FaZe Clan: Sistemom do uspeha

Uspehe FaZe-a poslednjih meseci svi vezujemo za dolazak NiKa, ali da li je to baš tako?

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Subota, 27.05.2017.

12:59

FaZe Clan: Sistemom do uspeha

Velike zvezde Counter-Strike se stvaraju nestvarnim potezima, ali, često njihov uspeh i umeće gledamo izolovano od ostatka tima, što je velika greška. Naravno, struktura uspešnog tima ne može postojati bez zvezde tima, ali isto tako, zvezda tima zahteva dobru strukturu. A kada su ove dve stvari međusobno povezane, stvoren je tim svetskog kvaliteta, kao što je FaZe.

Složićemo se da su NiKo i rain fantastični igrači, i svakako zvezde ovog tima, individualno gledano u samom svetskom vrhu, ali, talenat jednog ili dva igrača nikada nije dovoljan da dovede tim u društvo najboljih. Tim je mnogo više od onoga što mi gledamo na Twitchu, highlights-ove na YouTube, tim zahteva sistem, disciplinu, osećaj za igru.

Čovek koji je bio spreman da sve to iznese, organizuje, napravi promene u igri i tako preuzme veliku odgovornost za uspehe ili neuspehe tima je Finn “Karrigan” Andersen. Stvorio je balans unutar tima, in-game lider, omogućio zvezdama da iskazuju umeće, a ostali, uslovno rečeno, slabiji igrači rade svoj posao,
Mala digresija, nešto slično Karriganu je uspeo da uradi gla1ve unutar ekipe Astralisa, sećamo se da je on bio ključ uspeha, uz naravno trenera zonica.

Dakle, iako su NiKo i rain glavne zvezde tima, bez KioSHime, karrigana i allua na visokom nivou, ni ove dve zvezde neće prikazati dobru igru.
Allu – primarni AWP u igri, možemo reći i treća zvezda tima, igrač koji svojom agresivnom igrom može vrlo brzo da stvori razliku. Igrač sa velikim samopouzdanjem da igra duele, što je povezano sa sistemom njihove igre, ali i činjenicom da FaZe uvek ima dobru ekonomiju.
FaZe se može pohvaliti da ima verovatno najbolje pištolj igrače na svetu, što opravdava allu-ove rizike da igra agresivno AWP-om. Čak i kada izgube rundu, sa nekoliko Tec-9, Deagle-ova i CZ-ova naneće veliku štetu, nekada dobiti rundu, nekada bar postaviti C4, zbog toga je jako teško FaZe tim ostaviti u besparici.
Osim toga, Allu je odličan i sa UMP-om, brojke kažu da je upravo više ubistava imao ovim SMG-om nego sa M4A1. Allu agresivnom igrom stvara višak, pokreće tim, stalna je pretnja, a nema strah ni da se suoči i sa boljim AWP igračima od sebe.
Kioshima – za raliku od allu-a, Kio igra povučeno, pametno, sa osećajem za igru. On je zadužen da radi sve nepopularne poteze, nešto kao defanzivni vezni u fudbalu. :) Posao koji ovaj čovek radi ne možemo gledati kroz tabelu, on će biti taj koji seče rotaciju, koji lurkuje, žrtvuje se za tim. Pre par godina, Kio je pokazao da ima veliki talenat, smatrali su ga za tip igrača zvezda tima, ali kako je počeo da igra u sve većim timovima, dobijao je pomoćnu ulogu. Kio je imao potencijala da bude, i danas pokazuje neverovatno poteze, kao u Moskvi protiv Astralisa, kada je bio najbolji igrač, zvezda tima, i bio ključ pobede u finalu, međutim, Kio se sada više podredio timu, što mu se isplatilo.
Rain – druga zvezda tima, veoma inteligentan igrač, koji je uz to odličan aimer. Preuzeo je ulogu entry fragera i pravi brojčanu prednost. Rain može da igra i nešto povučenije, odlično čita igru, stil mu je vrlo nepredvidljiv, nadmudruje se sa protivnicima.
Međutim, sigurno glavni igrač tima, momak sa ovih prostora, doveden u FaZe da bude taj šraf koji će ih odvesti do najvećih titula.
NiKo – iako doveden i plaćen veliki novac, Nikola nije na gotovo dobio glavnu ulogu u timu. Odmah se iskazao dobrim igrama, što ide u prilog sistemu u kojem igra. Odlično je odabrao tim, koji mu pruža podršku da iskaže svoje umeće, a najzaslužniji za to je Karrigan. Verovatno niko nema veći uticaj na igru nego Niko, tera protivnike da menjaju svoj način igre, i gube samopouzdanje koje je jako bitno u igri, posebno kada ste na T strani. NiKo može da igra M4A1, odličan je pištolj igrač, a često je i drugi AWP igrač, kada to situacija i stil igre protivnika omogućava.

Sistem igre koju je kreirao Karrigan za sada radi savršeno, Niko je sada fokus protivnika, što omogućava ostalim igračima, kao što je Kioshima, da se iskažu, međutim ovaj stil igre zahteva discipline, i dovoljan je nekoliko pogrešnih poteza da se tok meča okrene protiv njih.
Niko jeste zaslužan za uspeh FaZe poslednjih meseci, ali ništa to ne bi bilo moguće bez ostalih igrača, gde svako od njih tačno radi svoj posao, odlično su uigrani i rade za tim. Da nije tako, bosanski igrač bi verovatno prošao kao i mousesports, gde je gotovo uvek bio prvi na tabeli, ali je njegov tim gubio.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: