OG osvaja treću Dota2 Major titulu u Bostonu

OG je u polufinalu eliminisao EG, dok je grčki predstavnik nadigrao vicešampiona TI6, Digital Chaos.

Izvor: KlanRUR, Veljko Vukoviæ

Nedelja, 11.12.2016.

10:43

OG osvaja treću Dota2 Major titulu u Bostonu
Foto: Wykrhm Reddy

OG je dobio prvi sid u svojoj grupi te je u surovom single bracket sistemu do finala došao pobedama nad MVP.Phoenix, WG.Unity i Evil Geniuses. Ad Finem je kao treći u grupi D, do finala došao fantastičnom igrom i pobedama nad Newbee, LGD.ForeverYoung i vicešampionom TI6 Digital Chaos.

OG je dobio prve dve runde bez velikih problema. Zelena ekipa je pokazala sjajan drafting i egzekuciju strategija, nošene timskom igrom. Međutim, Ad Finem nije izgubio nadu te su u treću rundu uneli srce i dušu i nošeni masom iz sale uspeli posle 79 minuta fantastične igre sa timom OG, da smanje vodstvo na 2-1.

Runda koja je izgledala kao razmena udaraca Apolo Krida i Rokija, smatra se jednom od najboljih u ovoj godini sa neverovatnom igrom Giorgiosa “SsaSpartan” Đianakopulosa na Rubiku i Verosa “Maybe Next Time” Apostolosa na Earth Shakeru.

Runda koja bi iscrpela i najbolje timove na svetu, za grčki tim je predstavljala limit njihove snage, te je četvrtu rundu dobio OG nošen Anatanom “ana” Famom na Invokeru i Džesijem “JerAx” Vainikom na Earth Spiritu. OG je pobedom od 3-1 nad Ad Finem postao šampion Boston Major turnira.

OG je prvi tim u istoriji koji nosi 3 Major titule. Oni su pobedili Team Secret 3-1 na Frankfurt Major prošlog novembra a zatim su osvojili Manila Major pobedom nad Team Liquid od 3-1 u junu ove godine.

Ad Finem je još jednom pokazao da je vrlo jak tim, koji ima jako srce i volju da se takmiči na najvišem nivou i pobeđuje. Drugo mesto na Major turniru je, složićemo se, samo početak njihovog pohoda na velike titule.

Momci u zelenom su osvojili 1 milion dolara, dok je finalista Ad Finem osvojio 500.000. Evil Geniuses i Digital Chaos su osvojili po 250.000 dolara.

Mi vam ovde prikazujemo najbolje momente iz treće runde:

Izvor: KlanRUR.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: