Major 2018: Binary Dragons ispustio EU Minor

Put ekipe Binary Dragons kroz otvorene kvalifikacije bio je dosta dug. Imali su puno Bo1 pobeda, ali su naleteli na tim za koji se kasnije ispostavilo da koristi pomoć jednog igrača koji je koristio čit, o čemu smo pisali u drugom tekstu. Posle diskvalifikacije tog tima -PlanetenOG, žreb otvorenih kvalifikacija je vraćen unazad, te je Binary Dragons dobio drugu šansu.

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Ponedeljak, 16.10.2017.

19:02

Major 2018: Binary Dragons ispustio EU Minor

Bitan meč bio je protiv Planetkey Dynamics, a Zmajevi su ovaj meč dobili bez previše muka, i to na Train i Nuke. Na redu je došao danski tim LPSP, odlučujući meč za dalji prolaz, a na meniju je ponovo bio Train. Ubedljiva pobeda na prvoj mapi – 16:6, dok je na Mirage usledilo mučenje. Imali su sasvim solidno vodstvo na početku meča, ali pri samom kraju Danci su bili uporni, i nekako su izvukli produžetke. Sjajan comeback s njihove strane, srpski navijači su u tom trenutku bili malo zabrinuti. Iako smo imali prednost od 1-0, naravno da nismo želeli gledati i treću mapu, gde bi stvari možda krenule nizbrdo. U produžecima je sreća bila na našoj strani, pa je meč završen rezultatom 22:20 za 2-0. Ovom pobedom Binary Dragons otišli su korak dalje u kvalifikacijama, pa su dobili svoje mesto u zatvorenim kvalifikacijama, gde su ih dočekali nešto jači timovi. Sledeći mečevi su se igrali u Bo1 formatu, zbog formata i bodovanja.
Naš tim dočekan je od strane Space Soldiersa, vrlo jake turske ekipe. Turci su bili ubedljivi i na Cache odneli pobedu od čak 16:3. Najbolji u ekipi Space Soldiers bio je zasigurno Ismailcan ‘XANTERES’ Dortkardes koji je meč završio 25-9. Nije nam nešto sjajno išlo, momentum uigranog tima ne može se lako zaustaviti.
Sledeći meč bio je sa timom Pride iz Poljske, i to je ujedno bila i prva pobeda BD u zatvorenim kvalifikacijama. Fantastična igra Nemanje huNter Kovača , koji je pokupio čak 32 fraga. Odmah ispod nalazi se Nestor LETN1 Tanić sa okruglih 20 ubistava. Ponovo je bio Mirage, gde se videli da je BD spremio nekolicinu taktika, a one su i lepo izvedene u meču (16:12).

Posle pobede nad Poljacima, usledio je još jedan poraz protiv velikog EnVyUsa. Headshot mašina je bila zagrejana, pa smo mogli videti lepe tapove od strane Francuza Adila ‘ScreaM’ Benrlitoma, a Train ovog puta nije bio na našoj strani. Potpuno očekivano, EnVyUs je veliki tim sa velikim imenima, pa je poraz prihvatljiv. Naš tim je tada imao jednu pobedu i dva poraza, pa su očekivanja za dalji prolaz bila dosta niža.

Usledila je osveta HellRaisersu, posle meča na DreamHack u Atlanti. Tada su HR i BD bili zajedno u grupi. Binary Dragons su izgubili 16:10 na Cache, a ovog puta uloge su se zamenile. Sada je BD odneo pobedu, na istoj mapi, sa skoro istim rezultatom, samo što je HellRaisers odneo rundu više. Čak je ova ukrajinska organizacija na tviteru prokomentarisala ovaj poraz, kazavši da je ovo bilo baš neočekivano. Poslednji meč Zmajeva odigran je iste večeri, a odmerili su snage sa švedskim Godsentom. Pobednik meča dobija dalji prolaz na evropski Minor, tako da je ovo bio još jedan od mnogih odlučujućih mečeva u proteklom danu. Meč je tehnički bio igran sutradan (jer je krenuo od 00:15), ali naši momci su igrali CS toliko dugo da je verovatno psihički, a i fizički bilo preteško. Protivnička ekipa je jača i iskusnija, i pošto je Bo1 u pitanju prve runde su bitne, pa je zato Binary eliminisan. Vrlo loše poluvreme na Mirage, čak 13-2 je vodio Godsent. Pokušali su nešto u drugom poluvremenu BD, uzeli su još 7 rundi, ali je bilo prekasno za bilo kakav pokušaj povratka. Uzeo je švedski tim i preostale 3 runde, pa se meč završio 16:9. Samim tim Binary Dragons je eliminisan, a Godsent se pridružuje listi učesnika evropskog Minora.
Dobar pokušaj naših momaka. Bili su mnogo blizu jednog većeg uspeha, ali realno gledano potrebno je još dosta rada i vežbe, kako individualno, tako i timski. Ovo je bilo jedno novo i veliko iskustvo, pa možemo samo da poželimo BD i menadžeru Peci više sreće drugi put!

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: