Major 2018: Liquid osvojio NA Minor

Odigran je i finalni meč NA Minora, Misfits i Liquid su se sastali da odluče pobednika američkog kvalifikacionog turnira, i Liquid je pobedio 2-1. Ovim je finalizovana lista timova koji imaju šanse da zaigraju na jednom od najvećih CS:GO takmičenja sledeće godine.

Izvor: Stefan Iliæ klan rur

Utorak, 07.11.2017.

09:58

Major 2018: Liquid osvojio NA Minor

Misfits ostaje neporažen na Cobblestonu tokom celog turnira, uzevši i poslednji meč na toj mapi, protiv Liquida. Otvorili su meč na CT strani, mapa je bila njihov pik i prve četiri runde su pripale njima. Do poluvremena su uspeli da nakupe još pet, pa je half bio 9:6 za Misfits. I sledeća pištolj runda je bila njihova, ali Liquid odgovara force-buy rundom i održavaju se u životu. Nakon par rundi, jedan od najboljih in-game lidera, kako u Americi tako i na svetu, uvežbanim Cobble taktikama uzima još tri runde i dolaze do prednosti 13:9. Tu je već bio kraj, Misfits je delovao ubedljivo tokom celog turnira, pa su i očekivanja bila visoka i u samom finalu. Meč se završio 16:13 za Misfits, otvorili su finale pobedom, a najbolji iz njihove ekipe je bio AmaNEk, koji nosi ekipu već dugo vremena.

Na drugoj mapi smo gledali potpuno drugačiji, izgubljeni Misfits. Liquid je očigledno okrenuo list, porazgovarali su između mečeva i nagazili gas. Na poluvremenu mape Train na odmor odlaze sa vodstvom od 12:3! ELiGE je bio sjajan na prošloj mapi, završio je sa 22 ubistva, a i u nastavku ne puca ništa lošije! I na Trainu je završio prvi, sa 26 ubistva. I druga pištolj runda ide Liquidu, pa je završetak bio rutinski. Dosta loše je izgledalo za Misfits, čak četiri igrača je imalo ispod 10k.
Treća mapa je bila potpuno ista! Mirage se igrao ovog puta, a Misfits je uzeo samo četiri runde više od prošle mape. Dosta razočaravajuće, pogledavši njihov skor i igru tokom celog turnira. Ne zna se šta se desilo u finalu, da li je Liquid malo više imao motivacije, ili je jednostavno koncentracija opala kod Misfitsa. Počeli su sasvim solidno, prve dve runde bile su njihove, ali zbog plenta u prvoj rundi Liquid ima buy odmah u trećoj, pa uzimaju svoju prvu rundu. Nakon te runde vezali su još 5 za prednost od 6:2. Dosta dobar početak na T strani Mirage za Liquid, 2. poluvreme je završeno 9:6 za Liquid, a osvojena pištolj runda na CT strani im je došla kao šlag na torti. U njihovom prepoznatljivom stilu, uzimaju 5 zaredom, da bi i meč završili 16:7. Slaba igra Misfitsa, EliGE ponovo rasturio kod Liquida sa 27 fragova! Dvadesetogodišnji Džonatan ‘EliGE’ Jablonovski je imao neverovatan skor u finalu, ali odlično je igrao i na ostalim mečevima.

Bez obzira na lošu igru u finalu, Misfits uzima 15 000 dolara kao drugoplasirani na Minoru, dok će se Liquid počastiti sa 30 000. Oba tima idu dalje, oprobaće se u glavnim kvalifikacijama.

Konačno su završeni svi mogući kvalifikacioni turniri za glavni kvalifikator. Imena svih timova su poznata; velike kvalifikacije, najbitnije, kreću od 12. januara i trajaće tri dana. Imamo 8 timova koja su završila poslednja na poslednjem Majoru: Cloud9, FlipSid3 Tactics, G2 Esports, Na’Vi, mousesports, Seed (ex-Penta), FaZe Clan, Vega Squadron.

Sa njima imamo 8 timova koja su se kvalifikovala preko Minora: Space Soldiers, EnVyUs, Liquid, Misfits, Avangar, Quantom Bellator Fire, Renegades, TyLoo. Od 16 nabrojanih timova osam ide na Major. Za neke timove put je bio veoma dug, težak, ali možda im se i isplati ukoliko se dobro pokažu u nastavku.

Preostaje nam da čekamo januar, timovi će imati malu pauzu od silnih kvalifikacija, pa nastavljaju sa daljom borbom za veliki Major!

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: