CS:GO – Cloud9 osvojio DreamHack Denver

Ekipa Cloud9 je bila najbolja na trodnevnom turniru u Denveru i pred domaćom publikom podigla pehar, pobedivši u finalu ekipu BIG.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 23.10.2017.

15:00

CS:GO – Cloud9 osvojio DreamHack Denver

Američki sastav je tokom celog turnira igrao odlično, prepustivši protivnicima samo jednu mapu. Svoj pohod ka peharu započeli su pobedom nad Tempo Storm u grupi, a prolaz u plej-of su obezbedili prepustivši Renegadesu samo jednu rundu. Tu je blistao stewie2k, sa 27 fragova protiv Brazilaca, i 24 protiv ekipe Renegades.
Ekipa je imala slobodan dan dok je čekala da sazna ime protivnik u polufinalu, a to je bio mousesports. Ovo je ujedno bio i najveći izazov za autimaticovu ekipu, a gledali smo sjajan duel. Prva mapa je bila Cobblestone, a Cloud9 je pre svega zahvaljujući odličnoj CT strani uspeo da dobije prvu mapu 16:14. Mousesports je uzvratio na izboru ekipe Cloud9, a to je bio Mirage. Već na T strani su napravili ogromnu prednost od 11:4, koju Amerikanci nisu mogli da sustignu, pa je bilo 16:10.
Odlučujuća mapa je bila Oveprass, koja nam je donela i produžetke. Uprkos tome što je Cloud9 u većem delu meča vodio, oskarova ekipa je uspela da izbori produžetke, a u tome je ponajviše doprineo ropz, naročito pri rezultatu 15:13. Ipak, Cloud9 je bio bolji nakon dva produžetka, te je otišao u finale sa ekipom BIG. Sastav BIG je svoj put do finala našao preko NRG i mousesports u grupi, dok je u plej-of fazi uz male poteškoće savladan tim Renegades.

Borba za trofej počela je na Cache gde smo većim delom gledali veoma neizvestan duel koji je lako mogao pripasti i ekipi BIG. Cloud9 jeste uvek imao malu prednost, ali su mapu osvojili zahvaljujući tome što su uvek bili bolji u clutch situacijama. Potez prve mape je svakako Stewie2k ace, gde je samo on imao AWP, dok su ostali igrači bili eko. Na kraju, mapa je završena rezultatom 16:13. Na Trainu nije bilo nikakvih neizvesnosti. Amerikanci vole ovu mapu, naročito AWP igrači, koji ovde uvek igraju dobro. Cloud9 je bio dominantan već na T strani, gde su uzeli čak 12 rundi, a CT strana je bila samo formalnost, gde su vrlo brzo osvojili i neophodne 4, i tako završili ovo finale.
Osim novog trofeja u vitrinama organizaicje, ekipa je bogatija za 50 000 dolara, dok je BIG osvojio 20 000 dolara.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: