Finale pre finala: SK – Astralis

Nakon mnogo jakih duela koje nam je doneo švajcarski sistem, ali i ispadanje favorita, žrebom je odlučeno da još jedan tim iz top 5 HLTV rang liste ide kući, a to će biti Astralis ili SK.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Petak, 21.07.2017.

03:23

Finale pre finala: SK – Astralis

Nakon ispadanja FaZe, potom i G2, spisak favorita za osvajanje Majora se skratio i spao na dva imena, SK i Astralis. Naravno, to nikako ne znači da će Brazilci ili Danci osvojiti turnir, ali imaju izgledne šanse za to. Ipak, žreb nam je duel ova dva tima doneo već u četvrtfinalu. I SK i Astralis su “krivi” što se susreću ovako rano, jer pravila izvlačenja glase da timovi koju si grupu završili sa 3-0 (Gambit i BIG) igraju sa 2 tima koja su prošla sa 3-2 (VP, Fnatic, Immortals), te je SK imao šanse da izvuče samo 3 tima (Astralis, North i VP), i dobili su najjačeg protivnika. Ni jedni ni drugi sigurno nisu zadovoljni ovim žrebom, a ni mi gledaoci koji ćemo biti uskraćeni ovog meča bar u polufinalu, a najbolji scenario bi bio gledati ova dva timu u direktnom okršaju za titulu.

Sada ćemo se osvrnuti na ono što nas očekuje na meču Duel počinje u 16:30, oba tima su grupnu fazu prošli sa 3-1, Astralis je izgubio upravo protiv SK, i to veoma lako 16-8 na Infernu, dok je BIG iznenadio Brazilce takođe na Infernu, 16:14. Ipak, od tog meča Danci su odigrali bolje protiv fnatic, iako su pobedili tesno 16-14, da bi potom francuski G2 počistili na Infernu sa 16:6 gde su dupreeh i Xyp9x imali sjajan meč.
Brazilci su na ovaj turnir došli sa 3 vezane titule, i motivom da nastave niz na Majoru, iako su prošli sa 3-1 pokazali su odličnu igru. Coldzera igra fenomenalno, u za četiri meča skupio je 130 fragova i 97 smrti, čak i ako niste fan SK morate biti oduševljeni njegovom igrom. FalleN je bio nešto slabiji ali znamo da on igra najbolje u kasnijim fazama gde njegovo iskustvo, a pre svega osećaj za igru donose prevagu. Snaga Brazilaca je i fer koji je u poslednja dva meseca u fenomenalnoj formi, tu je i Felps koji je na poslednjem meču izjednačio rekord Magiska i aizy sa 37 fragova, a TACO takođe ima kvalitet da se istakne na meču.
Najveći kvalitet Astralisa je organizovana igra sa vrlo malo grešaka. Igrači se međusobno odlično poznaju i retko kada ćete videti grešku, postavljanja na CT su odlična pa će gotovo uvek biti trejda u fragovima. Dupreeh je nekada u timu bio entry fragger, sada ga češće vidamo u ulozi lurkera što je jako interesantno i daje dosta prostora za igru. Iako je lurker, dupreeh ima odličan aim i dobro čita igru, te tako sam može da otvori sajt, napravi brojčanu prednost i ostavi prostor saigračima da rotiraju baš na tu poziciju. Device je u vrhu najboljig snajperista ove igre, do sada ima odličan turnir, mada ume da zakaže u bitnim mečevima, nadamo se da neće jer je veoma bitna karika Danaca. Xyp9x do sada nije imao blistavo izdanje, u meču sa G2 je bio nešto bolji, rešio je 1v3 situaciju ali on voli jake mečeve, u finalu prošlog Majora je bio odličan, pa ne vidimo zašto ne bi bio i sad. Ono što najviše raduje fanove Astralisa je dobra igra Kjaerbye koji je bio najbolji u meču sa G2.

O individualnim kvalitetima igrača ova dva tima možemo da polemišemo, ali odavno je poznato da dobar pojedinac ne znači dobar tim. Ekipe se veoma dobro poznaju, međutim sigurno i jedni i drugi imaju kečeve u rukavu. Ono što možda može da odluči meč je dupla AWP postavka, device je, kao što smo rekli, veoma dobar AWP igrač, ali osim njega, u Astralisu nemamo igrača koji igra snajperom. Dupreeh se par puta pokazao kao potencijalno sekundarni AWP ali ni on sam se ne usuđuje da više igra ovim oružjem, a i pozicija lurkera nije baš zahvalna za tako nešto. Kod Brazilaca će glavni AWP biti FalleN, od koga očekujemo dobro postavljanje i strpljivu igru, gde će svaki frag značiti, a dobro je poznato da kapiten SK ume da iznenadi postavkom, napravi frag na početku i promeni tok runde. Drugi AWP će biti coldzera, ali u zavinosti od toga koja mapa se igra, kako mu “ide” sa AK-47 i naravno od stila igre Danaca. Neće se igra vrteti oko snajpera, Astralis voli mape gde mogu da prave varijacije u svojoj igri, poput Overpass, te ako se osete komforno na mapi očekujte agresivnu igru i na CT strani, kao sa fnaticom na Nuke pre 2 dana. SK na prvom meču nije dao nikakvu šansu Astralisu, ali teško da ćemo videti nešto slično, naročito zbog toga što se igra BO3 meč. Sve u svemu, očekuje nas pravi klasik i veoma uzbudljiv meč koji će verovatno otići u 3 mape, samo ostaje žal što ovaj duel nećemo gledati u velikom finalu.

Sve mečeve četvrtfinala možete pratiti uživo na zvaničnom Twitch kanalu, a dan od 13 časova otvaraju Gambit Esports i Fnatic.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: