Devet pokazatelja da je novi Dust 2 smešten u Maroku

Sa Bliskog Istoka, ikona Counter-Strike serijala preseljena je u Maroko.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Petak, 13.10.2017.

22:56

Devet pokazatelja da je novi Dust 2 smešten u Maroku

Valve dizajneri su uvek imali zanimljive, domišljate načine da što realističnije, ali ipak ne toliko naglašeno, predstave CS:GO mape. Jedan od onih koji nam prvo padaju na pamet su 1-UP grafiti na Overpass-u, što je naziv jedne grupe uličnih umetnika u Nemačkoj, gde je i smeštena mapa.

Nešto slično je urađeno i sa novim Dust 2, a u nastavku teksta ćete videti 9 zanimljivih stvari koji jasno pokazuju da je lokacija redizajnirane mapa sada u Maroku.

Grand Taxi
U T bazi nalazi se automobil koji ustvari predstavlja marokanski Grand Taxi, korišćen za prevoz putnika ka selu i gradu. U te svrhe najčešći automobil je bio Mercedes W123 model.

Kontejneri
Na kontejnerima su natpisi “al-Dār al-bayḍā” što je na arapskom reč za Kazablanku, najveći gradu u Maroku.

Rue de la Kasbah
Francuski prevod jedne ulice koja se nalazi u Marakešu, gradu u Maroku.

Apoteka
U blizini A sajta je tabla sa natpisom Pharmacie Du Maroc, što ponovo ukazuje na državu sa severa Afrike, a i izgled je isti poput stvarnih apoteka u ovoj zemlji.

Rue Principale
Još jedna ulica u Maroku, opet francuski natpis, a prevod na srpski bi bio Glavna ulica.

Teleboutique
Ovo su ustvari telefonske radnje, raširene u Maroku i Alžiru koje služe mahom kao telefonske govornice, ali i kao radnje za prodaju SIM kartica mobilnih provajdera.

Oznake
Oznake na samoj mapi, poput onih na T sponu su slične znakovima na marokanskim ulicama.

Stari dobri Goose
Pozicija Goose, koja je nastala u čast Minh Lea, jednog od kreatora Counter-Strike-a. Natpis Goose je zamenjen crtežom guske koja “izgovara” “أوز” što na arapskom znači guske. Više o Goose poziciji, kao i ostalim simbolima sa Counter-Strike mapa možete čitati u našoj priči o grafitima.

Avenija Aurora
Tabla sa oznakom Avenija Aurora, što je prevod sa arapskog. Isti ovakav znak postoji u Maroku.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: