FaZe nije nepobediv, NiP odbranio titulu u Oaklandu!

Sjajna nedelja za legendarnu švedsku ekipu, koja je odličnu igru krunisala titulom u Oaklandu. U finalu je posle 5 mapa pao FaZe, što ovu titulu čini još sjajnijom.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 20.11.2017.

15:18

FaZe nije nepobediv, NiP odbranio titulu u Oaklandu!

Nindže su bile bolje ukupnim rezultatom 3:2, po mapama Cobblestone 16:10, Inferno 7:16, Train 16:10, Overpass 6:16, Cache 16:10. Rezultat govori koliko je meč bio neizvestan, a malo ko je očekivao da švedska ekipa na kraju bude šampion, čak i nakon sjajne grupne faze.

U ekipi FaZe istakli su se rain i NiKo, a najbolji u pobedničkoj ekipi bili su REZ i f0rest koji su i tokom celog turnira bili ključni faktor u ekipi. Mladi Šveđanin igra fenomenalno već duže vreme, a sada je za svoju igru dobio i priznanje u vidu MVP nagrade.
Cobblestone [16:10 NiP]

Finale je počelo na mapi koji je redovni ban ekipe FaZe. Međutim, ovoga puta su se odlučili da prvo banuju Nuke, pa je Cobblestone izabrao NiP, znajući da imaju velike šanse. Šveđani su počeli na CT strani, a u prvoj rundi su f0rest i GTR bili odlični u ritejku za 1:0. Bez izgubljenog čoveka došlo se do 3:0, a u prvoj full buy rudi je NiKo rešio 1v2 situaciju za prvu rundu svoje ekipe. Karrigan je potom nadmurdio drakena za 3:2. Usledila je serija FaZe tima, koji je pobegao na 3:6. GTR je bio ključan igrač u 2 runde koje je dobio gotovo sam, a draken je u 1v1 situaciji odigrao veoma pametno i sa 3 HP-a ubio GuardiaN-a. U dve runde je bio odličan REZ, pa se na poluvreme otišlo sa 9:6 za NiP.
REZ je bio odličan u pištolj rundi kada je njegov tim napao preko mida A sajt. FaZe je standardno dobar u force rundama, što su pokazali ovoga puta dobivši rundu sa čak 4 preživela igrača. Usledilo je majstorstvo f0resta Deaglom, koji je sam očistio A sajt, pa se otišlo na 11:7. Drakenova ekipa je potom dobila par eko rundi, pa je bilo 13:7. Ušlo se u naizmenično dobijanje rundi, da bi Nindže na kraju zatvorile prvu mapu – 16-10.

Inferno [7:16 FaZe]

Rain je sa 3 fraga u pištolj rundi započeo drugu mapu. Podjednako dobar bio je i u prvoj full buy rundi, pa je FaZe brzo otišao na 5:0. NiP je agresivno čuvao bananu, gde se istakao REZ u 6. rundi, a u sledećoj f0rest za 5:2. Poslednje pojačanje NiP-a je potom fenomenalno rešio 1v2 situaciju u ritejku A sajta za 5:3. Karriganov tim uzvraća i beži na 8:3, a GuardiaN AWP-om rešava 1v2 za uvećanje vođstva, a na poluvremenu je bilo 11:4.
Nindže su u drugoj pištolj rundi upale na B sajt, ali su sjajni u ritejku bili rain i olof – 12:4. Usledila je jedna laka eko runda, a već u sledećoj je NiP ponovo napao B, ovoga puta uspešno. Bilo je 13:7 kada je FaZe odigrao force, a NiKo je sa dva sjajna headshota Deaglom zaustavio napad na B. FaZe je dobio i preostale 2 runde, za poravnanje rezultata.

Train [16:10 NiP]

Olof je u prvoj pištolj rundi lepo sačuvao B sajt, pa je njegov tim poveo 1:0. F0rest je sa dva Deagle headshota otvorio force rundu, da bi ranjeni FaZe dokrajčio GTR – 1:1. GuardiaN i rain su potom dobrim potezima preokrenuli rezultat – 4:2. Nindže su potom 3 puta napale A sajta i sva 3 puta dobili rundu za 5:4. Dobrom timskom igrom FaZe je ponovo odbranio B sajt za egal, a GTR se u sledećoj rundi u stilu pravog nindže ušunjao kroz ivy i rešio rundu. Olof je potom ponovo bio sjajan u odbrani B sajta, da bi REZ u 14. rundi na istom sajtu uzvratio sa 2 fraga, pa je na poluvremenu NiP vodio 8:7.
Šveđani su u pištolj rundi sačuvali A sajt, a potom i povećali prednost na 10:7. FaZe je potom osvojio B sajt ali je usledio odgovor već u sledećoj rundi, gde NiP ulazi u seriju 13:8. NiKo je pokušao da probudi ekipu, napadima iz popa i maina su 2 puta zauzeli A sajt, ali je GTR u završnici odigrao fenomenalno, u 2 runde je pokupio bitne fragove i ponovo odveo svoj tim u vođstvo u mapama.
Overpass [6:16 FaZe]

Usledio je Overpass gde smo imali najmanje uzbuđenja. NiP je počeo na T strani, napali su B sajt, ali je FaZe bio uspešan u ritejku. U trećoj je Olof bio odličan, te je lako dobijena i prva full buy runda. Rain je bio odličan, kao i GuardiaN na AWP-u, naročito na longu, pa se stiglo do velikih 8:0. GTR i f0rest su potom otvorili B sajt za prvu rundu, a napadom na A osvojena je i druga. Ipak, Rain je bio nezaustavljiv, sam je kontrolisao mid, a Olof je nekoliko puta sa leđa prišao Nindžama, te je na poluvremenu bilo ogromnih 13:2.
FaZe je dobio i drugu pištolj rundu, ali je f0rest u force rundi ponovo pokazao kako se igra Deaglom – 14:3. Dobile su Nindže još jednu rundu, ali šansi za povrtak nije bilo, krajnji rezultat 16:6.

Cache [16:10 NiP]

Mapa koja je odlučivala o tituli bila je Cache. FaZe je lako odbranio B sajt za početno vođstvo. GTR je potom u naizgled nemogućoj situaciji MAC-10 napravio 3 fraga na B za 1:1. GuradiaN je potom bio heroj svoje ekipe, u force rundi je sačuvao A sajt, da bi u sledećoj zajedno sa Rainom počistio Nindže na B. NiP je u full buy rundi napao preko mida i maina, a Xizt je sjajnim fragovima rešio 1v2 protiv Raina i GuardiaNa za 2:3. Draken je MAC-10 otvorio A sajt protiv dve M4A1, a u sledećoj je FaZe bio eko. Karriganova ekipa je potom odbranila dva puta A sajt za vođstvo od 4:6. Nindže su bile uporne na A sajtu i midu, a GTR odličan, jednom u entry fragovima, jednom u sprečavanju ritejka – 7:6 za NiP. Opet se istakao Xizt koji je napravio entry frag na A, a potom sa 7 HP-a ubio još trojicu za novu rundu, 9:6 na poluvremenu.
FaZe je lako dobio drugu pištolj rundu, a još lakše poravnao na 9:9. Nindže su u full buy rundi zadržali mid, a u 2v4 situaciji bili su nemoćni NiKo i rain, 10:9. REZ je potom pokazao kakvo svoje umeće, prošao je mid, ubio olofa sa leđa i zbunio protivnika, potom ubio GuradiaN-a i karrigana, pa je NiP iskoristio šansu da ode na 12:9. U 22. rundi, koja je bila i presudna, jer je FaZe bio full, svi osim olofa su napali A, dok je Šveđanin išao preko mida. Napravio je jedan frag, ali je GTR bio odličan u shroud pozicji, te sprečio čak i izlazak igrača iz maina. Šveđani su otišli na 15:9, ali se u toj rundi istakao karrigan koji je maestralno rešio 1v4 situaciju i dao nadu svom timu. Krenula je nova runda, prvo je pao GuardiaN, potom i olof, a REZ i Xizt su agresivno napali main i prišli sa leđa karriganu, te su NiKo i rain ostali u 2v4 situaciji, gde nisu mogli ništa da urade – 16-10.
Ovom pobedom, NiP je osvojio prvi veliki trofej ove godine. Usledilo je veliko radovanje zbog odbrane titule, a radovali su se i svi pravi fanovi CS:GO-a, jer je ovaj legendarni tim ponovo šampion. Sama pobeda nad ekipom FaZe, ali i izbacivanje sa turnira SK, kao i sjajna igra u grupi nagoveštava povratak na stare staze. Nindže su angažovale i sportskog psihologa, koji je govorio o stvarima na kojima je odmah počeo da radi, pa je sigurno i to imalo udela u pobedi. Nindže su dobile ček od 125 000 dolara, dok je FaZe-u pripalo 50 000 dolara.

Prava je šteta što malo ranije nisu počeli sa dobrim igrama, kako bi izborili učešće na Majoru, ali se nadamo se da je ovo nagoveštaj nekih boljih dana za švedsku ekipu, jer ovakav NiP nedostaje svetskoj sceni.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: