SEA kvalifikacije gotove; TNC, Fnatic i Execration na TI7

Posle dugačkog puta kroz otvorene kvalifikacije, regionalnih kvalifikacija, najdužeg mogućeg puta kroz plej-of loser's bracket i maksimalnih 3 meča u finalu, hrabri Execration je ponovio uspeh iz 2016. i pridružio se već kvalifikovanim TNC Pro Team i Fnaticu kao kvalifikant iz SEA regiona za TI7.

Izvor: SyS KlanRUR

Četvrtak, 29.06.2017.

14:05

SEA kvalifikacije gotove; TNC, Fnatic i Execration na TI7

Kakav su nam samo spektakl priredile ekipe Execrationa i Clutch Gamers u meču koji je odlučivao poslednjeg učesnika The International 2017 iz SEA regiona. Posle više od 7 dana kvalifikacija, posle tri nivoa kvalifikacija i u samom plej-ofu, na kraju bracketa, poslednji slot je očekivao pobednika iz direktnog susreta dve filipinske ekipe.

Kraj puta za jednu ekipu, svetska scena za drugu, šansa, novac, prestiž, priznanje. A kada je pinoy-ima trebala motivacija da naprave spektakl? Jer bučni su, emotivni, podložni besu u igri, ali jedno je sigurno, NIKAD ne odustaju. Tako je u public mečevima, tako je posle tridesetak pro mečeva koliko je na primer Execration morao da odigra da bi došao u poziciju da ponovi odlazak na TI iz 2016.

Prva dva meča su bila razmena udaraca i posle 1:1 se ušlo u treći meč. Ne zna se kome je bilo teže tokom trećeg meča, Clutch Gamers ekipi koja je već unutar prvih deset minuta gubila na svim frontovima, bilo je i 10:2 u jednom trenutku u ubistvima, ili ekipi Execrationa kojoj je meč stabilnim tempom bežao iz ruku i van kontrole od minute 20 do 40. I Clutch Gamers i Execration su imali trenutke fokusa i superiorne igre, ali i kompletne nemoći.

Nijedna ekipa nije poklekla mentalno, ali se u krvavoj završnici meča uz grižu noktiju i znojenje pokazalo da je Execration ipak malo bolji i da su im trenutni tajmeri unutar igrice na strani. Dobar tajming double damage rune i Svenov late game su dopustili da oni na mišiće dođu do mega kripova, a onda je Clutch poklekao pod prevelikim pritiskom.

Dali su sve od sebe momci iz CG ali nije bilo dovoljno i poslednji push je za njih završio ispadanjem sa turnira.

Uostalom pogledajte sami jer je meč i više nego vredan gledanja! Ovim su regionalne kvalifikacije za SEA region završene, a tri ekipe koje će predstavljati region su TNC Pro Team, Fnatic i Execration. Treba napomenuti da je ovo identičan sastav ekipa koje su i u 2016. predstavljale SEA region, ali nećemo pogrešiti ako kažemo da su sve tri ekipe ovog puta sigurno jače i više motivisane nego prošle. Koliko je na Filipinima Dota popularna i u usponu, govori i podatak da je od ukupno 15 učesnika ovog regiona čak 10 Filipinaca, iako su tokom kvalifikacija činili manje od 50% učesnika (22 od 50). Sva je verovatnoća da će posle Kine opet biti najbrojnije zastupljena pojedinačna država na turniru.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: