Esports B92.net

Major 2018: EU Minor lista kompletna, NiP ispao

Odigrani su svi mečevi zatvorenih kvalifikacija, a imali smo neke neočekivane rezultate. Naš tim Binary Dragons je takođe učestvovao, ali nisu uspeli da izbore prolaz na Minor. Kompletan izveštaj možete pročitati ovde.

Stefan Ilić KlanRUR
Podeli

Space Soldiers iz Turske i novi evropski mix OpTic Gaming bili su ubedljivi u zatvorenim kvalifikacijama Evrope, pa su bez poraza direktno prošli na evropski Minor. Binary Dragons je igrao sa turskim sastavom koji ih je ubedljivo porazio 16:6. OpTic je možda imao malo i sreće, jer su se pali sa lakšim timovima: AGO, eXtatus i Team5.

S druge strane, NiP je razočarao svoje navijače, i u odlučujućem meču je poražen od poljskog Pride. Pre toga, Nindže su igrale protiv sunarodnika Team5, potpunog autsajdera, i iznenađujuće izgubili čak 16:5. To je ujedno bila i jedina pobeda Team5. Dobro su se pokazali i EnVyUs i AGO Gaming. Loše su startovali, izgubili su u prvoj rundi, ali su zatim vezali tri trijumfa. Iznenađenje je bio i bugarski ex-Outlawskoji je pobedio EnVyUs i Heroic, da bi u produžecima pobedili i tim eXtatus i tako pored drugih većih imena prođu dalje.

Godsent i Pride Gaming su bili poslednji timovi koji su osigurali svoja mesta. Kao što je ranije rečeno, Pride je pobedio NiP 16:13, dok je za poslednje mesto EU Minora švedski tim pobedio naš BD.

Ovako izgleda grafikon sa trenutnom situacijom svih kvalifikacija koje se održavaju. Po dva tima iz četiri regiona proći će dalje gde ih čeka poslednjih 8 timova sa Majora u Krakovu.

Evropski Minor se igra u PGL studiju u Bukureštu, a trajaće od drugog do petog novembra. Kao i kod ostalih Minora, nagrada za prvo i drugo mesto je učešće na glavnim kvalifikacijama za Major u Bostonu, kao i nagrada od 30 000 i 15 000 dolara. Treće mesto dobija samo novčanu nagradu od 5 000.

Izvor: KlanRUR

Prati B92 na Viberu

CS:GO

CS:GO – Kada silver menja petog igrača pro tima

Na jednom profesionalnom meču, gde su igrali timovi iz Australije i sa Novog Zelanda, menadžer je morao menjati petog igrača, bez skoro ikakvog znanja o igri. Squire_pug sam priznaje da ne zna da igra, ali biralo se između diskvalifikacije ili igre sa silverom. Naravno, probali su, a na kraju su izvukli pobedu.

CS:GO četvrtak 9.11. 21:02 Komentara: 0
strana 1 od 41 idi na stranu