CS:GO – Objavljene grupe za IEM Oakland

Timovi koji će učestvovati na IEM u Ouklendu raspoređeni su u dve grupe, a otkriven je i sistem takmičenja.

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Sreda, 18.10.2017.

00:41

CS:GO – Objavljene grupe za IEM Oakland

U prvoj grupi nalaze se:

SK Gaming
Cloud9
NiP
Astralis
Mongolz
EnVyUs

Na drugoj strani, grupa dva se sastoji od:

FaZe
G2
Gambit
Liquid
Immortals
OpTic Gaming

Favoriti u prvoj grupi su zasigurno Astralis i SK Gaming. Ovo će pogotovo biti ključan turnir za izmenu stanja na HLTV rang listi, koja je skoro ažurirana. Astralis je napredovao do druge pozicije, dok je SK pao na treće mesto. Vrlo važno za oba tima je plasirati se u finale, a videćemo da li obe ekipe mogu da ispune očekivanja. Ukoliko SK bude bolji, mogu doći na mesto danskog sastava, ali teško da se samo s ovim takmičenjem mogu vratiti na sam vrh. Naravno, i francuski EnVyUs može biti opasan, dok NiP ne bi trebalo da predstavlja ozbiljnu pretnju. Ali, mečevi su Bo1 formata pa može doći do svakakvih rezultata.

U drugoj grupi imamo FaZe, nedavno rangiran kao prvi tim sveta. Osvojili su dva turnira za kratko vreme, pa se može reći da je evropski tim najveći favorit za osvajanje. Gambit, koji je osvojio PGL Major u Krakovu je odmah iza ekipe FaZe, pa zatim Liquid i G2. Ne smemo zaboraviti ni OpTic Gaming, koji tek treba da se uigra i uhvati zalet.

Podsetimo, EnVyUs je svoje mesto dobio preko kvalifikacija, kao i OpTic i Mongolz, a ostali timovi su dobili direktne pozivnice.

Prvo se igraju grupne faze od 14-16. novembra, u Bo1 formatu. Pobednici grupa idu direktno u polufinale, dok drugi i treći timovi igraju mečeve četvrtfinala. Ti mečevi će se igrati u Bo3 formatu, pa ne bi trebalo da dođe do iznenađenja. U finalu ćemo moći videti malo duži obračun (naravno, ukoliko bolji tim ne bude ubedljiv), jer se igra Bo5.
IEM Oakland je takođe i deo Intel Grand Slam sistema, gde se tim koji osvoji četiri od deset DreamHack i ESL turnira, minimalne vrednosti od 200 000 dolara, nagrađuje sumom od milion dolara! Turnir u Ouklendu je četvrto takmičenje koje je deo Intel Grand Slama.

U grupnoj fazi igraju se Bo1 mečevi, pobednik dobija 3 poena i gubitnik odlazi praznih ruku, dok će u slučaju produžetaka biti korišćena nova pravila, gde pobednik uzima dva, a jedan poen ostaje poraženom timu. O ovoj promeni smo pisali ranije i nešto više o tome možete videti ovde.

IEM Oakland 2017 će se igrati, kao i do sada, u Orakl areni, domu Golden Stejt Voriorsa. Prošlogodišnja sezona pripala je švedskim Nindžama i oni su osvojili 128 000 dolara. Ovog puta, nagrada za prvo mesto je 125 000, a drugoplasirani uzima 50 000 dolara. Svi mečevi se igraju u periodu od 14. do 19. novembra i dobar CS je zagarantovan.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: