Kako bi format sa TI7 izgledao na poslednjem CS:GO Majoru?

Čaroban poduhvat Team Liquida da iz lower bracketa dugim pobedonosnim nizom dođu do finala i osvoje TI7, naterao je CS:GO igrače na razmišljanje kako bi sistem sa Internationala izgledao na poslednjem Majoru koji se igrao u Krakovu.

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Ponedeljak, 14.08.2017.

21:00

Kako bi format sa TI7 izgledao na poslednjem CS:GO Majoru?

Da se CS:GO PGL Major igrao u ovom formatu, fnatic bi dobio drugu šansu posle poraza od trijumfalnog Gambita, a snage bi odmerili sa pobednikom iz meča Cloud9 – Vega Squadron. Kolo ispod bi nam takođe dovelo dobar naredni meč, jer je SK prethodno ispao od Astralisa, a u lower bracketu bi se sastao sa pobednikom iz duela NaVi – mousesports. Već možete videti da se stvari znatno menjaju, ovakav sistem ostavlja dosta prostora za razmišljanje. Pored toga što bi turnir bio interesantniji, timovima poput BIG bi bila data druga šansa, koji je ionako napravio veliki uspeh. Tako se i ‘upsetovi’ smanjuju, koji su nekada nepravedni po timove koji izgube.

Zašto ovo već nije standard za veće CS:GO turnire? Da li Valve uopšte razmišlja o ovome? Puno pitanja, a malo odgovora. Naime, svi misle da Valve ne želi da implementira ovaj format zbog produžetka turnira, iako to nije preterano puno. Turnir bi verovatno bio duži 2-3 dana, a organizatori (u poslednjem slučaju PGL) nemaju dovoljno finansijskih sredstava. Sada sledi pitanje zašto Dota ima veće povlastice i bolje finansiranje od Valve-a, kada i CS:GO ima isti potencijal na esport sceni. Ovo je za potpuno drugu temu, a kada bi se igrači pitali o formatu, on bi odavno bio uveden. Bar tako kaže 90% Reddit komentara koji podržavaju ovu ideju double-eliminacije. Videćemo da li će se Valve malo pozabaviti celokupnim poboljšanjem CS Major sistema, a skoro smo saznali da će sledeći Major biti održan tek 2018. godine! Do tada nam ostaje samo da nagađamo kakve će promene doživeti najveći CS turnir, ukoliko ih uopšte bude.

Podsetimo, Team Liquid je u prvoj upper bracket rundi ispao od Invictus Gaminga, te su kroz dug put u lower bracketu napravili neviđeni povratak do finala, koje ih je i učinilo bogatijim za skoro 11 miliona dolara! Uprkos gubitku protiv IG-a u upper bracketu, ovaj sistem je dozvolio Liquidu da se potpuno povrati u igru, pa čak i osvoji ovaj prestižni turnir.
Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: