CS:GO DH – Fnatic i SK prošli u plej-of

Grupna faza turnira u Jenćepingu je završena, poznata su imena i druga dva tima koja idu u plej-of, a to su švedski fnatic i brazilski SK. Rival fnatica biće Immortals, dok SK igra sa Counter-Logic Gaming.

Izvor: Bogdan Ðuriæ klan rur

Ponedeljak, 19.06.2017.

11:53

CS:GO DH – Fnatic i SK prošli u plej-of

Dan i grupu A otvorile su dve poražene ekipe grupe, mousesports i Singularity. Kvalifikanti su se odlično držali na Nuke, gubili su u jednom trenutku 14:9, uspeli da izjednače, ali je ipak iskustvo na strani mousesports, te su odigrali bolju završnicu i dobili 16:14. Na Mirage smo isto gledali neizvestan, doduše mousesports je uvek bio u maloj prednosti, pri rezultatu 15:10 Singularity opet pokušava da preokrene, stižu do 15:13, ali je to bio njihov limit u ovom trenutku. Tako se završila pustolovina Danaca u Švedskoj, s obzirom da im je ovo prvi veći turnir, te da su odigrali dobar meč sa SK, a pogotovo sa mousesports, mogu biti zadovoljni.
A mousesports je onda imao teži zadatak, protiv ekipe SK. Prva mapa je bila Inferno, a mousesports iako je bio na T strani, pravi ogromnu razliku 10:2, do poluvremena su malo popustili, pa je bilo 10:5. Brazilci odlično otvaraju T stranu, stižu do 10:8, full buy rundu dobija mousesports, ali nije SK popustio nakon izgubljene bitne runde, te prave potpuni preokret na 14:11, a mapu osvajaju rezultatom 16:14. Coldzera i njegov tima izabrali su Mirage. Nakon nešto slabijeg uvoda, i minusa od 3 runde na startu, kreću sa znatno boljom igrom, preuzimaju kontrolu mida na T strani, i dobijaju rundu za rundom, do kraja prvog poluvremena je bilo 11:4. Opet počinje nešto slabije, gube pištolj rundu i naredne dve, ali to je bilo uglavnom sve što smo videli od mousesports na ovoj mapi, kraj 16:9. Ovom pobedom Brazilci obezbeđuju drugo mesto u grupi A, i zakazuju meč sa CLG.
Gambit i Cloud9 su bile ekipe sa skorom 0-1, pa smo na početku gledali njihov duel. Počeli su ga na mapi Train, a meč je obeležen velikim serijama koje su imale obe ekipe. Cloud9 je počeo na T strani, izgubili su pištolj rundu, ali uzvratili već u sledećoj za 1:1. Neočekivano lako su igrali na T strani Amerikanci, lako prolazili uglavnom na A sajt, pa su poveli 6:1, a do poluvremena je Gambit malo uspeo da smanji zaostatak na 9:6. Cloud9 je dobio svoju pištolj rundu i sledeću za 11:6, i činilo se da će zadržati vođstvo na objektivno lakšoj CT strani. Ali tada počinje serija Gambita, koja je trajala sve do 26. runde kada je rezultat bio 14:11 za Gambit! Na kraju je mapa završena rezultatom 16:12. Na Cache su timovi opet igrali u serijama, a Gambit je na T strani do poluvremena uzeo ogromnih 12 rundi, pokušali su Amerikansi da vrate, stigli do 13:10, ali je to bilo sve od njih, 16:11, i Gambit za plej-of igra sa fnatic.
Nakon jučerašnjeg maratona sa CLG, opet je fnatic morao da igra Train, jer je to bio izbor Gambita. Ovoga puta je CT strana bila dominatna, a prvo su na njoj bili Šveđani, pa su do poluvremena vodili 12:3. Gambit je takođe bio dobar braneći sajtove, ali ne toliko, stigli su do 12:9, ali nisu imali snage za potpuni preokret, 16:12 za fnatic. Druga mapa je bila Inferno, Gambit je bolje otvorio T stranu, poveli su sa 6:2, a do poluvremena su uzeli pristojnih 8 rundi. Kako su uzeli pištolj rundu, činilo se da ćemo gledati treću mapu, naročito posle prednosti od 14:8. Ali nisu to dozvolili Šveđani, koji vezuju 5 rundi, Gambit dobija prekida seriju za 15:13, ali fnatic vodi u produžetke, na kojima su ovoga puta bili bolji od protivnika, 19:17. Na Infernu je mou imao nestvarnu partiju, sa 40 fragova, jedan od AWP igrača koji nije toliko cenjen, a veoma je blizu najboljima, ako ne i jednak sa njima.
Turnir u Jenćepingu se igra po klasičnom sistemu nokaut faze, pa ekipa koja ispadne nema šanse za popravni. Dakle, očekuju nas dva meča polufinala, i veliko finale koje je zakazano za 19 časova, a pobednik odnosi 50 000 dolara.
Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: