovaranje šta i kako želimo da igramo.

Pošto ste stalno scrimovali sa Euro timovima, imate li iskustvo sa ekipama iz drugih regiona?

Pre kvalifikacija smo stalno scrim sa isGG (Team Freedom). Oni su skoro izašli iz NA kvalifikacija kao pobednici, u grupama su izgubili samo od monkeysforever, a tek su u finalu poklekli od Digital Chaosa 3:0, koje su u grupi pobedili. Mi smo ih malo više pobeđivali nego gubili, ali smo scrimovali i sa Team NP i Planet Odd.

Sa Kinezima i SEA ekipama nemamo iskustva.

Šta je različito u ovom timu od ostalih timova? Bio si u mnogo timova koji su pokušali ovakav neki poduhvat ali niste uspevali, šta se sada desilo? Posle Elab, NLG, EPG, PDG i drugih skraćenica, Planet Dog je uspeo?

Priča ide ovako – iz stacka u stack, dok ne nađeš prave saigrače. Najduže znam 33 iz ekipe, i igrali smo u više timova zajedno. Swiftendinga znam zaista dugo, nekoliko godina sigurno. J4 i Keysera sam upoznao u poslednjih godinu dana.

Kada smo pravili osnovu tima, kao neku novu verziju NLG (No Logic Gaming), 33 i ja smo krenuli sa novim igračima, dodali smo j4, onda je on (33) otišao u Hordu, Keyser se priključio, 33 se vraća, i tu prelazimo u Pro Dota Gaming sa Garterom. Sa 33 znam da želim da igram oduvek, a ostali su se lepo uklopili, osim možda Gartera koji nam se priključio preko organizacije.

Ostatak ekipe se razumeo, kliknuli smo zajedno.

Šta Milan kaže o privatnom životu, Srbima kao saigračima, ali i mnogim drugim profesionalcima, čitajte u nastavku ovog zaista opsežnog intervjua na KlanRUR-u!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: