Esports B92.net

CS:GO zajednica dala ogromnu podršku hendikepiranom igraču

Lepša strana esporta uvek ispliva na površinu.

nikola savić klan rur Izvor:
Podeli

Proteklih par dana CS:GO scene je obeležio skandal kada je grupa igrača u public partiji na ESEA maltretirala, vređala i na kraju izbacila iz meča mladog CS:GO igrača i strimera Adam ‘Loop’ Bahriza, zato što nije ušao u timski razgovor sa njima.

Uzalud je ovaj mladi sedamnaestogodišnjak pokušavao da im objasni da boluje od HSAN2 sindroma, retkog genetskog oboljenja zbog koga je skoro pa potpuno gluv i slep i da jednostavno ne može da učestvuje u razgovoru tima na adekvatan način. Igrači njegovog tima su ignorisali njegovo objašenje i glasanjem ga izbacili iz partije.

Tema o ovome na Redditu je odmah apsolutno eksplodirala, sa skoro 9000 apvoutova i ogromnom količinom podrške i ljubavi čitave zajednice upućenoj ka Loopu. Igrači koji su ga izbacili iz tima su dobili trodnevni ban, pravdajući se da su mislili da ih Loop jednostavno troluje, što je ruku na srce česta pojava na ovakvim public partijama.

Ipak, ovaj neprijatni slučaj je pomogao Loopu lepim obrtom sudbine, pa je tako sada ovaj mladić postao prava zvezda na CS:GO sceni. Njegov strim je od desetak redovnih posmatrača skočio na par hiljada, a donacije koje je dobio u dva dana na stirmu se mere u hiljadama dolara. Mnoge velike CS:GO zvezde su postala njegova redovna publika i donatori, ali i saigrači na partijama tokom strima, a njegovi najbolji potezi završavaju kao top teme na CS:GO Redditu.

Počele su da padaju i ponude od velikih timova kao što su EnVyUs i Immortals, koji sada žele da upravo Loop bude deo njihove ekipe, kao strimer. Imortali su se čak ponudili i da on i njegova porodica o njihovom trošku budu gosti ove renomirane esport organizacije.

Zaista lepe vesti, i jedna klasična bajka, gde se ružna iskustva pretvore u svet iz snova. Na ovom linku možete pričitati i AMA sesiju koju je Loop uradio na Redditu.

Prati B92 na Viberu

CS:GO

Startuje treća sezona Prve Srpske lige!

Danas, sa početkom od 18 časova, počinje treća sezona Prve Srpske lige! Prva i druga sezona najvećeg regionalnog CS:GO takmičenja pripala je Binarnim Zmajevima, a ove sezone će im na crtu stati timovi poput Resistance i Squared Esports.

CS:GO ponedeljak 21.08. 02:43 Komentara: 2

Kako Valve može da poboljša CS:GO

CS:GO je igra kojoj stalno nešto fali, stalno nas nervira, a uvek joj se vraćamo. Verovatno ste mnogo puta hteli da obrišete igru. Nikad dosta frustracije od varalica, loših servera, neizbalansiranih pištolja (?), lošim saigračima, itd…

CS:GO nedelja 20.08. 10:01 Komentara: 11

CS:GO – Nova smoke komanda i zanimljiv predlog

Na CS:GO subredditu pojavio se interesantan predlog jednog korisnika. Pošto je u poslednjem updejtu tajno ubačena nova komanda, +grenade_smoke_color, svi se pitaju da li Valve planira nešto novo sa smokovima. Tako je ovaj korisnik predložio da se za gledaoce uvede mogućnost ‘obojenih’ smokova, kako bi znali koja strana je bacila koju dimnu bombu.

CS:GO subota 19.08. 11:42 Komentara: 1

CS:GO – Renegades otpustio nexu!

Nakon četvoromesečne saradnje sa Renegadesom, dvadesetogodišnji Nemanja ”nexa” Isaković izbačen je iz tima! Njega menja švedski igrač David ”Jayzwalkingz” Kempner koji je trenutno na probi u ovom timu.

CS:GO petak 18.08. 21:32 Komentara: 8

CS:GO – Novi supertim na pomolu?

FaZe Clan pravi nove promene u timu. Prema raznim izvorima, zvezda Fnatica Olof ”olofmeister” Kajbir se sprema da zameni Fabiana ”kioShiMa” Fjea u prvoj postavi ovog talentovanog tima.

CS:GO petak 18.08. 18:53 Komentara: 3

Koliko je brz kennyS sa AWP?

KennyS, jedan od najcenjenih snajperista u CS:GO, nas stalno oduševljava sjajnim fragovima, “flikovima” i neverovatnim refleksima, a koliko zapravo brzo reaguje igrač G2?

CS:GO petak 18.08. 00:04 Komentara: 4
strana 1 od 31 idi na stranu