Evil Geniuses šampion DotaPit LAN turnira

Posle tri veoma iscrpljujuća dana ispunjena naizgled beskonačnim prekidima, odlaganjima i kašnjenjima, završeno je i LAN finale DotaPit sezone 5.

Izvor: KlanRUR

Ponedeljak, 23.01.2017.

10:36

Evil Geniuses šampion DotaPit LAN turnira
Foto: DotaPit

Evil Geniuses je u dva navrata savladao OG, prvo u finalu winner’s bracketa, a zatim i u velikom finalu, i zasluženo se okitio titulom ovog dosta prestižnog turnira iako prize pool to možda ne bi naglasio.

A upravo taj prestiž do sada uglavnom sjajno izvedenih DotaPit turnira, dovodi u pitanje šta se to desilo ovaj put, pa smo u tri dana turnira imali nešto preko 140 crasheva ingame, čitav mali UI update koji je Valve izbacio a koji je izazvao buggove sa lifesteal zavisnim herojima, kao i oko ukupno 12 sati kašnjenja turnira, krunisanih sa dobrih 2 sata pada Valve servera na kom se igralo finale.

Igrači su sve ovo naigled dobro podneli i ipak se zabavili, a mogli smo da pogledamo i dobru Dotu tokom turnira, a da li je u pozadini svega toga nečiji rezultat poremećen ovakvim pristupom izvedbi turnira, tek će vreme i neko sledeće takmičenje reći.

No, da se vratimo rezultatskoj strani turnira koja je nekako ostala u senci pored svih tehničkih problema.

U finalu winner’s bracketa je EG savladao OG sa 2:0 u pomalo ekspresnim partijama u kojima OG nikako nije mogao da poveže svoju timsku borbu sa pojedinačnim kvalitetom nastupa svojih igrača. Fly i ostatak OG su igrali pojedinačno dobro, ali im je EG ostao neuhvatljiv, a opet je blistao i Zai koji je maestralno igrao čitavog turnira, pogotovo deklasirajući OG u ovom winner’s bracketu. Ovaj poraz je odveo OG u lower bracket finale gde ih je čekao Team Faceless, koji ih je umalo iznenadio dobrom igrom. Ipak, N0tail i njegov Anti Mage su izmakli kontroli i OG je pobedio na iskustvo mnogih odigranih finala. Donekle je sistem sa finalom loser’s bracketa koje se igralo u bo1 sistemu bio nepravedan prema Team Faceless ali i treće mesto pored tier 1 timova kao što su pomenuti EG i OG je za njih uspeh i dokaz da u budućnosti mogu i više. Finale winner’s bracketa je na ovaj način doživelo reprizu u velikom finalu, ekipe su silovito krenule u susret, OG je delovao agresivno i sveže iako su imali iza sebe 3 vezane partije, poveli su 1:0 na krilima neugodnog Alchemist/Lone Druid/Underlord tria, i onda katastrofa, Valve serveri su pali i igra je odgođena preko 2 sata čekanja i pauze.

Ništa drugo nije preostalo ovim vrhunskim eSportistima iz Dote nego da čekaju i brže bolje naruče fast food, pošto je to izgleda(nažalost) bio vrhunac organizacije ovogodišnjeg DotaPita.

Finalna serija se skoro apsolutno bez publike nastavila do daleko u noć, u pet rundi, u kojima je EG pobedio sa 3:2 posle OG 2:1 vođstva, da li zbog zaista bolje igre, jer su dokazali da u winner’s bracketu mogu do pobede, ili zbog umora OG ekipe, ali u svakom slučaju zaslužena pobeda Evil Geniuses.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: