Outlaws pobednici 5. sezone ESL prvenstva Jugoistočne Evrope

Završeno je ESL prvenstvo Jugoistočne Evrope, na kome je i Srbija imala svoje predstavnike.

Izvor: luka saviæ klan rur

Ponedeljak, 26.06.2017.

11:26

Outlaws pobednici 5. sezone ESL prvenstva Jugoistočne Evrope

Ovaj turnir započeo je sa dve grupe po osam timova. Prvoplasirani tim iz obe grupe dobio je direktnu pozivnicu za LAN turnir u Bugarskoj, ti timovi bili su srpski predstavnici Binary Dragonsi i bugarski tim Imperial. Dok su se drugi, treći i četvrti timovi iz obe grupe borili za jedno mesto na LAN turniru, iz tih kvalifikacija kao pobednik je izašao rumunski tim Nexus Gaming. Četvrto mesto bilo je odlučeno wildcard kvalifikacijama timova iz zemlje gde se održava završni LAN turnir, a to je Bugarska. Iz tih kvalifikacija, poslednju kartu za ovaj turnir obezbedio je tim Outlaws.

U prvom polufinalnom meču sastali su se bugarski timovi Imperial i Outlaws. Šampioni proslogodišnjeg prvenstva Outlaws, uspeli su da se povrate u meč nakon gubitka prve mape Train, i savladaju svoje sunarodnike na Overpassu i Miragu sa ukupnim skorom 2-1 u mapama i tako osiguraju sebi kartu za finale ovog LAN turnira.

Drugi polufinalni meč odigrao se između srpskih predstavnika Binary Dragonsa i rumunskog tima Nexus. Srpski Zmajevi su sa lakoćom porazili Nexus 2-0.
U prvoj mapi Mirage, Nemanja ”huNter” Kovač bio je sjajan i uz 31 ubistavo pogurao je Dragonse do pobede u početnoj mapi, 16-13.
Druga mapa, Inferno, započeta je ranim vođstvom srpskog tima od 9-2. Iako se Nexus vratio u meč i preuzeo vođstvo 11-10, Binary Dragonsi su osvojili šest od narednih sedam rundi i osvojili Inferno 16-12.
Ovom pobedom BD su se plasirali u finale ovog prvenstva i zakazali revanš sa timom Outlaws. Ova dva tima su se prethodno susrela u grupnoj fazi ovog turnira, i tu su kao pobednici izašli Binary Dragonsi, ovog puta Outlaws traži osvetu.

Prva mapa finala bila je Train, Outlaws je izgledao kao da će sa lakoćom da osvoji ovu prvu mapu, jer su stigli do meč poena na skoru 15-10, ali je srpski tim pokazao zašto su smatrani najboljim timom na balkanu i vezali su 6 uzastopnih rundi da bi izjednačili i izborili produžetke. U produžetcima nisu uspeli da održe momentum koji su dobili u regularnom delu meča i izgubili su 19-17.
Druga mapa bila je Nuke, ovo je bio izbor srpskog tima i očekivala se pobeda na mapi. Ovaj meč su solidno započeli, iako su izgubili pištolj rundu, osvojili su naredne 3 runde na T strani i pogurali do skora 7-8. U drugom poluvremenu opet su dopustili bugarskom timu da uzme još jednu pištolj rundu i tada je bugarski tim ušao u nezaustavljivi niz rundi, sa lakoćom su osvojili preostalih 8 rundi i završili Nuke 16-9.

Outlaws je osvojio titulu prvaka ESL-ovog prvenstva Jugoistočne Evrope drugu godinu zaredom, i kući je odneo glavnu nagradu od 2500 evra, dok će naši predstavnici odneti kući utešnu nagradu od 1500 evra.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: