Dota 2: I Ehome u sukobu sa ACE

Kineska Dota drama se nastavlja. Pojavljuju se izvori i tekstovi koji brane ovo kinesko udruženje, pojavljuju se izvori koji napadaju ACE, ali ono što je za sada poznato jeste da je EHOME izbačen iz ove organizacije (i njihova druga postava EHOME.keen) zbog preuzimanja bivših igrača Team Wings.

Izvor: KlanRUR

Četvrtak, 25.05.2017.

11:49

Dota 2: I Ehome u sukobu sa ACE

Sukob se vodi jer su po mišljenju ACE, igrači tima Wings prekršili svoje ugovore (nisu, prema kineskom zakonu o radu) i napustili organizaciju. Njima je upućena doživotna suspenzija igranja na prostoru Kine i u kineskim timovima. ACE je privatna organizacija koja čak ni po zakonu nije registrovana kao stvarno udruženje, a obuhvata vlasnike esports timova i sa sobom nosi mnoga pravila koja omogućavaju eksploatisanje igrača.

U prošlosti su svojim odlukama direktno uništili nekoliko timova, ali ovaj put su na udaru velike kritike javnosti i igrača (ne javno, jer pravila ACE zabranjuju igračima obuhvaćenima ugovorima u ovim timovima kritikovanje ove organizacije).

EHOME je već imao sukob sa ovom organizacijom a sada je otišao korak dalje i potpisao ugovore sa dva igrača koje su oni banovali (y’ i Faith_bian).

Jedan od osoba koje najviše povezuju kinesku i Dota scenu ostatka sveta je sigurno Džek KBBQ Čen koji je potvrdio da je EHOME suspendovan. Sa druge strane, Liquid-ova stranica je objavila tekst iz ugla LGD CSO direktora, koji brani ACE i tvrdi da mnoge od ovih tvrdnji nisu tačne. Teško je verovati u te izjave pogotovo kad se zna da je vlasnik LGD Gaming ujedno i vlasnik još pet velikih timova sa kineske scene i čini stub oslonac čitavog ACE. Ostaje da se vidi sudbina banovanih igrača i EHOME, i teško je razumljivo da posle svih ovih priča, koliko god kinesko tržište bilo specifično i zatvoreno, Valve nije stao na stranu igrača i intervenisao.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: