CS:GO – Priča iza čuvenog 1g izraza

Već smo utvrdili, u slučaju Bogdanovog zakona, da i neprofesionalni igrači mogu ući u legendu, a podjednako zanimljiva priča krije se i iza 1g izraza.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Nedelja, 12.11.2017.

10:10

CS:GO – Priča iza čuvenog 1g izraza

Sigurno ste nekada gledali Twitch prenos CS:GO meča i videli da korisnici na četu spamuju “1g” kada igrač gori u (svom) Molotovu. Za taj fenomen je zaslužan summit1g koji je bio glavni akter ovog slučaja. Mala digresija, 1g izraz postoji mnogo pre ove priče, on označava first generation što je bio i naziv CS 1.6 grupacije. U to vreme (pre 7, 8 godina) su mnogi igrači kao sufiks u svom nadimku stavljali upravo 1g, a taj trend nije zaobišao ni našu zemlju.

Prošle godine u maju, igrao se DreamHack Austin na koji se plasirao i američki tim Splyce. Čak dva igrača standardne petorke nisu mogla da učestvuju na turniru, abE-a je zamenio freakazoid dok je summit1g igrao umesto Professor_Chaos. Prvi meč, ekipa Splyce igrala je protiv Luminosity za koji su tada igrali svi članovi sadašnje petorke SK. Očekivano, Splyce je izgubio 16:5 dok je CLG u istoj grupi poražen od Cloud9 16:1. Usledio je duel dveju poraženih ekipa koji će, ispostaviće se, ostati dugo zapamćen.

Prva mapa je bila train, a summitov tim je na T strani vodio sa ogromnih 11:4. Činilo se da će uslediti lakši posao na CT strani, ali se to nije dogodilo. CLG je sustizao prednost, prišli su na 11:9 ali je Splyce ponovo odmakao, na 15:11. Hazedov tim je napao B sajt koji su uspeli i da osvoje, usledio je ritejk gde je summit zamalo ispao heroj. Ostao je u 1v2 situaciji, ubio Cutlera a potom i FugLy-ja te mu je ostalo da deaktivira C4 i donese svom timu prvu mapu. Komentator je već proglasio rezultat, summit je bio ponosan na sebe, a radovanje u publici je već počelo. Ponesen trenutkom, američki igrač je na putu ka C4 pretrčao preko Incendiary granate i izginuo. Da nesreća bude još veća, pomenuti Incediary je bacio upravo on, a najgore u svemu tome je to što je CLG izborio produžetke u kojima je bio bolji, potom dobio Dust 2 i izbacio Splyce sa turnira. Uprkos tome što turnir nije bio jedan od većih te godine, sa ovim događajem su svi bili upoznati, a 1g je izraz je ubrzo postao viralan. Od tog događaja, kada igrač počne da gori od svog ili tuđeg Molotova, na Twitch četu sledi bezbroj 1g komentara.

Gde je summit sada? I tada, i sada summit se više fokusirao na strimovanje nego na igru. Ipak, nije dobio poziv ekipe Splyce bez razloga, međutim, na turniru se pokazao u lošem svetlu, i tu ne mislimo samo na umiranje u sopstvenoj Incediary granati. Na tom meču je u dve mape imao ukupan skor 24-48, a ništa bolji nije bio ni dan ranije protiv ekipe Luminosity, kada je na jednoj mapi imao 8 fragova. Nikada nije imao previše uspešnu karijeru, i uglavnom je igrao za anonimne timove. Poslednja ekipa za koju je igrao je tim Mythic za koju je upisao 12 mapa. Gotovo svakodnevno, summita možete gledati na Twitch kanalu koji je veoma uspešan i donosi mu dosta novca, a njegovoj popularnosti je sigurno doprinela i ova zanimljiva priča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: