Priče iza grafita na CS:GO mapama – deo 2.

Nastavljamo priču o istoriji CS:GO grafita

Izvor: nikola saviæ klan rur

Ponedeljak, 22.05.2017.

16:01

Priče iza grafita na CS:GO mapama – deo 2.

Pre nekoliko dana u prvom delu ovog teksta mogli ste da čitate o grafitima, natpisima na dobro poznatim mapama. Ovaj tekst ćemo završiti sa još nekim simbolima kojima su prethodili zanimljivi događaji, možda manje poznati neko prethodni, ali svakako vredni pomena.

Adamova ulica

Na mapi Inferno, jedan igrač je dobio svoju ulicu. Čuvena banana je druga adresa Adama ‘friberg’ Friberga pošto je apsolutno dominantan na toj poziciji. Terorisao je Šveđanin najjače timove, LDLC, fnatic, Virtus Pro, i na T i na CT strani. Većina Fribergovih poteza se desila još na starom Infernu, kasnije je mapa, na Fribergovu žalost, izbačena iz map pool-a, redizajnirana i vraćena, umesto Dust2.

Naravno, tabla sa natpis Via Adamo (što u prevodu sa italijanskog znači Adamov put ili ulica) je ostala u čast Nindže koji je apsolutno dominirao na ovoj poziciji, čime je i zaslužio nadimak King of Banana – kralj banane. Da je Friberg sa ovih prostora, sigurno bi voleo pesmu, čuveni Čorbin hit ‘’Nemoj da ideš mojom ulicom”. :)

Letenje u CS:GO

Nakon redizajna Traina, put od T baze ka ‘’Ivy’’ pozicije imao je veliki bag. Blizu kontejnera, bile su ptice, tu su i sada, ali ove sada ne mogu da vas ’’boostuju ’’. Ljudi koji su redizajnirali mapu imali su propust, kada bi se igrač približio kontejneru, i skočio na goluba, ne samo što biste skočili na njega, već kada bi on poleteo vi biste poleteli sa njim! Odatle ste mogli da se penjete na krovove i ubijate protivnike. Mapa je bila u map pool-u, pa je ovaj bag veoma brzo sređen, ali je dodata tabla sa natpisom. Igrajući CS:GO svi smo mi pomalo naučili ruski pa možda i znate šta ovaj natpis znači, a njen prevod je ’’Ne gaziti po pticama’’.

Čuveni Goose

Najčuvenija mapa u svim verzijama Counter-Strike, Dust2, ima i čuvenu poziciju Goose. Gospodin Minh Le je bio jedan od kreatora Counter Strikea. Ovaj Kanađanin je počeo da radi na igri 1999. godine, a tada je imao samo 22. Minhov nadimak je bio “Gooseman”, a on je opet taj nadimak uzeo od Shane Gooseman karaktera (lik inspirisan Klint Istvudom) iz crtane serije The Adventures of the Galaxy Rangers. Natpis Goose je postojao u 1.6 verziji, a postoji i sada, kao zahvalnost Minhu za stvaranje igre. Gooseman više ne radi na Counter Strikeu, on trenutno na radi na igri Rust.

One-UP grafiti

Jedan ovakav grafit se nalazi na Overpassu, blizu T baze. A mnogo je takvih širom Nemačke. Naime, Overpass je smešten u Nemačkoj, a u toj zemlji postoji ekipa koja se bavi crtanjem grafita. One-UP ili One United Power je poznat, i mnoge njihove klipove možete video na YouTube, kreatori mape su se dobro dosetili da daju potpun osećaj kao da se nalazite u Nemačkoj. Kada su počeli da crtaju grafite, sigurno nisu mislili da će dospeti na jednu CS:GO mapu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: