CS:GO - Zeus objasnio zašto je napustio Gambit

Doskorašnji kapiten Gambita, Zeus, objasnio je zašto je napustio taj tim, uprkos činjenici da su nedavno osvojili Major a počeli su i da dobijaju pozivnice za sve važne turnire do kraja godine.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Četvrtak, 10.08.2017.

13:46

CS:GO - Zeus objasnio zašto je napustio Gambit

Ukrajinac je otkrio šta se poslednjih meseci dešavalo kao i detalje u vezi sa odlaskom iz tima, te tako dao jasniju sliku celog događaja, a mi ćemo njegovu objavu preneti u celosti:

Ono što se dešava sada je nerazumljivo za ceo svet. Dešavaju se promene u timu koji je osvojio najveće takmičenje u CS:GO. Tim Gambit je osvojio srca miliona fanova koji su pratili težak put ovog tima do vrha i osvajanja Majora. I zato će vesti o promenama biti neočekivane i bolne, a one će doći uskoro. Mnogi misle da ja izdajem svoj tim i odlazim svojom voljom. Neki misle da je novac glavni razlog. To definitivno nije slučaj. Naročito posle osvajanja Majora, kada imamo bezbroj opcija da učestvujemo na svim velikim turnirima. Poslednjih 6 meseci u timu su se javile nesuglasice i problemi. I pored tih poteškoća mi smo svoje pobede ostvarili zajedno. Ali sada, igrači su odlučili da iz tima izbace našeg trenera Kane, čak i pored toga što sam rekao da ću i ja otići ako on bude izbačen. Misha Kane je čovek sa kojim radim i koji mi je prijatelj mnogo godina, čovek koji me je učio i pomagao mi kada su me prošle godine izbacili iz NaVi, i naravno, čovek koji nam je pomogao da osvojimo Major. Ali tim misli drugačije, ne obazirući se na moje iskustvo i pokušaje da tim zadržim na okupu. To je mnogo čudno za mene, jer se u drugim sportovima treneri veoma cene za dostignuća koja postiže tim. Ključ uspeha nisu samo dobri igrači već i trener/kapiten tandem. Kada se atmosfera i autoritet poremete, rad sa timom je dosta teži. Ja sam došao u Gambit pod uslovom da Kane bude trener i sa njim smo se popeli sa 24. na 3. mesto HLTV rang liste, osvojili mnogo turnira. Ali sada to niko ne ceni… slava je tako čudna stvar. ;)

Naravno, radili smo naporno poslednjih 10 meseci, uložili dosta nerava i energije. Očigledno mi je veoma žao što napuštam ovaj tim koji je u naletu snage.

Sastav i tim će zauvek ostati u mom srcu, i to kao posebno poglavlje, poglavlje gde smo moji saigrači i pored svih poteškoća osvojili najbolji turnir u CS:GO, i veoma sam zahvalan na tome. Poredio sam nas sa jednim CS 1.6 timom koji se zvao eolitic, oni su takođe igrali veoma dobro godinu dana i rasturili se zbog slične gluposti.

Mnogo hvala svima koji su me podržali i one koji su svim srcem navijali za nas. Ali to je život.

Novo poglavlje je preda mnom.

Iskreno vaš

Danilo “Zeus” Teslenko

Potez Ukrajinca sve iznenadio a neke i razočarao, ali sada smo dobili i drugu stranu priče. Izgleda da je Kane glavni razlog odlaska, da li vam se čini da je tako? Možda je Zeus napustio Gambit jer misli da tim nije spreman da u kontinuitetu bude u vrhu CS:GO scene?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: