Esports B92.net

CS:GO – ELEAGUE održava sledeći Major u Bostonu!

Organizacija ELEAGUE objavila je da će biti zadužena za sledeći CS:GO Major, koji se održava 2018. godine. Američki grad Boston imaće prilike da gleda najbolje CS:GO timove sveta u borbi za ukupnu cifru od milion dolara!

Stefan Ilić KlanRUR
Podeli

Glavne kvalifikacije za Major igraće se od 12. do 15. januara u Atlanti, u studiju Turner, baš kao i kod ELEAGUE Majora 2017. Pored glavnih kvalifikacija, igrači će tu otpočeti i sa grupnim fazama (19-22 jan). Kasnije, za četvrtfinale, polufinale i veliko finale (26-28 jan.) igrači se sele na glavnoj sceni u Agganis Areni, gde nastupaju košarkaši i hokejaši bostonskog univerziteta.

Ukupni nagradni fond turnira iznosi milion dolara, isto kao i kod prošlog Majora u organizaciji ELEAGUE. Ukupno 16 timova će učestvovati na turniru, od kojih je 8 već poznato – sa statusom legendi. To je upravo osam timova koja su bila najbolja na prošlom Majoru. To su: Gambit, Astralis, Immortals, Virtus.pro, fnatic, SK Gaming, BIG i North.

Kako ćemo saznati imena druge polovine učesnika? Proces je malo komplikovaniji, ali potrudićemo se da objasnimo što jednostavnije.

Već znamo 8 timova glavnih kvalifikacija, a to je ustvari druga polovina timova sa prošlog Majora. To su: Cloud9, FlipSid3 Tactics, G2 Esports, Na’Vi, mousesports, PENTA (koja je nedavno izgubila sastav, igraće pod drugim imenom), FaZe, Vega Squadron.

Na glavnim kvalifikacijama će ukupno biti 16, a samo polovina ide na Major. Koji su to ostali timovi koji će se boriti za učešće na Major sa gore navedenim timovima?

Imaćemo četiri Minora, a održavaju se po sledećim regijama: Azija, CIS, Evropa i Amerika. Svaki Minor sastoji se od otvorenih i zatvorenih kvalifikacija. Po dve ekipe iz svakog Minora idu u borbu sa timovima koji su već u glavnim kvalifikacijama za Major.

Azija (26 – 29 oktobar) – Azijski Minor neće imati otvorene kvalifikacije, već će biti podeljene direktne pozivnice. Šampionat će se igrati u glavnom gradu Južne Koreje – Seulu.

CIS (26 – 29 oktobar) – Što se tiče CIS Minor kvalifikacija, dve ekipe su već određene za šampionat – Team Spirit i Tengri, i čekaju u zatvorenim kvalifikacijama, dok će šest ekipa doći iz otvorenih online kvalifikacija.

Evropa (2 – 5 novembar) – Kod Evrope je već malo komplikovanije. Zatvorene kvalifikacije imaće 16 timova. Osam njih je pozvano: NiP, Godsent, LDLC, OpTic, HellRaisers, Heroic, EnVyUs, Space Soldiers. Druga polovina je iz otvorenih kvalifikacija, pa ćemo tu gledati mnogo više mečeva. Osam timova ide dalje u šampionat, koji se igra u Bukureštu, kao i CIS šampionat.

Amerika (2 – 5 novembar) – Amerika ima sličan sistem, kao i Evropa, zbog većeg broja timova. Osam timova iz otvorenih sa osam timova iz zatvorenih (Misfits, NRG, Luminosity, compLexity, Splyce, Rogue, Ghost i Immortals), od kojih samo pet ide u šampionat. Liquid i CLG su već dobili pozive u šampionat, a osmi, finalni tim je iz južno-američkih kvalifikacija.

Po dva tima iz svakog šampionata ide dalje u glavnim kvalifikacijama. Ceo proces je dug i kompleksan, a mi smo se potrudili da vam što jednostavnije pojasnimo sistem.

Kao i do sada, svi mečevi će biti strimovani na Twitchu i YouTubu.

Izvor: KlanRUR

Prati B92 na Viberu

CS:GO

Major 2018: Binary Dragons ispustio EU Minor

Put ekipe Binary Dragons kroz otvorene kvalifikacije bio je dosta dug. Imali su puno Bo1 pobeda, ali su naleteli na tim za koji se kasnije ispostavilo da koristi pomoć jednog igrača koji je koristio čit, o čemu smo pisali u drugom tekstu. Posle diskvalifikacije tog tima -PlanetenOG, žreb otvorenih kvalifikacija je vraćen unazad, te je Binary Dragons dobio drugu šansu.

CS:GO ponedeljak 16.10. 19:02 Komentara: 0
strana 1 od 36 idi na stranu