Stastike i brojke Majora nakon grupne faze

Iza nas je grupna faza turnira u Poljskoj, a pre nego što počne plej-of osvrnućemo se na neke zanimljive podatke grupne faze.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Četvrtak, 20.07.2017.

18:10

Stastike i brojke Majora nakon grupne faze

Koja mapa je najčešća?

Nov veto sistem je uveden i čini se da ima promena, jer smo čak 8 puta gledali Train, koji je rekorder grupne faze, dok smo Cache gledali samo 2 puta, mada ne treba zaboraviti da odsustvuje NiP. :) I Mirage smo gledali dosta, čak 7 puta, toliko puta su igrači birali i Inferno. Cobblestone igrači sve manje biraju, verovatno će ovakav trend biti i u plej-ofu.
CT ili T?

Osim odabira mape važno je i na kojoj ćete strani početi istu, što se sada odlučuje novim veto sistemom. HLTV je obradio procenat pobeda CT i T strane na svim mapama. Možda malo neočekivano, Cache najizrazitije favorizuje CT stranu, dok najujednačenije strane ima Cobblestone.
Ipak, ovu statistiku treba uzeti sa rezervom, jer smo Cache, Nuke i Cobblestone gledali samo dva puta, što ipak nije tako veliki uzorak, procenti će biti merodavniji po završetku Majora.

Koje oružje se najviše koristi?

Vrlo korisna statistika koja nam pokazuje čime igrači najviše pucaju. Očekivano, to je AK-47, dok drugo mesto drži M4A4. Ono što je zanimljivo je svakako veoma mali procenat M4A1-S, verovatno zbog malog brojka metaka, 20/40, a čak se u nerfovani UMP-45 više koristi od čuvene emke.
Možda treba pojačati M4A1-S, bar u smislu povećanja šaržera kako bismo dobili veću raznovrst u oružju na kojoj Valve stalno potencira.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: