Završena grupna faza Majora – Felps rekorder, ispao i G2!

Svih 5 rundi grupne faze Majora u Krakovu su završene, saznali smo imena svih učesnika plej-ofa, a najveće iznenađenje je ispadanje ekipe G2.

Izvor: Bogdan Ðuriæ klan rur

Četvrtak, 20.07.2017.

09:57

Završena grupna faza Majora – Felps rekorder, ispao i G2!

U prvom meču dana Cloud9 je igrao protiv mousesports. Amerikanci su otvorili meč bolje, poveli sa 7:3, ali tada mousesports pravi ogromnu seriju sa 8 rundi. Međutim, opet se ponovila greška sa prošlih mečeva, ne uspevaju da završe meč, izgubili su par neizvesnih rundi što ih je na kraju koštalo pobede, jer je Cloud9 vezao čak 9 rundi i odveo svoj tim na 2-2.
Potom se odlučivalo se da li kući idu PENTA ili FlipSid3, gledali smo Train. PENTA je bolje otvorila meč a imali su i prednost CT strane, a u odbrani sajtova blistali su zehN i sunNy pa je na poluvremenu bilo 11:4. Ipak, na Train i Nuke smo navikli da gledamo preokrete pa on nije izostao ni ovog puta. Dobio je kazahstanski tim pištolj rundu i naredne dve, full buy uzima PENTA tim ali to je sve što su pokazali na T strani. Od rezultata 13:7 PENTA tim nije uspeo da uzme nijednu rundu, pa je dalje prošao FlipSid3, 16:7.
NaVi i fnatic su se takođe borili za opstanak na turniru, igrao se Mirage, a CIS tim je sjajno otvorio meč poveli su sa 7:1 na CT strani, Šveđani su do kraja poluvremena smanjili na 9:6 a u par navrata gledali smo majstorije flushe. Dennis majstorski donosi pištolj rundu svom timu pa su se Šveđani još približili, a flusha je na 10:7 rešio 1v2 situaciju, u narednoj rundi je to ponovio KRIMZ. Ove dve situacije su bile verovatno ključne za preokret. S1mple i ekipa su konstantno pokušavali da osvoje A sajt ali bezuspešno, u jednoj rundi se istakao JW sa 4 fraga, odveo tim na 14:11, a Šveđani su brzo završili meč 16:11 i ostali na turniru.

Astralis i G2 su igrali Inferno, a Danci su nagovestili povratak u sjajnu formu. Počistili su Francuze za prolazak u plej-of. Na T strani je poslednji osvajač Majora uglavnom napadao preko short pozicije i to veoma polako, tako da ništa nisu prepuštali slučaju. Kjaerbye i dupreeh su imali sjajan meč, a Xyp9x je pri rezultatu 5:3 rešio 1v3 situaciju. Na pauzi je bilo 10:5, a G2 nije imao nikakve šanse na T strani, dobili su samo jednu rundu, te je meč završen 16:6 a Danci ovim mečom nagoveštavaju uspon forme pred najvažniji deo turnira. North i Virtus.pro odigrali su veoma uzbuljiv meč na Mirage. Poljaci su vodili u većem delu meču, bilo je 7:2, ali su do pauze Danci uzeli još 4 runde. Na T strani su nastavili seriju, vezali su čak 7 rundi i poveli 13:9, tada je NEO sa 4 fraga dobio force rundu, preokrenuli su Poljaci na 14:13 ali su onda odigrali 3 identične runde i sve tri izgubili na isti način. Igrali su smoke A sajta, postavili su C4 za rampu, ali su Danci svaki put uspeli da ritejkaju sajt, i tako osvoje mapu 16:13 a Poljake ostave na skoru 2-2.
Četvrtu rundu su zatvorili Brazilci, SK-Immortals, a igrao se Overpass. Kao i uvek, uzbudljivo je bilo na meču Immortalsa, ipak, poznatiji brazilski tim je bolje otvorio meč odlično su čuvali A sajt a na poluvremenu je bilo 10:5. Rezultat se čini ubedljiv ali je svaku neizvesnu rundu dobio SK i napravio osetniju prednost. HEN1 i ekipa su pokušali da se vrate, ritejkovali su B sajt u drugoj pištolj rundi, ali su izgubili već sledeću, da bi potom oni uzvratili istom merom, pa je bilo 11:8. SK tada igra full buy i na iskustvu, strpljivom igrom dobijaju rundu za rundom. Felps je bio briljirao i izjednačio rekord Majora sa 37 fragova, dva igrača su imala isti učinak, a zanimljivo da obojica igraju za North – aizy i Magisk. Immortals je uzeo još samo jednu rundu do kraja meča, 16:9 za SK.
Žrebom su odlučena 3 duela timova sa skorom 2-2. U prvom meču sastali su se fnatic i G2, igrao se Overpass. Šveđani su sjajno odigrali kada je bilo najpotrebnije, na T strani su uzeli ogromnih 11 rundi, JW je igrao agresivno kao i uvek, olofmeister je povremeno napadao B sajt dok su flusha, KRIMZ i dennis zauzimali mid. Francuzi nisu bili na svom nivou, podbacili su i NBK i shox. Zanimljivo je bilo prvo poluvreme jer su čak 5 rundi za redom timovi naizmenično dobijali runde. Ipak, G2 je na pauzu otišao sa samo 4 osvojene runde. Kako to često bude, tim koji juri rezultat uspeva da dobije pištolj rundu, pa je G2 prišao na 11:7. Osim toga, nisu se baš Francuzi snašli pri napadima, a generalno njihov problem je to što nisu konstantni, fnatic je imao mnogo ovakvih mečeva i na iskustvo su dobili meč. G2 je stigao do 12:10, tada olof gotovo sam ritejkuje sajt a JW je u 2 runde nakon toga iznenadio Francuze sa leđa, na 15:10 G2 je rašovao B i time se završio njihov boravak u Poljskoj.
Virtus.pro nije izneverio domaću publiku, za prolaz su igrali sa Cloud9 na Trainu. Poljaci vole ovu mapu, odlično igraju i T stranu, što je ovde veoma važno a i sada se pokazalo kao najbitnije, uzeli su čak 8 rundi. Pasha je bio dominantan sa AWP na A sajtu, a TaZ je standardno majstorski držao prvi ulaz na B sajt. Lako su izlazili na kraj sa Amerikancima na CT strani, koji su na T strani uzeli samo 3 runde, pa je mapa završena 16:10, Poljaci idu u plej-of.
U poslednjem meču, videli smo okršaj FlipSid3 i Immortals, rezultatski, na ovom meču nije bilo nikakvih iznenađenja, igrao se Train, ali su Brazilci ponovo imali svoje trenutke majstorstva. Odmah su stvorili veliku prednost od 9:2, a steel i kNg su se istekli sa par sjajnih poteza. Na poluvremenu je bilo 10:5, Brazilci su uzeli i pištolj rundu, pa je ubrzo završen i poslednji meč grupne faze, 16:6 za Immortals koji prolazi dalje!
Sutra nas očekuju tri duela četvrtfinala koja počinju od 13 časova.

Izvor: Klan RUR
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: