Dota2 7.xx rang lista pub heroja

Prošlo je mesec dana od kada je Valve objavio 7.00 verziju Dota2 igre. Usledila je i 7.01 zakrpa koja je malo “primirila” određene heroje. Vreme je da se osvrnemo na heroje koji trenutno vladaju pubovima.

Izvor: KlanRUR, Veljko Vukoviæ

Ponedeljak, 16.01.2017.

13:59

Dota2 7.xx rang lista pub heroja
Foto: KlanRUR.rs

Nove mehanike, promene balansa kao i promena same mape su imale primetan uticaj na relevantnost određenih heroja. Evo kako izgleda pub lista heroja iz Very High Skill grupe igara, gde ljudi generalno imaju dobro poznavanje mehanika i strategija igre.

Dominantni heroji (56%+)

U ovoj sekciji imamo samo dva heroja, što je dobar znak. Iako se za mnoge heroje kaže da su prejaki, statistički su samo Abaddon i Underlord heroji koji imaju visok procenat pobeda, i to sa vrlo malom prednošću u odnosu na ostale grupe.

Ova dva heroja imaju dosta zajedničkih crta. Oba su melee Strenght heroji, koji se uglavnom igraju kao heroji koji pomažu druge saigrače svojim veštinama i aurama. Oba heroja su takođe solidni right-click heroji, koji u prvoj fazi igre dosta ometaju protivničke heroje.

Abaddon se često igra kao podrška ili veoma retko kao core. Njegova jača strana je jaki dispel - Apothic Shield i mogućnost dugog preživljavanja u stazi. On se sjajno razvija uz pomoć predmeta i nivoa, što ga čini jako opasnim u razvučenim pub partijama.

Underlord, sa druge strane, je oflejner. On je siguran u ovoj stazi i može opstati jako dugo protiv većine dual lane postava pa čak i nekih trilane formacija. Njegov potencijal za eliminaciju protivnika raste kada je uparen sa herojem podrške koji ima mogućnost onesposobljavanja.

Pobednici (53-56%)

Pudge je zvezda pubova. Statistike ne lažu, a i kad se malo zamislimo, heroj je, trenutno, dobro izbalansiran i zbog svoje prilagodljivosti viđen na raznim pozicijama na mapi.

Debeljko se više ne igra samo u srednjoj stazi, barem ne u visokim MMR igrama. Trenutna meta često ohrabruje 3.5 poziciju - lutajući oflejner, u koju se Pudge savršeno uklapa. On je pretnja od prvog nivoa, a kako nivoi rastu, raste i potencijal za solo eliminacijom protivničkih igrača podrške. U kasnijim fazama igre, on postaje solidna zamena za Batrider heroja, što se tiče inicijacije. Ruku na srce, manje sigurna, ali sa većom frekvencijom pokušaja (odnos Flaming Lassoo i Hook veština).

Pudge je doživeo nekoliko pojačanja kroz zakrpe, a neki predmeti kao da su pravljeni za njega - Aether Lens. Ovaj predmet, ne samo da dozvoljava da kuke doleću iz iznenađujuće velike daljine, već i do uspešno povučenog protivnika, njegovim saigračima treba više vremena da stignu u pomoć.

Visage, sa druge strane, će najverovatnije, propasti u treću grupu ove rang liste. Zakrpa 7.01 se ozbiljno pozabavila ovim herojem, te on više nije teror kakav je bio kada se verzija 7.00 pojavila. On je još uvek jaka podrška, čak i solidan heroj sredine, ali su njegovi familiars oslabljeni (čak 30% HP manje), što ih čini relativno jeftinim izvorom zlata za protivnike.

Solidni heroji (50-53%)

Među ovim herojima nalazi se i Ember Spirit. Da li zbog novog magic damage builda ili zbog solidnih talenata, ovog heroja vredi igrati. On je i dalje mehanički vrlo zahtevan ali i zabavan za igru.

Veliki AOE heroji, kao što su Warlock, Tidehunter i Disruptor, su takođe u ovoj grupi. Za razliku od drugih heroja koji spadaju u ovu grupu, ova tri heroja ne zahtevaju neku neverovatnu veštinu od strane igrača da bi njihov ultimate bio plasiran kako treba, što je savršeno za manje kordinisane pubove.

Iznenađujuće je da je i Bloodseeker u ovoj grupi. Heroj koji je uspešan samo zbog neiskustva protivnika kako da igra oko njega u nižim skill bracket grupama, se pojavio u grupi solidnih heroja zbog malog ali značajnog pojačanja njegove Thirst veštine. Ovo pojačanje mu dozvoljava da mnogo efektivnije koristi svoju taktiku - uđi, eliminiši i izađi. Takođe njegovi talenti, iako neinteresantni, su sasvim solidni.

Monkey King, potpuno i maksimalno prejaki heroj - po Redditu, kada se pogleda statistika i nije baš tako strašan. Da ume da bude dosadan u stazi i da je izazov kontrolisati ga - to da. Ali to isto se može reći i za Ursu, Batridera i Vipera.

Kralj Majmuna se nalazi na dnu liste solidnih heroja, te se očekuje da će za manje od mesec dana postati situacionalni heroj.

Situacioni heroji (47-50%)

Mnogi heroji u ovom delu rang liste ne treba smatrati slabim ili lošim. Oni svi u glavnom pate od toga da su birani u pogrešnim situacijama ili u pogrešno vreme. Na primer, rano biranje Meduse će rezultirati Nyx Assasin ili Anti-Mage herojima od strane protivnika. Sa druge strane, rano biranje Anti-Mage heroja može rezultirati da on nema metu za masivni Mana Void.

U ovoj grupi ima dosta heroja, poput Lion, Shadow Demon i Rubick - koji su najpopularniji na pro sceni. Problem sa ovim herojima je da ih treba znati igrati da bi bili efektni. Lion, koji ne može kontinuirano da kontroliše 2 mete sa Earth Spike nije ništa bolji od Shadow Shaman heroja koji je mnogo pouzdaniji sa svojim magijama kontrole i mogućnošću da brže gura staze i uništava tornjeve.

Rubick, koji ne ukrade prave magije od protivnika je takođe slab heroj. Njegova Telekinesis magija je solidna ali je njegov Fade Bolt, poprilično slab. On kao i gorepomenuti heroji, mora biti igran savršeno, sa perfektnim pozicioniranjem i razumevanjem koje su to krucijalne magije kod protivnika koje su potrebne vašem timu.

I na kraju, Shadow Demon mora biti uparen sa nekim jakim ranged herojem koji sa nivoima i predmetima ima solidan rast u osnovnim statovima (snaga, agilnost, inteligencija). U prvom delu igre, on ima potencijal da namesti eliminaciju uz pomoć Disruption magije, ali kako partija odmiče, očekujete mnogo više od vašeg saigrača na ovoj poziciji, zar ne?

Heroji za izbegavanje (44-47%)

Invoker je doživeo ozbiljno oslabljenje. Dok je većina heroja dobila “nešto” povrh svojih jačih strana, Invoker je oslabljen a njegove prethodne jače strane su mu vraćenje tu i tamo kroz talente. Kao vrlo kompleksan heroj za igru, za većinu igrača on nije pravi izbor.

Naga Siren, Alchemist i Phantom Lancer su takođe u ovoj grupi. Heroji bazirani na iluzijama ne funkcionišu ni približno tako dobro u pubovima, kako je bilo pre promene mehanike iluzija. Naga Siren i Alchemist, tipični nosioci Radiance predmeta, pate od toga da ih saigrači ne čuvaju dobro u prvoj fazi igre, i često završe bez spoljnih tornjeva pre nego što ovaj predmet uđe u igru. Phantom Lancer je, jednostavno, u čudnom sosu, jer dugo nije igran na pro sceni, te ga ni ne viđamo mnogo u pubovima.

Timbersaw se još uvek oporavlja od oslabljenja koje je doživeo u 6.88b-6.88e verzijama igre. Oslabljen u prvoj fazi igre, otežano mu je da osigura zlato u ovoj fazi igre i da odatle nošen momentumom obezbeđuje prostor za saigrače lakim eliminacijama. Povrh toga, većina nuker heroja je dobila pojačanja njihovog magic damage kroz talente, te su postali još ozbiljnija pretnja ovom mehanizovanom heroju.

Repick heroji (<44%)

Ova grupa je puna heroja koji imaju uzak izbor vrlo specifičnih veština, kao i heroja koji zahtevaju vešte igrače i timsku koordinaciju. Heroji poput Io i Batrider, koji su nezamenljivi na pro sceni, na pub sceni ne donose željene rezultate.

U ovoj grupi se nalaze i neki heroji kojima Valve i Icefrog stvarno treba da se pozabave. Gyrocopter jednostavno ne radi u novoj verziji igre i pregažen je herojima poput Lune i Meduse. Iako može funkcionisati kao lutajući core u ranoj fazi igre, isto kao i Queen of Pain sa Blademail, ovaj heroj ima problem sa tranzicijom u kasniju fazu igre zbog promena u džungli i neutralnim kampovima.

Na kraju, Nature`s Prophet je doživeo značajnu promenu u 7.01 i više nema pristup, po svima, najboljem talentu u igri. Ovim je njegov 25 nivo postao manje opasan.

Izvor: KlanRUR.rs i Dotabuff

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: