Kazahstan izbačen sa The World Championships 2016 u Beogradu

Iako su najpre izborili plasman na svetsko prvenstvo, kasnije se ispostavilo da su Kazahstanci imali veliki propust (praktično varali), zbog čega su isključeni sa takmičenja.

Izvor: Nikola Saviæ klanrur.rs

Subota, 24.09.2016.

20:48

Kazahstan izbačen sa The World Championships 2016 u Beogradu
foto: CS:GO Srbija

Početkom oktobra u beogradskoj Kombank Areni će se održati svetsko prvenstvo u CS: GO za reprezentacije, i u toku su kvalifikacioni mečevi, koji će odrediti kojih osam najboljih ekipa će izboriti plasman na završni događaj, od 5. do 9. oktobra.

U četvrtak, 22. septembra, se igrao meč između reprezentacija Francuske i Kazahstana. Duel se završio pobedom Kazahstana rezultatom 3-2, što im je omogućilo plasman na završni događaj u Areni.

Međutim, rutinskom proverom organizatora nakon meča su uočene velike nepravilnosti zbog kojih je reprezentacija Kazahstana isključena iz daljeg takmičenja, što je Francusku poslalo direktno na šampionat u Kombank Areni.

Ustanovljeno je da je u ekipi Kazahstana igrao neprijavljeni igrač, Rus Mikhail "DOSIA" Stolyarov, član tima Gambit. On je igrao umesto Evgeniy "ZLEX" Kim koji uopšte nije učestvovao u tom meču.

Osim isključenja sa daljeg takmičenja, čitava postava Kazahstana, kao i pomenuti ruski igrač, su na dve godine banovani iz svih takmičenja koje organizuje eFrag, organizator ovog šampionata.
Mikhail "DOSIA" Stolyarov
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: