CS:GO – Kako Koristiti Desert Eagle

Desert Eagle je jedan od najpopularnijih pištolja u CS:GO, bez ikakve sumnje.

Izvor: Aleksa Obradoviæ klan rur

Subota, 25.02.2017.

20:45

CS:GO – Kako Koristiti Desert Eagle

Pištolj koji je lako kupiti, ali teško koristiti. Pištolj, koji je bezopasno mače u rukama nekoga ko ne zna da igra sa njim, ali u rukama nekoga ko ga je proučio i savladao pretvara se u strahovitog lava.

Ali, zašto je toliko popularan? Deo te popularnosti je zbog veličine i kalibra. Drugi deo je zbog činjenice da je vrlo teško savladati igranje sa njim i biti uspešan koristeći ga. On je pravi izazov za kanteraše, i zato je toliko primamljiv. A da, i nagrada – ubistvo iz metka sa ogromne razdaljine onog lika sa AWPom što svaku rundu ide na isto mesto je tako zadovoljavajuće.

Pa, kako koristiti ovaj “ručni top”?

Savet broj jedan:

Da bi bio precizan sa svakim metkom moraš da razumeš koliku pauzu da praviš između metaka. Ako stojiš, treba mu 0.8 sekundi da se vrati na stoprocentnu preciznost. Što znači, ako stojiš mirno, moći ćeš precizno da opališ metak svakih 0.8 sekundi.
Neretko viđamo igrače da čučnu dok pucaju iz “digla”. To je zato što dok čučiš, ta cifra se prepolovi. Između metaka resetovanje nišana traje oko 0.4 sekunde.
I nikako nemoj da “spamaš” svoj levi klik, jer je Digl, za razliku od nekih drugih pištolja (khm, Five-Seven i Tec-9, khm), ekstremno neprecizan. Nepreciznost nakon pucanja je najgora u pištolj kategoriji.

Ukratko, digl je najprecizniji ako gađaš metak po metak direktno protivnicima u glavu.

Savet broj dva:

Desert Eagle ubija svakog iz jednog metka u glavu sa razdaljine do 2,193.09 unita. Ako imaju šlem, onda se ta razdaljina smanjuje na 2,025.99. Šta ove cifre znače u praksi, verovatno se pitaš. Pa, to znači da ako igraš de_Dust 2 i na A sajtu si a protivnički igrač je u rupi, i da ima šlem ili ne, ti ga sa diglom ubijaš iz jednog metka u glavu. Koja je moja poenta? Prosto.

Uvek igraj na daljinu. Ne približavaj se protivniku. Igraj na popularni “Juan-Deag”, kada ubiješ protivnika u glavu iz prvog metka ispaljenog iz šaržera. Digl je odličan za držanje uglova. Tamo gde stojiš i čekaš protivnika da izleti, držiš nišan tamo gde će njegova glavica izleteti i bam, rešio si ga. Neka od takvih mesta su:
~Vrata na dugom A, de dust 2
~Gledanje na tunel sa B sajta, de dust 2
~Rampa na A sajtu, gledanje ka kratkom, de dust 2
~A sajt ka rupi na dugom, de dust 2
~Prozor ka sredini, Mirage
~Kombi ka apartmanima, Mirage
~Džungla ka A rampi, Mirage
~Banana, Inferno
~Sredina, Inferno
~Biblioteka, Inferno… I mnoga druga


Savet broj tri:

Digl je mnogo neprecizan dok trčiš i pucaš. Baš, baš mnoogo neprecizan. To te tera da igraš pasivno-agresivno.
Ovo je kombinacija prva dva saveta. Zaletiš se, zauzmeš poziciju agresivno, i tu čekaš. Kao recimo sa AWPom. Ako neko naleti, gađaš u glavu i pucaš na pola sekunde, i obavezno čučiš. Da, ako omašiš prvi metak, opališ drugi brže, pa se povučeš. Budi staložen, miran i smiren dok pucaš. Trudi se da ne srljaš niti paničiš. Teško je u početku, ali posle se navikneš da budeš hladan kao led.
Savet broj četiri:

Da li si znao da Digl ima bolje wallbang sposobnosti od kalašnjikova? Da, da. Oba oružja imaju 200% penetraciju, ali digl skida 35, dok AK-47 skida 27 hp. Ako si recimo iza vrata, iz metka radiš oko 30-35 damage i možeš da olako ubiješ protivnika. Razmisli. Ovo je vrlo korisno ako znaš gde se protivnik krije, ili neko pokuša da gurne ka tebi sa puškom. Ti radiš bolji damage kroz prepreke. Ti kontrolišeš igru. Ovo mnogo pomaže pri povlačenju.

Savet broj pet:

Kada kupiti digl? Najviše smisla ima ako si CT strana, i ili forsirate ili igrate eko rundu. Ako protivnička ekipa ima puške i šlemove, digl ih ubija iz metka. Kao terorista, nema potrebe jer ti ideš ka protivniku, a ne on ka tebi. Ne držiš uglove, već juriš ka sajtovima.
Osim ako ne igraš mape sa taocima, ali to realno niko ne igra, sem iz sprdnje… Zar ne?
Takođe, besmisleno je kupiti digl u pištolj rundi. Kako protivnici nikako ne mogu da imaju šlem, razlika između hedšota sa USPom i Deagleom je u tome što sa USPom imaš dvanaest šansi a sa diglom pet manje. I naravno, što je USP-S precizan u pucanju u pokretu i relativno precizan ako pucaš non-stop dok sa diglom ako to uradiš možeš samo da sanjaš o pogotku.

Da rezimiramo, Digl kupuješ kao CT strana u eko ili forsiranim rundama, protiv šlemova, igraš na uglove, držiš razdaljinu, gađaš staloženo i smireno protivničku glavu, čučiš i pucaš ako je iole moguće i ako protivnik jurne ka tebi, povlačiš se i pucaš kroz zid / kutiju / vrata, ili šta je već dostupno, u nadi da mu naneseš još malo štete.

Nadamo se da će vam ovih pet saveta pomoći da lakše savladate Desert Eagle, najopasniji pištolj u svima voljenoj igri – Counter-Strike: Global Offensive. I ko zna, možda i vi budete imali momenat kao ScreaM:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: