Esports B92.net

Dota 2 transferi i izmene timova

Mnogo promena u proteklom periodu je obeležilo period za timove koji ne nastupaju u Kijevu.

KlanRUR Izvor:
Podeli

Iako je glavni period transfera i promena proštao, gde smo videli novi sastav Mineski.gg i Fnatic, “raspad” Team NP, povratak SoNNeikO u Na’Vi ali i rotaciju DC u Thunderbids a Onyx u DC, ipak je tu i broj promena koje su privukle manju količinu pažnje zbog fokusa na DAC2017 ali i predstojeći Kijev Major.

Najsvežija vest je sigurno odlazak Synderen-a iz tima NiP. Za sve koji prate scenu ovo je bilo očekivano pošto je u poslednje vreme dok je NiP igrao pro mečeve Synderen obično solirao Ranked mečeve a razne zamene su igrale umesto njega. Zvanična priča jeste da tim traži mlađeg igrača a da su Synderenu zahvalni za povratak NiP na Dota 2 scenu, iako ne deluje da je sve rečeno u tome. Punu priču sigurno nećemo znati, ali ono što je bitno jeste da je NiP već pronašao stabilnog igrača za svoje redove, u pitanju je iNsania koji je nastupao za Prodota Gaming. Možda je čak Synderen odlučio da ne nastupa više za tim da bi imao vremena da bude kaster i host.

ChuaN je odlučuo da pomogne ekipi Vici Gaminga koji je ostao bez DDC-a koji je otišao u LGD.FY. Chuan je bio aktivni član donekle neaktivnog tima Newbee.BOSS, i iako su u prvi mah vesti naglasile da je u pitanju transfer, radi se samo o pozajmici. ChuaN će pomoći ekipi VG dok ne nađu stabilnog igrača.

Čitava drama oko tima Wings.Gaming još uvek nije gotova. Tim je apsolutno dominirao tokom prošle godine, sve do jeseni, osvojivši The International i još nekoliko turnira redovno demolirajući tadašnju tier 1 konkurenciju, već posle jeseni nešto nije funkcionisalo. Usledio je period slabih igara što je donekle očekivati od tima kom je splasnuo entuzijazam posle osvajanja više od 9 000 000$. Ipak partije koje su Wings pružali su bile više od slabe forme pa su sebi dozvolili i neke poraze koje nisu smeli, izostala je viza za DotaPit u Zagrebu i serija ekstremno loših igara tokom DPL sezone 3 a onda su usledili tračevi o problemama sa platama igrača i njihovom napuštanju timske kuće. Valve je preimenovao tim u “Team Random”, ime pod kojim će igrači nastupati tokom Kijev Majora označavajući time raskid saradnje igrača i organizacije za koju se šuška da je spiskala 3 000 000$ na neuspeli League of Legends tim. Igrači su rekli da će objaviti publici situaciju ali do ovog trenutka su u tome ostali dužni istoj.

Poslednja vest se pojavila pre nekoliko dana ali nema zvaničnu potvrdu – B)ears, šarmantni tim za koji su mnogi navijali tokom ekstremno slabih evropskih Kiev Major kvalifikacija(u kojima su bili treći) se izgleda raspao i ne postoji više. Poslednja potvrda za to je došla od jednog od igrača tima Forev-a tokom streama koji on redovno vodi.

Izvor: KlanRUR

Prati B92 na Viberu

Dota 2

Leviathan ponovo ima Dota 2 ekipu

Ekipa koja je poznata malo iskusnijim fanovima Dote, pogotovo severnoameričke, ponovo ima tim. Endrju Dženkins, jedno od glavnih trenerskih lica sa više sajtova za treniranje Dote je objavio da ponovo aktivno igra sa još nekoliko pub zvezda iz Severne Amerike.

Dota 2 sreda 30.08. 14:19 Komentara: 0
strana 1 od 25 idi na stranu