MAKEDONSKA ARMIJA TVRDI DA JE SELO VAKSINCE PRAZNO

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2001.

23:05

Default images
Albanski ekstremisti tvrde da su povratili kontrolu nad selom Matejce, severno od Skoplja, javlja Rojters. Komandant pobunjenika, zvani Spati, izjavio je da je, posle zestokih borbi za vikend sa makedonskim snagama bezbednosti, Oslobodilacka nacionalna armija ponovo zauzela i selo Vaksince. "Vaksince je tri dana u nasim rukama", rekao je Sapti. Portparol ministra odbrane Georgi Trandafilov izjavio je da je selo Vaksince prazno, da u njemu nema ni terorista, ni civila, i da je armija na svojim polozajima. "Ne slazem se da armija ceka i posmatra. Njen je osnovni cilj odbrana zemlje i ona to cini kada dobije naredjenje", rekao je Trandafilov, prenosi FoNet.

Civili su napustili oblast Aracinovo jer se napadi vrse iz pravca susednih sela, koje albanski ekstremisti drze pod kontrolom. Zauzimanjem Aracinova, ekstremisti bi dosli na samo 10 kilometara od Skoplja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: