ISTRAGA POVODOM UBISTVA DVOJICE POLICAJACA U MUHOVCU

Izvor: B92

Nedelja, 05.08.2001.

18:01

Default images
Okruzni javni tuzilac u Vranju Milan Bozilovic izjavio je da istraznim organima i dalje nisu poznata lica koja su izvrsila napad u selu Muhovac u kojem su ubijena dvojica i ranjena jos dvojica policajaca. Betini izvori medju Albancima na jugu Srbije navode "da je za napad na policiju odgovoran vodja carske grupe OVPBM Muhamed Dzemailji, i pored njegovih jucerasnjih demantija da je na bilo koji nacin povezan sa napadom".

U okviru istrage ubistva dvojice policajaca i ranjavanja jos dvojice u selu Muhovac na jugu Srbije, na informativni razgovor privedeno je devet mestana pomenutog sela koji su u subotu pusteni. Ivan Bender, sef kabineta potpredsednika Vlade Srbije Nebojse Covica, rekao je Radiju B92 da su devetorica Albanaca privedeni "na uobicajeni informativni razgovor u cilju istrage" ubistva dva pripadnika MUP-a Srbije, Dragana Brcarevica i Miodraga Mladenovica. Bender je dodao da su oni pusteni odmah posle razgovora.

Policajac Ivica Radanovic, koji je teze ranjen u napadu albanskih ekstremista na policijski punkt u selu Muhovac, operisan je i van je zivotne opasnosti. On je za RTS ispricao kako se dogodio napad na policijsku patrolu u selu Muhovac u petak nocu.

“Negde oko 10 sati uvece, sedeli smo ispred naseg satora i vecerali. Odjedanput, rafali... ne znam da li je bio mitraljez ili puska, da li je bio jedan covek ili vise njih. Znam samo da smo se svi rasprstili kako bi mogli da se organizujemo da pruzimo otpor. Tada sam bio ja pogodjen, nisam znao... I jos jedan kolega do mene je lezao, znam samo da su me izvuki, nas trojicu”, ispricao je Ivica Radovanovic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: