CS:GO – OpTic Gaming, usponi i padovi

Većina gejmera čula je za poznati američki klan OpTic Gaming. Prošle godine u januaru, OpTic je dobio i svoj CS:GO sastav. U timu su se našla zvučna imena severno-američke scene: ShahZam, daps, RUSH, NAF, stanislaw. Svi koji su ponekad bacili pogled na američke CS:GO strimere verovatno su videli i čuli za većinu ovih igrača; neki su ranije bili u pro timovima, a neki su bili majstori semi-pro online liga (uglavnom ESEA igrači).

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Ponedeljak, 23.10.2017.

15:02

CS:GO – OpTic Gaming, usponi i padovi

Tako je OpTic u svoj raznovrsni žanr igara dodao i CS:GO, igru koja je od tada počela neverovatno da se penje na vrh esports takmičenja. Turniri su postajali popularniji, više ljudi ih je posećivalo, a i nagradni fondovi turnira su rasli u poređenju sa onim prvim takmičenjima. Organizacije turnira postajale su dosta profesionalnije i bolje. Pro gejming se pretvorio u pravu mašinu para, kako od turnira tako i od sponzora. Samim tim organizacije traže najbolje igrače za najbolje rezultate na turnirima.

Ne možemo reći da tim nije imao dovoljno uspeha. Originalni sastav osvojio je više od pola miliona dolara na svim takmičenjima. Naravno, svi igrači imaju ugovore i dobijaju plate nezavisno od učestvovanja na turnirima, ali se od njih očekuje kvalifikacija i učestvovanje na većim i boljim turnirima. Kada uslede loši rezultati, dolazi do promena u sastavu tima, kao i kod klasičnog sporta. Tada je i kod OpTica počelo da teče nizvodno.
Prvi je otišao ShaHzam, samo tri meseca posle osnivanja tima. Na njegovo mesto došao je mixwell, mladi Španac koji je bio željan dokazivanja. Specijalizovao se je za AWP, pa su njegovi highlighti bili ispunjeni majstorijama. Zatim su doveli Devilwalka za trenera, da bi posle 2 meseca i on napustio tim. Stanislaw je bio sledeći igrač koji je napustio OpTic, a umesto njega došao je tarik, takođe jedan od poznatijih igrača sa severno-američke scene. Vrlo dobro poznat i u svetu strimera, naravno. Na njegovu inicijativu, igrač na čije mesto je došao se vratio, a tražio je da se daps izbaci iz sastava. Totalni haos u OpTicu, sve je delovalo kao neka komplikovana španska serija. Stanislaw sledeći odlazi, a RUSH i tarik bivaju kupljeni od strane Cloud9.

Neke lepše vesti dolaze avgusta, posle par glasina koje su se na kraju ispostavile tačne. Objavljen je novi sastav američkog tima, a ovog puta planira se nešto dugoročnije i ozbiljnije. Kao novi ratnici OpTic Gaminga predstavljeni su: Adam ‘friberg’ Frajberg, Aleksi ‘allu’ Jali, Emil ‘Magisk’ Rejf, Kevin ‘HS’ Tarn i Oskar ‘mixwell’ Kanejas – jedini igrač koji je ostao iz stare ekipe.

Tada je rečeno da će se OpTic kao CS:GO tim preseliti u Evropu, ali su ipak Evropljani doputovali u NA. Zanimljivo je da su svi članovi OpTica različite nacionalnosti, pa u timu imamo Estonca, Šveđanina, Španca, Danca i Finca, a trener ekipe je Amerikanac.
Kratka istorija igrača:
Adam ‘friberg’ Frajberg – 31. jula friberg je i zvanično napustio NiP, posle skoro dve slabije godine što se tiče uspeha. Adam je igrač koji je pisao istoriju NiPa. Petogodišnjoj avanturi sa Nindžama došao je kraj, mnogi su govorili da friberg više nije kao na početku svoje karijere. Jednostavno, dolazi vreme boljih i mlađih igrača. Nikada se neće zaboraviti njegovo poznato B na Infernu. Ulica je i dobila naziv po njemu, kralju banane – Adamova ulica. Ali, B sajt neće biti isti kada Adam nema svoje veterane iz Nindži u društvu. Odlično zna Engleski jezik, a da se u OpTic i uopšteno u Americi dobro uklopio, pokazuju i skorašnji vlogovi koje je Adam počeo da objavljuje na svom YouTube kanalu. Ni njega ne zaobilazi trend vlogovanja kod CS:GO igrača.
Aleksi ‘allu’ Jali – Nešto manje od godinu dana Adam i Aleksi bili su saigrači. Allu je imao tu čast da bude deo legendarnog švedskog tima. Imali su par sjajnih uspeha, ali nije se moglo porediti sa zlatnom erom kada su Šveđani vladali scenom. Kasnije je igrao za ekipu ENCE eSports, da bi ga FaZe otkupio avgusta 2016. Smatra se dobrim AWPerom, a to pokazuje i činjenica da je u OpTicu stavljen na poziciju main AWP igrača. Ovaj 29-godišnji Finac ima i jedinstven, hladan smisao za humor, pa je i omiljen šaljivdžija među saigračima. Emil ‘Magisk’ Rejf – Najmlađi u ekipi (19), jedan od najboljih danskih riflera. Reputaciju je stekao još kada SK nije bio brazilski, već danski tim. Kasnije je igrao za Dignitas, osvojio je Epicenter 2016. Zatim prelazi u North, sa igračima iz bivšeg Dignitasa.

Kevin ‘HS’ Tarn – Dvadesetogodišnji igrač poreklom iz Estonije, najviše iskustva stekao je u Penta eSports. Ima ulogu entry fraggera i bio je ključni igrač Pente. Igra ‘na sitno’ tokom cele karijere, koja i nije preterano velika.
Oskar ‘mixwell’ Kanejas – Kao šlag na torti dolazi nam Španac Oskar, igrač koji je najduže u OpTicu. On je jedini ostao veran organizaciji pored svih transfera, odlaska i dolaska. Iako je uglavnom AWP igrač, u ovom sastavu on nije glavni snajperista, već je sekundarni. Njegovu poziciju preuzeo je allu, a mišljenja oko toga ko je bolji su podeljena. Mada ne treba zanemariti ni njegove veštine sa ostalim puškama… Govori engleski, francuski, španski i katalonski. Zanimljivo je to da ima starijeg brata koji je nekada bio Day of Defeat igrač, a mlađi brat je poznatiji u League of Legends svetu.
Poprilično zanimljiva mešavina kultura i zemalja. Iza ekipe stoji Amerikanac Čet ‘ImAPet’ Sing, bivši trener CLG-a. Ima dosta iskustva, a timu je pogotovo potreban neko kome je engleski maternji jezik, pa je Čet pravi čovek za njih. Igraće sa dobro poznatim timovima poput Astralis, C9, FaZe, G2, Gambit, SK Gaming, itd… Prvi zapaženiji rezultat ekipe je kvalifikacija na Intel Extreme Masters u Ouklendu. Pobedili su u severno-američkim kvalifikacijama i sebi osigurali učešće na dvanaestom po redu IEM turniru.

OpTic je ekipa koja će napredovati iz meča u meč, igrači su mladi i željni učenja i osvajanja. Treba im dati malo vremena za navikavanje na američki stil života, jer selidba sa jednog kontinenta na drugi nije mala stvar. Imaju sve uslove za rad i trening, a ako budu uporni mogu stići i do top 15 ekipa. Trenutno su rangirani kao 24. tim sveta, ali ima vremena za napredovanje.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: