ZEMLJORADNICI TRAZE SMENU MINISTARA

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2001.

17:41

Default images
Zemljoradnici i predstavnici Nezavisnog sindikata zemljoradnika Vojvodine zatrazili su ostavke ministara za poljoprivredu i turizam Srbije Dragana Veselinova i Slobodana Milosavljevica, javlja Beta. Sindikat je saopstio da je ostavke ministara zatrazio nakon njihovih izjava o protestu zemljoradnika u Vojvodini. Ministri su kritikovali blokade puteva, a Veselinov je pozvao zemljoradnike da se "ne inate", jer "njihovi protesti 'nece upaliti'".

Predsednik Nezavisnog sindikata zemljoradnika Vojvodine Jovica Radic rekao je Srni u cetvrtak da je deblokirana Fabrika ulja "Dijamant" iz Zrenjanina i da se privremeno obustavljaju blokade svih puteva, uljara i granicnih prelaza na teritoriji Pokrajine, a da borba za isplatu zastitne cene suncokreta prelazi u institucije sistema. "Krizni stab je odlucio da borbu za isplatu zastitne cene suncokreta od 15,75 dinara po jednom kilogramu prenese sa puteva, uljara i granicnih prelaza u institucije sistema, pre svih u Skupstinu i Izvrsno vece Vojvodine jer imamo bezgranicno poverenje prema njenom predsedniku Nenadu Canku i sekretaru za poljoprivredu Igoru Kurjackom", naveo je Radic. Prema njegovim recima, odluka o prestanku blokada donesena je jednoglasno i bez bilo cijih pritisaka sa republickog i pokrajinskog nivoa. Radic je podsetio da je Izvrsno vece dalo punu podrsku strajkacima, podsecajuci na saradnju NSZV sa organima Sekretarijata unutrasnjih poslova. On je dodao da ce u slucaju da ni borba kroz legalne institucije vlasti ne donese isplatu trazene zastitne cene "cela Srbija biti paralisana, jer su problemi seljaka svuda identicni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: