CS:GO zajednica dala ogromnu podršku hendikepiranom igraču

Lepša strana esporta uvek ispliva na površinu.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 21.04.2017.

11:18

CS:GO zajednica dala ogromnu podršku hendikepiranom igraču

Proteklih par dana CS:GO scene je obeležio skandal kada je grupa igrača u public partiji na ESEA maltretirala, vređala i na kraju izbacila iz meča mladog CS:GO igrača i strimera Adam ‘Loop’ Bahriza, zato što nije ušao u timski razgovor sa njima.

Uzalud je ovaj mladi sedamnaestogodišnjak pokušavao da im objasni da boluje od HSAN2 sindroma, retkog genetskog oboljenja zbog koga je skoro pa potpuno gluv i slep i da jednostavno ne može da učestvuje u razgovoru tima na adekvatan način. Igrači njegovog tima su ignorisali njegovo objašenje i glasanjem ga izbacili iz partije.

Tema o ovome na Redditu je odmah apsolutno eksplodirala, sa skoro 9000 apvoutova i ogromnom količinom podrške i ljubavi čitave zajednice upućenoj ka Loopu. Igrači koji su ga izbacili iz tima su dobili trodnevni ban, pravdajući se da su mislili da ih Loop jednostavno troluje, što je ruku na srce česta pojava na ovakvim public partijama.

Ipak, ovaj neprijatni slučaj je pomogao Loopu lepim obrtom sudbine, pa je tako sada ovaj mladić postao prava zvezda na CS:GO sceni. Njegov strim je od desetak redovnih posmatrača skočio na par hiljada, a donacije koje je dobio u dva dana na stirmu se mere u hiljadama dolara. Mnoge velike CS:GO zvezde su postala njegova redovna publika i donatori, ali i saigrači na partijama tokom strima, a njegovi najbolji potezi završavaju kao top teme na CS:GO Redditu.

Počele su da padaju i ponude od velikih timova kao što su EnVyUs i Immortals, koji sada žele da upravo Loop bude deo njihove ekipe, kao strimer. Imortali su se čak ponudili i da on i njegova porodica o njihovom trošku budu gosti ove renomirane esport organizacije.

Zaista lepe vesti, i jedna klasična bajka, gde se ružna iskustva pretvore u svet iz snova. Na ovom linku možete pričitati i AMA sesiju koju je Loop uradio na Redditu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: