CS:GO – SK ponovo prvak Kelna!

SK Gaming je uspeo da porazi američki Cloud9 3-0 i osvoji ESL One turnir u Kelnu drugu godinu zaredom!

Izvor: Luka Saviæ KlanRUR

Nedelja, 09.07.2017.

20:53

CS:GO – SK ponovo prvak Kelna!

Best of 5 finale je krenulo, prva mapa bila je Cobblestone, SK Gamingov izbor mape. Cloud9 je, zahvaljujući sjajnoj odbrani autimatica, osvojio prvu pištolj rundu. U drugoj rundi odlučili su da kupe 5 SMG oružja, što se nije isplatilo jer je coldzera sjajnim 1v3 clutchom osvojio force-buy rundu. Nakon ovog neočekivanog clutcha, SK je uništio ekonomiju Amerikanaca i došli su do skora 5-1. U prvoj full-buy rundi, Cloud9 je uzeo prvo ubistvo runde, ali zahvaljujući nenormalnim ubistvima najboljeg igrača sveta, coldzere, SK je osvojio rundu. Amerikanci nisu uzimali killove koje su bez muke juče uzimali, bili su veoma slabi pri odbrani B sajta, pogotovo drop zone. Osim toga, SK im je konstantno remetio ekonomiju i zahvaljujući coldzeri, koji je u prvom poluvremenu imao 20 ubistava, SK je napravio prednost u odnosu na američki ponos, 10-5.
Cloud9 je osvojio drugu pištolj rundu na Cobblestonu, ovog puta nisu dozvolili Brazilcima da osvoje rundu koju ne bi trebalo da osvoje, i izgledalo je kao da će se Cloud9 vratiti u meč. SK ovo nije hteo da dozvoli, i u prvoj full-buy rundi SK je pobedio i ponovo slomio ekonomiju Amerikanaca. Stewie je sjajnim ace-om prekinuo niz SK Gaminga, ali to nije bilo dovoljno i SK je osvojio Cobble 16-9.

Sledeća mapa bila je Train, Cloud9 je želeo da se povrati u ovaj meč tako što će osvojiti Train, njihov izbor mape. Američki tim je započeo na T strani i ponovo osvojio pištolj rundu. Ovog puta nisu ispustili drugu rundu i izgledalo je kao da će Cloud9 imati izvanredno prvo poluvreme. Ispustili su treću rundu i tu su Brazilci niotkuda vezali tri runde. SK je pri rezultatu 4-3 dopustio autimaticu da clutchuje deaglom dok je imao 3 hp-a. Ovim je Cloud9 pobedio eco rundu i vezao ogroman broj rundi, 10-5 za Cloud9.
Drugo poluvreme počinje, i SK osvaja svoju prvu pištolj rundu u ovom finalu! Uspeli su da vežu 10 rundi zaredom i preokrenu na 15-10! Cloud9 se konačno upisao u ovom poluvremenu na rezultatu 11-15. Američki tim je pomalo srušio ekonomiju SK-a pri rezultatu 12-15, ali to nije bilo dovoljno da zaustave brazilsku mašineriju, 16-12. Definitivno najbolji igrač na ovoj mapi bio je Fallen sa 32-16.

Treća mapa, Inferno, je počela. SK je bez problema uzeo pištolj rundu, ali je ovoga puta Cloud9 odgovorio i uzeo narednu force-buy rundu, a potom i sledećih 8 rundi. Shroud je bio neverovatan pri odbrani A sajta, zajedno sa n0thing-om nisu dozvoljavali SK-u da uđe na sajt. Skadoodle i Stewie2k su držali B sajt, nisu bili na nivou njihovih saigrača na A sajtu i tu su Brazilci uglavnom dobijali runde. Ovog puta Cloud9 je manipulisao ekonomijom Brazilaca i sjajnim aimom, a i mirnom i disciplinovanom igrom osvojili prvo poluvreme 10-5, što je zadovoljavajući skor za američki tim sobzirom da su bili na CT strani.
SK je osvojio još jednu pištolj rundu, i uspeli su da se povrate na skor 10-10. Cloud9 je bio primoran da ide eko tokom SK-ovog povratka u meč. Na ovoj bitnoj full-buy rundi, Cloud9 je pukao pod pritiskom i SK je preuzeo prednost, 11-10. Nezaustavljivi duo snajpera Coldzere i Fallena nije dopuštao američkim protivnicima da priđu sajtu. Prvu rundu u drugom poluvremenu, Cloud9 je neočekivano uzeo sa pištoljima. Amerikanci su tražili runde pri kojima će moći da potpuno obeshrabre SK i njihovu ekonomiju. To im je i uspelo pri rezultatu 13-11. Brazilci su pokazali iskustvo i majstoriju, uspeli su da se vrate do 14-13. Bili su na ivici eka, i neminovnog poraza. Cloud9 je previše vremena izgubio postavljajući smokove za napad na B sajt, to je SK iskoristio i uništili su ekonomiju Amerikanaca pri skoru 14-14. Poslednja runda regularnog dela, bila je full-buy runda, oba tima su imali snajpere, i američki tim je opet hteo da uđe na B sajt, ali Felps im to nije dozvolio, 16-14 za SK.
Ovom pobedom Brazilci su odbranili titulu prvaka Kelna, i kući nose trofej, a i 100 000 dolara, dok Cloud9 uzima veoma bitno iskustvo u finalima, i utešnih 40 000 dolara.

Definitivno najbolji igrač na serveru bio je Marselo ”coldzera” David sa 76-45. Najgori igrač Cloud9-a bio je n0thing, koji je imao razliku ubistava i smrti -17. Od njega se očekivalo više, kao najiskusniji u timu i kao osoba koja je neverovatno igrala u polufinalu.
Iako su izgubili, Cloud9 ide na Major podignute glave, želeći da replicira formu iz Kelna. Cilj im je izlazak iz grupe, nešto što nisu uspeli od Majora u Kelnu 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: