CS:GO – felps ne igra na WESG, napušta SK?

Brazilski igrač felps mogao bi da napusti SK Gaming usled loših igara koje su i glavni razlog pada u formi celog tima u odnosu na prvu polovinu godine.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Četvrtak, 19.10.2017.

12:46

CS:GO – felps ne igra na WESG, napušta SK?

Ambicije i rezultati čuvenog tima se već neko vreme ne poklapaju, a čini se da je najveći problem loša igra dvadesetogodišnjeg felpsa. Prisetimo se, SK Gaming je u maju i junu igrao fantastično, osvojili su 3 vezana LAN turnira pred dolazak na Major, ali od tada kreće njihov pad. Astralis ih je potpuno nadigrao, ali se činilo da će Brazilci ostatak godine nastaviti u istom ritmu kao i pre Poljske.

Međutim, trenutno nisu vodeća snaga na sceni što, između ostalog, pokazuje i HLTV rang lista. Istina, imali su uspeha i u prethodnim mesecima, ali je bilo i nekih neočekivanih poraza, poput onog od Northa i Liquida na ESL Njujork. Ekipa u oktobru ipak igra nešto bolje, doduše, u ESL Pro Ligi i ECS gde ipak imaju i slabije protivnike poput Renegades, CLG, Ghost. Ipak, ako žele da osvajaju najveće turnire, neke promene se potrebne, a čini se da će felps dobiti otkaz.
Mladi felps igra veoma loše već duže vreme, a mi ćemo pogledati samo poslednjih mesec dana u njegovoj igri. Poslednji vrhunski meč felps je odigrao protiv Virtus.pro pre više od mesec dana kada je meč završio skorom 26-12. Od tada je njegov tim odigrao 36 mečeva a on je na samo 12 mečeva, dakle na svakom trećem meču, imao HLTV rating 1 ili više. HLTV rating se održava u više aspekata, a felpsovu lošu formu prosto možemo objasniti pogledom na K/D gde je u pomenuta 36 meča Brazilac samo 8 puta bio pozitivan. U isto vreme, coldzera je samo 8 puta bio negativan, dok je na čak 29 mečeva imao HLTV rating veći od 1. Možda je nepravedno felpsa upoređivati sa coldzerom, niko ne očekuje od njega tako visok nivo, ali je recimo i fer daleko bolji, on je na 27 mečeva imao HLTV rating veći od 1.

Naravno, ne treba samo slepo gledati statistiku, iako je čak i ona ovoga puta prilično ubedljiva. Ako i pogledamo neki meč videćemo da je felps trenutno najslabija karika u timu, pa će morati da podigne nivo igre ili će verovatno napustiti ekipu.

Početkom januara je na programu WESG CS:GO turnir koji će se održati u Kini, a SK tim se prijavio na kvalifikacije kako bi izborio put u daleku Aziju. Na zvaničnom sajtu je svaka ekipa dužna da prijavi ekipu a trenutno se felpsovo ime ne nalazi na listi. U jednom trenutku se na listi našao boltz iz Immortals, ali je nakon 4 sata skinut sa liste, pa je na njoj sada Dead koji je menadžer tima. Možda su u pitanju samo tehničke greške, ali svejedno, javnosti je ovo bilo dovoljno da započne priču o felpsovom otkazu, a tamo gde ima dima ima i vatre…

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: