CS:GO postao potpuno besplatan u Kini!

Sa sinoćnim apdejtom koji je stigao za CS:GO, Valve je omogućio da igra bude potpuno besplatna (free-to-play model) za sve igrače koji dolaze iz Kine.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Nedelja, 20.08.2017.

11:04

CS:GO postao potpuno besplatan u Kini!

Ovo je omogućeno isključivo preko platforme Perfect World, koja je u Kini pandan onome što je kod nas u zapadnom svetu Steam. Pitate se, u čemu je caka? Jednostavno u tome što preko Perfect Worlda se morate registrovati sa svojim pravim identitetom i da verifikujete taj identitet, ukoliko želite opciju besplatne kupovine. Na taj način dobijate i “Prime” status, koji je identičan onome na Steamu.

Iako vam možda deluje malo previše da otkrivate svoj lični idenitet, ovo je pre svega urađeno kako bi potencijalne varalice i ostali zlonamerni igrači mogli trajno da se banuju iz CS:GO sveta, odnosno ukoliko želite besplatan CS:GO, onda ćete morati i da igrate po pravilima.

Valve je još odavno rekao da je jedini razlog zašto CS:GO nije f2p to što je kupovina igre iznova praktično jedina “prava” barijera i način da se banovani igrači koliko-toliko kazne zbog svog ponašanja.

Kombinacijom f2p modela i registrovanja pod pravim identitetom, igrači igru mogu dobiti besplatno, ali i rizikovati da budu trajno banovani ukoliko ne poštuju pravila.

Ovo je ujedno i dobar pokušaj Valvea da privuče veći broj igrča iz Kine da zaigra njihov taktički šuter, jer je poznato da je u Kini ubedljivo i nadaleko najpopularnja pucačina igra Crossfire.

Kako vam se čini ovaj koncept?

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: